X
A A A A A
-A A A+

Bērnu slimnīcas fonds sniegs atbalstu arī Ukrainas bērniem, kuri ieradušies Latvijā bēgļu gaitās

Інформація українською та російською мовами: НАТИСНІТЬ ТУТ

Mēs palīdzēsim koordinēt veselības aprūpi bērniem:

  • Nodrošināsim informāciju par veselības aprūpes pakalpojumiem Rīgā, reģionos;
  • Organizēsim transportu un atbalstīsim ceļa izdevumus, lai var nokļūt līdz veselības aprūpes iestādei;
  • Finansiāli atbalstīsim valsts neapmaksātu pakalpojumu nodrošināšanu.

Vecāku mājā (www.vecakumaja.lv) Ukrainas pilsoņi varēs uzturēties bez maksas un saņemt profesionālu emocionālu un garīgu atbalstu.

Bērnu un pusaudžu resursu centrs (www.pusaudzucentrs.lv) bērniem un viņu ģimenēm nodrošina bezmaksas psiholoģisko palīdzību attālināti un klātienē septiņās filiālēs dažādās Latvijas pilsētās.

“Redzam, ka vismaz 50% cilvēku, kuri šobrīd dodas bēgļu gaitās, ir bērni. Šobrīd vēl ir grūti saprast, kādas būs vajadzības, bet mēs atbalstīsim gan bērnus, gan viņu ģimenes kā vien varēsim! Jau no vakardienas ir pieejams psiholoģisks atbalsts angļu un krievu valodās Bērnu un pusaudžu resursu centrā. Šobrīd meklējam iespējas nodrošināt tulku ukraiņu valodā, kā arī, iespējams, papildināsim savas speciālistu rindas ar kolēģiem no Ukrainas, pieņemot viņus darbā. Bērnu slimnīcas fondā mums ir uzkrāta liela pieredze par dažādiem Latvijā pieejamiem valsts apmaksātiem un neapmaksātiem pakalpojumiem, tāpēc esam gatavi palīdzēt ar informāciju un pakalpojumu koordinēšanu, kā arī sniegt finansiālu atbalstu, ja būs nepieciešami valsts neapmaksāti medikamenti vai kāda cita palīdzība. ” – vēsta Bērnu slimnīcas fonda un Bērnu un pusaudžu resursu centra valdes priekšsēdētāja Liene Dambiņa.

Informācija par Bērnu slimnīcas fonda un Bērnu un pusaudžu resursu centra palīdzības iespējām ir nosūtīta visām organizācijām, kuras sniedz atbalstu Ukrainas bēgļiem, kā arī visām Latvijas pašvaldībām. Lai saņemtu informāciju par pieejamo atbalstu, lūdzam sazināties ar:

Iesnieguma veidlapa, lai pieteiktos atbalstam Ukrainas pilsoņu bērniem: ŠEIT  (LV,UKR,RUS,ENG)

Форма заяви на отримання допомоги на дітей громадян України:  ТУТ (LV,UKR,RUS,ENG) 

 

Atpakaļ