X
A A A A A
-A A A+

Labdarības akcija “Labestības diena” aicina ziedot vērtīgajam, palīdzot 51 bērna veselībai

30. aprīlī tiek uzsākta LNT, Bērnu slimnīcas fonda, Rimi un Mastercard organizētā labdarības akcija ”Labestības diena”. Akcija norisinās jau trīspadsmito reizi, un aicina līdzcilvēkus ziedot vērtīgajam – palīdzēt smagi slimiem bērniem dzīvot pilnvērtīgu un laimīgu dzīvi. Šogad palīdzēsim 51 bērnam, kuru atbalstam kopā nepieciešami 123 640 eiro.

Labdarības akcija “Labestības diena” norisināsies no 30. aprīļa, aicinot līdzcilvēkus iesaistīties un palīdzēt smagi slimiem bērniem un viņu ģimenēm dzīvot pilnvērtīgāku un laimīgāku dzīvi. Kampaņas sauklis “Ziedo vērtīgajam!” pievērš sabiedrības uzmanību lietu nozīmei un naudas vērtībai - cilvēki ikdienā mēdz tērēt naudu par maznozīmīgiem niekiem, kas sniedz vien īstermiņa prieku, taču kādam citam šī, bieži vien bezjēdzīgi iztērētā summa, nozīmētu daudz vairāk. Smagi slimiem bērniem katrs eiro sniedz cerību dzīvot pilnvērtīgi - spert pirmos soļus,  pateikt vārdu “mamma”, uzsākt bērnudārza vai skolas gaitas. Šogad arī pirmo reizi akcija aicina ziedotājus sniegt palīdzību jauniešiem ar depresiju, kas ir kļuvusi par nozīmīgu pašnāvību riska faktoru Latvijā.

“Situācijas, kurās nepieciešama palīdzība ir ļoti dažādas, taču katram bērnam un jaunietim tas ir nozīmīgs solis, kas būtiski uzlabos viņu iespējas nākotnē. Arvien vairāk uzņemamies rūpes arī par lielākiem bērniem, proti, jauniešiem, kuri varbūt jau izauguši garāki par saviem vecākiem, taču arī viņi saskaras ar grūtībām, kad nepieciešams profesionāls atbalsts. Pašnāvību riska novēršana un palīdzība depresijas gadījumos ir viens no akcijas mērķiem šogad, lai novērstu nelaimes, kas diemžēl Latvijā notiek pārāk bieži. “Labestības diena” akcijas ietvaros varam palīdzēt gan maziem, gan lieliem bērniem, kuriem mūsu atbalsts ir ļoti svarīgs!,” ziedot aicina Liene Dambiņa, Bērnu slimnīcas fonda vadītāja.

Šī gada kampaņas vēstneši ir Marta, Marija, Kārlis, Artūrs, bet palīdzība ir nepieciešama vēl 47 bērniem, kuri sagaida līdzcilvēku palīdzību. Martai ir pieci gadi, un viņai ir nepieciešamas jaunas ortozes, kas palīdzētu viņai patstāvīgi spert soļus, augt un attīstīties. Vienpadsmit gadus vecajai Marijai ir iedzimta smaga muguras smadzeņu anomālija, tādēļ reizi pusgadā nepieciešamas operācijas, kuras iespējams veikt vien ārpus Latvijas. Piecus gadus vecajam Kārlim un sešus gadus vecajam Artūram ir autiskā spektra traucējumi, tādēļ abiem puikām ir ļoti nepieciešamas īpašās ABA terapijas un logopēda nodarbības, kas palīdzētu attīstīt saziņas prasmes.

Dace Preisa, Rimi Latvia Sabiedrisko attiecību vadītāja:

“Jau daudzu gadu garumā Rimi un mūsu pircēji ir uzticīgi Labestības dienām. Lai spētu palīdzēt arvien vairāk bērniem, kuriem šobrīd neklājas viegli, šogad talkā nāk arī mūsu piegādātāji un daļu no ieņēmumiem par iegādātajiem produktiem tie novirzīs mazo pacientu ārstēšanās izdevumiem. Rimi pateicas visiem, kuri piedalās šajā akcijā un palīdz  Latvijas ģimenēm. Nebūsim vienaldzīgi, jo tikai kopā mēs spējam palīdzēt bērniem, kuriem šī palīdzība ir nepieciešama.”

Labdarības akcijas “Labestības diena” aktivitātes

Ikvienu aicinām 9. maijā uz labdarības akcijas “Labestības dienas” atklāšanas pasākumu, kas norisināsies Kalnciema kvartālā no plkst. 19.00 līdz 23.00. Pasākuma laikā uzstāsies etīžu teātris “Nerten”, “Sieviešu stendaps” un muzikālā apvienība “Čipsis un Dullais”, kā arī Rimi Latvia aicinās atstāt savu labo vārdu vēstījumu mazajiem BKUS pacientiem uz novēlējumu sienas un piedalīties meistarklasē kopā ar Rimi šefpavāru Normundu Baranovski.

No 27. maija darbu uzsāks “Labestības dienas” zvanu centrs, kas darbosies nedēļas garumā – katru vakaru ziedotājus tiešraidē uzklausīs un ar tiem sarunāsies Latvijā iemīļoti un populāri cilvēki.

Akcija, kā ierasts, noslēgsies ar Labestības dienas koncertu, kuru 2. jūnijā plkst. 21.00 varēs vērot tiešraidē kanālā LNT!

2018. gadā labdarības akcijas „Labestības diena” ietvaros tika saziedoti 126 368,93 eiro, ļaujot palīdzēt 19 bērniem, nodrošinot:

  • terapijas 2 pacientiem ar autiska spektra traucējumiem;
  • palīglīdzekļus un aparatūru 14 pacientiem;
  • inovatīvu ārstniecību 3 pacientiem.

Ziedot akcijai var, zvanot pa tālruni 90006486 (maksa par vienu zvanu – 1.42 eiro), Rimi veikalu ziedojumu kastītēs un portālā labestibasdiena.lv.

Tavs ziedojums ir vērtīgāks, nekā Tev šķiet!

Atpakaļ