X
A A A A A
-A A A+

Kustības "Ēstprieks" ietvaros tapis "Veselīga uztura ceļvedis ģimenei"

9.jūnijā Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā aizvadīti grāmatas “Veselīga uztura ceļvedis ģimenei” atklāšanas svētki. Grāmata tapusi kustības “Ēstprieks” ietvaros un sniedz noderīgu un praktisku informāciju par veselīgu uzturu bērniem, kā to ieviest ģimenē un kā novērst dažādus ēšanas traucējumus. Grāmatā iekļauta arī 10 dienu ēdienkarte, kas palīdzēs vieglāk saplānot maltītes. Iegādājoties grāmatu, 5 eiro tiek ziedoti Bērnu slimnīcai, kustības “Ēstprieks” tālākai attīstībai, lai mazajiem pacientiem arī turpmāk tiktu nodrošināts garšīgs un veselīgs uzturs.

Grāmatas autori ir Bērnu slimnīcas uztura speciāliste Lizete Puga, Bērnu slimnīcas šefpavārs Jēkabs Naumovs un psihoterapeite, psihiatre Ilze Mežraupe. Grāmatā apvienoti padomi par bērnu uzturu ikdienā un svētku dienās, stresu un ēšanas paradumiem dažādos bērnu vecumposmos, kā arī vēl daudz noderīgi padomi par uzturu. Grāmatas otra daļa veltīta šajā teorijā balstītai ēdienkartei ar dažādām receptēm, ko radījuši Lizete Puga un Jēkabs Naumovs. Lai gan grāmatas fokusā ir bērnu uzturs, praktiskie ieteikumi ir noderīgi visai ģimenei.

“Mūsu –  Bērnu slimnīcas - loma, atbildība un uzdevums nacionālā kontekstā, nav tikai smagi slimu bērnu ārstniecība, – mūsu loma ir būt par vadošo aizstāvi, pārstāvi un virzītāju visos ar bērnu veselību saistītajos jautājumos. Kā zināms, uzturs tiešā veidā ietekmē cilvēka veselību, tāpēc īpašu uzmanību pievēršam tam, lai mūsu pacienti saņemtu gardas un veselīgas maltītes. Turklāt ir svarīgi, lai ēstprieks būtu daļa no ikvienas ģimenes ikdienas. Ar lielu prieku piedalījos grāmatas atvēršanas svētkos un esmu gandarīts, ka kopā ar ilggadējo atbalstītāju “Maxima Latvija” varējām radīt grāmatu, kas palīdzēs ar praktiskiem padomiem un receptēm sekmēt veselīga uztura ieviešanu ģimenēs,” komentē Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Valts Ābols.

"Maltīte, kas ir reizē veselīga un garšīga – jā, tas ir iespējams, un par to liecina mūsu mazo pacientu un viņu vecāku labās atsauksmes jau teju divu gadu garumā, kopš Bērnu slimnīcā tika uzsākta kustība Ēstprieks. Līdzīgi kā daudzas labas lietas, arī Ēstprieks ir komandas darbs, tāpēc sirsnīgs paldies ziedotājiem un Bērnu slimnīcas virtuves komandai par šīs ieceres īstenošanu un ēstprieka radīšanu dienu no dienas. Tagad, pateicoties Bērnu slimnīcas speciālistu un atbalstītāju aktīvam un mērķtiecīgam darbam, zināšanas par veselīgu uzturu nu varēs nonākt visās Latvijas ģimenēs. Uzņēmums “Maxima Latvija” jau vairākus gadus atbalsta Bērnu slimnīcas pacientus un viņu vecākus. Šoreiz, pateicoties viņu atbalstam, tapusi grāmata, kas palīdzēs gan vecākiem, gan pašiem bērniem virtuvē radīt ēstprieku,” pateicību atbalstītājiem pauda Bērnu slimnīcas fonda valdes priekšsēdētāja Liene Dambiņa

“Kustību “Ēstprieks” radījām ar mērķi nodrošināt ar veselīgu uzturu Bērnu slimnīcas mazos pacientus, kā arī bagātināt sabiedrības zināšanas par bērnu uzturu un veselīgas ēšanas paradumiem. Esmu gandarīts, ka kopā ar profesionāļu komandu “Ēstprieks” iniciatīva ir attīstījusies taustāmā un tiešām praktiskā uztura ceļvedī visai ģimenei. Esam pateicīgi Bērnu slimnīcai par iespēju sadarboties un rūpēties, lai ikkatrā ģimenē nonāktu vērtīgas zināšanas par veselīgu uzturu. Tāpat mums ir ļoti svarīgi, lai mazie pacienti arī turpmāk ēdienreizes gaidītu ar prieku, tāpēc, mēs, “Maxima Latvija”, turpināsim atbalstīt “Ēstprieku”, kā arī iespēju atbalstīt šo kustību sniegsim ikvienam – no katras “Maxima” veikalā, grāmatnīcā, vai citās iepirkšanās platformās iegādātās grāmatas 5 eiro tiks ziedoti Bērnu slimnīcai, mazo pacientu ēstprieka uzturēšanai,” stāsta Jānis Beseris „Maxima Latvija” Korporatīvo attiecību departamenta direktors.

“Bērnu slimnīcā kustība “Ēstprieks” ir ilgi lolots sapnis, kas kļuvis par īstu izaicinājumu, sirds darbu un ļoti stipru pārliecību. Bērniem vajag ēst ar prieku, bērniem vajag ēst veselīgi, lai tie ātrāk kļūtu veseli, augtu lieli un stipri. Grāmata “Veselīga uztura ceļvedis ģimenei” ļauj zināšanas un gardās receptes nodot ikvienam, lai veselīga uztura paradumi kļūtu par ikdienu un sniegtu prieku. Ar lielu gandarījumu un atbildības sajūtu līdzdarbojos grāmatas tapšanā, lai veselīgs un reizē gards uzturs šķistu viegli apgūstams un īstenojams. Paldies Bērnu slimnīcai un uzņēmumam “Maxima Latvija” par sadarbību un iespēju nodot zināšanas plašākam cilvēku lokam,” stāsta Bērnu slimnīcas uztura speciāliste, grāmatas līdzautore Lizete Puga.

Grāmata tapusi sadarbībā ar uzņēmumu “Maxima Latvija”, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu, Bērnu slimnīcas fondu un satura darbnīcu “Tapt”. To var iegādāties visās lielākajās grāmatnīcās Latvijā, Maxima XX un Maxima XXX veikalos, kā arī vietnē piegalda.lv.

Vairāk par kustību "Ēstprieks" un ziedošanas iespējām lasi ŠEIT!

Atpakaļ