X
A A A A A
-A A A+

Uzsāk pretvardarbības kampaņu "Nosargāsim bērnus"

2.oktobrī, Starptautiskajā Pretvardarbības dienā, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas ārstu komanda sadarbībā ar Bērnu slimnīcas fondu atklāja kampaņu Nosargāsim bērnus, kuras laikā informēs par bērnu veselībai un dzīvībai bīstamām situācijām un aicinās sabiedrību būt atbildīgākiem, lai nosargātu bērnus. 

Katru gadu Latvijā piedzimst vidēji 20 000 bērnu. Tieši tik pat daudz bērnu katru gadu nonāk Bērnu slimnīcā ar traumām, kuras varēja nenotikt. Tās nav iedzimtas, smagas slimības, tie nav vīrusi vai saasinājušās veselības problēmas. Mēs vēlamies uzsvērt, ka 22 000 bērnu ir cietuši gan tiešas, gan netiešas vardarbības dēļ. 

Kampaņa Nosargāsim bērnus radīta kopā ar reputācijas vadības un komunikācijas aģentūru Luka. Rudens laikā raidījumā Rīta Panorāma tiks atspoguļoti 15 sižeti, kuros Bērnu slimnīcas ārsti stāstīs par negadījumiem, kas visbiežāk notiek ar bērniem Latvijā. 

Tāpat kampaņas ietvaros ar uzņēmuma JCDecaux atbalstu visā Latvijā tiks izvietoti plakāti, kuros sabiedrība tiks aicināta nosargāt bērnus. 

Informatīvie materiāli par to, kas ir tieša un netieša vardarbība, kā arī - kā atpazīt vardarbībā cietušu bērnu un kā rīkoties, kad bērnam ir vardarbības pazīmes, būs pieejami Bērnu slimnīcas mājas lapā: https://www.bkus.lv/lv/content/nosargasim-bernus-0

(NE)TIEŠĀ VARDARBĪBA: Ceļu satiksmes negadījums

(NE)TIEŠĀ VARDARBĪBA: Izkrišana pa logu

(NE)TIEŠĀ VARDARBĪBA: Kritiens pa kāpnēm

Atpakaļ