X
A A A A A
-A A A+

Sportiski un veselīgi aizvadīti Dārza svētki Bērnu slimnīcā, kopā svinot Starptautisko bērnu aizsardzības dienu

Jau ceturto gadu pēc kārtas Bērnu slimnīcas mazie pacienti, vecāki un slimnīcas personāls kopīgi atzīmēja Starptautisko bērnu aizsardzības dienu īpašos Dārza svētkos. Svētku sajūtu nodrošināja ne tikai daudzveidīgās atrakcijas bērniem un sātīgās pusdienas, kuras bija sarūpējuši dažādi restorāni un Latvijas ražotāji, bet arī Latvijas hokeja un basketbola spēlētāju, kā arī “Kids Athletics” jautro stafešu viesošanās, iepriecinot un iedvesmojot bērnus nodarboties ar fiziskām aktivitātēm.

“Šī ir brīnišķīga tradīcija, kas ar katru gadu pulcē arvien vairāk mazus un lielus apmeklētājus! Esam ļoti pateicīgi svētku radītājiem – “Maxima Latvija”, lieliskajiem un ļoti atsaucīgajiem restorāniem, kuri atrod laiku un iespēju pie mums atbraukt ciemos un iepriecināt mazos pacientus, viņu vecākus un arī slimnīcas māsiņas un dakterus, kā arī sportistiem, kuri aizrauj bērnus ar dāžādām veselīgām nodarbēm. Vasarā atrasties Bērnu slimnīcā, turklāt brīvlaika pašā sākumā, ir ļoti bēdīgi, tāpēc šādi svētki, kas paliek atmiņā kā jauks vasaras piedzīvojums, bērniem ir liels atbalsts un prieks!” stāsta Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

„Dārza svētku mērķis ir izpriecāties no sirds arī tad, ja ikdiena šobrīd ir jāpavada slimnīcā. Ģimeņu un bērnu labklājība vienmēr ir bijusi viena no „Maxima Latvija” prioritātēm, tādēļ jau piecus gadus ejam roku rokā kopā ar Bērnu slimnīcas fondu, kopā veidojot labāku ikdienu bērniem un vecākiem, kam kāds laiks ir jāpavada slimnīcā,“ stāsta “Maxima Latvija” vadītājs Andris Vilcmeiers.

“Dārza svētki Bērnu slimnīcā, atzīmējot Starptautisko bērnu aizsardzības dienu, ir jauka tradīcija. Tā ir lieliska iespēja slimnīcas mazajiem pacientiem un viņu vecākiem uz brīdi nolikt malā ikdienas rūpes un raizes, lai ļautos smiekliem, baudītu gardumus un būtu kopā. Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā es gribu aicināt ikvienu nepalikt malā arī ikdienā, būsim atbildīgi un rīkosimies, ja kādam bērniņam vajadzīga palīdzība. Mums nav svešu bērnu, visi bērniņi ir mūsējie!” uzsver Valsts prezidenta kundze Iveta Vējone.

Dārza svētku laikā bērni kopā ar Latvijas izlases basketbolistiem mērojās spēkiem metienu konkursā, bet jau vēlāk ne tikai bērni, bet arī pieaugušie iesaistījās spraigā galda hokeja turnīrā ar hokeja kluba „Dinamo Rīga” spēlētājiem, radot daudz patīkamu emociju un īsti sportisku azartu.

Paralēli fiziskajām aktivitātēm bērni varēja piedalīties radošajās darbnīcās, spēlēt milzu spēles, kā arī iemūžināt svinības interesantās fotogrāfijās. Ar īpašiem priekšnesumiem Bērnu slimnīcas pagalmu pieskandināja mazie dziedātāji no bērnu vokālās grupas „Rasa”, kā arī iemīļotie dziedātāji – Nikolajs Puzikovs un Madara Grēgere.

Par svētku galdu, piedāvājot daudzveidīgas un veselīgas ēdienkartes, Dārza svētkos bija parūpējušies 12 dažādi restorāni un pavāri. Viņu vidū: restorāns „Neiburgs”, restorāns „Entresol”, restorāns „36. līnija”, eko un dabas lietu veikals „UNCE”, picērija „Pica Lulū”, Valmiermuižas alus darītava, SIA „Orkla Foods Latvia”, Accorhotels grupas viesnīcu „Mercure Riga Centre”, „Pullman Riga Old Town” un „Ibis” restorāni, Mālpils muižas restorāns, “Maxima” gatavo ēdienu līnija “Meistara Marka”, “Skrīveru saldējums” kā arī Reto slimību koordinācijas centra teltī bija iespējams iepazīties ar ēdieniem, kas paredzēti cilvēkiem ar dažādām diētām.

Dārza svētkiem tapt palīdzēja Bērnu slimnīcas fonda ilggadējs sadarbības partneris un lieldraugs – mazumtirdzniecības veikalu tīkls „Maxima Latvija”.

Atpakaļ