X
A A A A A
-A A A+

Ķirurgi no ASV viesojas Bērnu slimnīcā

Speciālisti no ASV veic paraugoperācijas, konsultē un lasa lekcijas Bērnu slimnīcā.

Līdz 20. augustam Bērnu slimnīcā viesojas prof. Eugene Minevich no Sinsinati, OH, ASV, veicot gan paraugoperācijas, gan vadot lekciju ciklu slimnīcas ārstiem, gan arī konsultējot citus Bērnu slimnīcas pacientus ar līdzīgām veselības problēmām.

Kopā ar prof. E. Minevich ir paredzēts pirmo reizi Latvijā veikt divas augstākās sarežģītības operācijas – urīnpūšļa palielināšanu ar saturēšanas mehānisma izveidošanu pacientiem ar komplicētu iedzimtu uroģenitālu pataloģiju.

“Lai uzsāktu jaunu operāciju veikšanu, nepietiek redzēt, būtiski, lai profesionāls, pieredzējis kolēģis stāv aiz muguras un palīdz. Iemaņas, zināšanas, prasmes ir ļoti būtiskas, un tik sarežģītas operācijas nevar sākt veikt, izlasot grāmatas. Šajā gadījumā no zarnas jāuztaisa urīnpūslis, jāizveido saturēšanas mehānisms - tā ir ļoti sarežģīta ķirurģija - 6- 8 stundas gara operācija. Šādas operācijas tiek koncentrētas lielos ekspertu centros. Uz Sinsinati brauc ārsti no visas pasaules, savukārt viņu speciālisti brauc operēt uz dažādām pasaules valstīm, tostarp, Ķīnu, Indiju, Izraēlu. Arī šogad būs ārsti no Igaunijas, Lietuvas, kas brauks skatīties paraugoperācijas Bērnu slimnīcā,” stāsta Bērnu slimnīcas Bērnu ķirurģijas klīnikas virsārsts dr.Ainārs Ģīlis.

Prof. E. Minevich vizīti atbalsta Bērnu slimnīcas fonds.

Atpakaļ