X
A A A A A
-A A A+

“Maxima” nodrošinās bezmaksas ēdināšanu BKUS mediķiem un veselīgas uzkodas pacientiem

“Maxima Latvija” atbalstīs Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) medicīnas personālu un mazos pacientus. Rūpējoties par medicīnas personāla labklājību, Covid-19 vīrusa izplatības laikā, BKUS mediķiem tiks nodrošināta pilnvērtīga maltīte. Tāpat slimnīcas personālam un pacientiem tiks nodrošināta prioritāra pārtikas un nepieciešamo preču piegāde no “Maxima” internetveikala barbora.lv, savukārt mazajiem pacientiem- arī veselīgas uzkodas.

Ārkārtas situācijas laikā BKUS medicīnas personālam katru dienu tiks nodrošinātas bezmaksas maltītes no vietējās izcelsmes produktiem, ko piedāvā “Maxima” gatavo maltīšu līnijas “Meistara marka”. Maltītes prioritāri tiks nodrošinātas Infekcijas slimību nodaļas medicīnas personālam, Neatliekamās medicīniskās palīdzības un observācijas nodaļas personālam, Onkoloģijas nodaļas darbiniekiem, kā arī pēc iespējas – citām BKUS nodaļām. Personāla drošībai, visām maltītēm tiks nodrošināta bezkontakta piegāde.

Lai nodrošinātu drošu pārtikas un nepieciešamo preču piegādi BKUS personālam un mazo pacientu ģimenes locekļiem, tiks nodrošinātas īpašas barbora.lv piegādes, kas ļaus prioritārā secībā veikt pārtikas piegādi uz Bērnu klīniskās universitātes slimnīcu Torņakalnā, Vienības gatvē 45. Īpaši paredzētās pārtikas piegādes no interneta veikala pacientiem un slimnīcas personālam tiks veiktas ar mērķi pasargāt tos vīrusa izplatības laikā un viņu atvieglot ikdienu, samazinot nepieciešamību doties uz veikalu.

“Ārkārtas situācija valstī ir būtiski ietekmējusi arī Bērnu slimnīcas darbu, un šobrīd esam situācijā, kad ne tikai medicīniskā palīdzība, bet arī dažādi citi pasākumi var būtiski ietekmēt mazo pacientu veselību. Īpaša uzmanība un rūpes tiek veltītas slimnīcas pacientiem ar pazeminātu imunitāti un smagu veselības stāvokli, tāpēc, lai mazinātu infekciju risku, vairākām nodaļām ir piemēroti īpaši piesardzības pasākumi. Piemēram, mazajam pacientam, Hematoonkoloģijas nodaļā papildus risku veselībai šobrīd rada viņa vecāka vai nodaļas personāla došanās uz lielveikalu vai kafejnīcu pēc pārtikas, tāpēc ir svarīgi pasargāt bērnus, organizējot pārtikas piegādi uz nodaļu gan vecākiem, gan personālam. Esam ļoti pateicīgi mūsu uzticamiem draugiem un ilggadējiem atbalstītājiem “Maxima Latvija” par atsaucību un operatīvi sniegto palīdzību, lai varētu šādā, neierastā veidā rūpēties par mūsu bērnu veselību!” atklāj  Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

“Jau  sesto gadu ejam roku rokā ar BKUS, tādēļ arī šajā grūtajā laikā “Maxima Latvija”, kā sociāli atbildīga uzņēmuma, viena no prioritātēm būs parūpēties par mazo pacientu un slimnīcas personāla labsajūtu. Medicīnas personālam, strādājot ilgās darba stundas, ārkārtas situācijas laikā, bieži vien nav brīvs brīdis, lai parūpētos par savu labklājību un pat paēstu pusdienas. Tādēļ “Maxima Latvija” darbinieki, pašaizliedzīgi strādā garas darba stundas, lai nodrošinātu visu nepieciešamo mediķu labsajūtai, lai slimnīcas darbinieki var veltīt visu uzmanību mūsu bērnu ārstēšanai,” atklāj “Maxima Latvija” vadītājs Viktors Troicins.

Papildus iepriekš minētajām BKUS personāla un pacientu atbalsta aktivitātēm, Bērnu slimnīcā ik dienas tiks nodrošināta arī veselīgu uzkodu un  augļu piegāde.

Atpakaļ