X
A A A A A
-A A A+

Bērnu slimnīca realizē pirmo “Torņakalns” un “Gaiļezers” apvienošanas posmu

Realizējot turpmāko piecu gadu Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas stratēģiju, ir veiksmīgi  apvienotas Bērnu slimnīcas novietņu “Torņakalns’ un “Gaiļezers” neonatoloģijas nodaļas. Turpmāk visiem priekšlaikus dzimušajiem un jaundzimušajiem bērniem aprūpe un ārstēšana tiks nodrošināta Rīgā, Vienības gatvē 45, 1. un 16.nodaļā. Abu neonatoloģijas nodaļu apvienošana ir pirmais solis Bērnu slimnīcas attīstības piecu gadu plānā, kura laikā pakāpeniski iecerēts apvienot abās novietnēs sniegtos ārstniecības un aprūpes pakalpojumus. Būtisku ieguldījumu nodaļas labiekārtošanā sniedzis uzņēmums Rimi Latvia.

Līdz šim Bērnu slimnīcā priekšlaikus un jaundzimuši bērni medicīnisko palīdzību saņēma vienā – 1.nodaļā. Kopš apvienošanas, kas notika 2018.gada aprīlī, nodaļas sadalītas divās daļās – 1.nodaļa palīdzēs priekšlaikus dzimušiem un jaundzimušiem bērniem, kuriem nepieciešama intensīvā terapija, savukārt, 16.nodaļā tiks sniegta palīdzība jaundzimušiem bērniem, kuriem nepieciešama dažāda veida ārstniecība stacionārā.

Bērnu slimnīcas “Torņakalns” novietne jau vairākus gadus piedāvā medicīnisko palīdzību bērniem vairāk nekā 30 profilos. “Torņakalns” novietne ir arī vienīgā vieta Rīgā, kur bērniem tiek sniegta neatliekamā medicīniskā palīdzība. “Novietnē “Gaiļezers” līdz šim bija pieejama medicīniskā palīdzība 4 profilos: Bērnu psihiatrijas klīnikas pakalpojumi, daļa no Rehabilitācijas klīnikas pakalpojumiem, sociālās aprūpes programma “Atelpas brīdis”, daļa neonatoloģijas un infekcijas nodaļas.  

“Lai sasniegtu Bērnu slimnīcas stratēģijā izvirzītās prioritātes, nodrošinot bērniem izcilu ārstniecības rezultātu, nepieciešams nodrošināt visiem pacientiem vienlīdz pieejamas medicīnas tehnoloģijas, profesionālu un multidisciplināru komandu pieejamību, kā arī piemērotu vidi un telpas ārstniecības ietvaros,” skaidro BKUS valdes locekle Zane Straume, turpinot, ka novietņu apvienošana notiks pakāpeniski.

Nākamais apvienošanas posms notiks 2018.gada jūlijā, kad uz Vienības gatvi 45 pārcelsies infekciju nodaļa, apvienojoties ar līdzšinējo 7.nodaļu.

Bērnu psihiatrijas klīnika, Ambulatorā daļa Vienības gatvē 45 tiks būvēta nolietoto ēku rekonstrukcijas ietvaros. Projektēšana sāksies 2018.gada jūnijā un ilgs 14 mēnešus. Līdzīgi tiks rekonstruēta arī Rehabilitācijas klīnikas ēka, kuras projektēšana sāksies 2018.gada jūnijā un ilgs 12 mēnešus. Jūnijā tiks sākta arī Bērnu slimnīcas Virtuves pārbūve, kas ilgs 7 mēnešus.

Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa pastāstīja, ka jaunās – 16.nodaļas – labiekārtošanā būtisku palīdzību sniedza uzņēmums Rimi Latvia, kas šogad ziedojumu akcijas ietvaros nodaļas aprīkojuma iegādei novirzīja 40 775 eiro. “Rimi Latvia kopā ar veikalu klientiem jau 10 gadus sniedz būtisku ieguldījumu Bērnu slimnīcas attīstībā un šajā laikā ir ziedojuši 212 tūkstošus eiro gan telpu remontiem, gan aprīkojuma iegādei. Arī šoreiz, kad tiek sperts pirmais solis abu Bērnu slimnīcas novietņu apvienošanā, Rimi Latvia atbalsts ir nozīmīgs. Pateicoties ziedojumam, varējām sarūpēt nodaļai 13 bērnu gultiņas, no kurā divas paredzētas dvīnīšiem, kā arī citu aprīkojumu mazuļu un vecāku vajadzībām un labsajūtai. Arī turpmākajā novietņu apvienošanas procesā būtiska loma būs sabiedrībai un uzņēmumiem, lai rezultātā nodrošinātu bērniem un vecākiem atbilstošu un ērtu vidi.”

‘Esam patiesi gandarīti par iespēju kopā ar mūsu klientiem atbalstīt bērnu slimnīcas mazuļus. Šajā ziedojumu akcijā mums izdevās savākt teju divas reizes vairāk nekā  sākotnēji cerēts, tāpēc no sirds pateicamies ikvienam Rimi un Supernetto apmeklētajam, kas pievienojas mūsu mērķim – atbalstīt tos, kas vēl paši par sevi nevar parūpēties," stāsta Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītāja Dace Preisa.

Akcija norisinājās visos Rimi un Supernetto veikalos laika posmā no 1. marta līdz 23. aprīlim, kā arī ziedojot Mans Rimi naudas uzkrājumu Rimi kioskos, mājas lapā www.mansrimi.lv un Bērnu slimnīcas fonda mājas lapā ww.bsf.lv

Atpakaļ