X
A A A A A
-A A A+

Noslēdzas labdarības akcija "Dod bērnam iespēju!"

Jaukā un sirsnīgā gaisotnē Bērnu slimnīcā noslēdzās labdarības akcija Dod bērnam iespēju!, kuru šogad pirmo reizi organizēja uzņēmums InCREDIT GROUP. Akcijas ietvaros, kad divu mēnešu garumā ikviens uzņēmuma klients varēja piedalīties akcijā, tika iegūti 40 000 eiro, kas tiks novirzīti tiem bērniem, kuriem nepieciešama medicīniska palīdzība, kas nav valsts apmaksāta. Kopā ar ziedojumu InCREDIT GROUP pārstāvji šodien bija sarīkojuši svētkus slimnīcas mazajiem pacientiem, kā arī Fonda rīcībā nodeva īpašus rotaļu lācīšus ar uzrakstu “Tagad es varu visu!”, kuri turpmāk būs ceļabiedri un iedrošinās tos mazos pacientus, kuriem būs jādodas ārstēties ārpus Latvijas. Ik gadu Bērnu slimnīcas fonds palīdz Bērnu slimnīcas pacientiem saņemt neatliekamu medicīnisku palīdzību ārvalstīs, jo viņu veselībai nepieciešamās medicīniskās manipulācijas Latvijā netiek veiktas. Lai palīdzētu uzkrāt līdzekļus un nodrošinātu, ka visi bērni, kuri nonākuši ārkārtas situācijā, var saņemt atbalstu, svarīgi ir līdzcilvēku ziedojumi!

Situācijās, kuras Bērnu slimnīcā dēvē par ārkārtas gadījumiem, ir jāreaģē operatīvi, nodrošinot bērnam iespēju saņemt medicīnisko palīdzību ārpus Latvijas vai arī nodrošinot nepieciešamos medikamentus un izmeklējumus, kas nav valsts apmaksāti, bet ir svarīgi bērna ārstniecības procesā. Bērnu slimnīcas ārsti sazinās ar saviem ārvalstu kolēģiem un organizē bērna ārstniecības procesu, savukārt Bērnu slimnīcas fonds uzņemas rūpes par bērna un viena no vecākiem, kā arī atsevišķos gadījumos donora un pavadošā ārsta transportēšanu un uzturēšanos konkrētajā klīnikā. Fonds sedz visus nepieciešamos izdevumus, kas nav saistīti ar tiešajām ārstēšanās izmaksām -  pārlidojumus, analīzes un slimības diagnostiku, atsevišķu medikamentu iegādi, ja to nekompensē valsts, kurjerpasta pakalpojumus analīžu nogādāšanai laboratorijā, kā arī bērna pavadošās personas, visbiežāk vecāka uzturēšanās izdevumumus bērna ārstēšanās laikā.

“Esam pateicīgi uzņēmumam InCREDIT GROUP par iniciatīvu un ziedojumu, kas dauziem bērniem un viņu ģimenēm nākamajā gadā palīdzēs visgrūtākajos brīžos, kad atbalsts ir ļoti nepieciešams! Un brīnišķīgie rotaļu lācīši pavisam noteikti kļūs par talismanu un bērniem mīļu draugu, kas būs līdzās, kad jāpārvar bailes un uztraukums”, pateicību pauda Liene Dambiņa, Bērnu slimnīcas fonda vadītāja.

Atkarībā no nepieciešamās palīdzības un slimības smaguma, viena ārkārtas gadījumā nokļuvuša pacienta ārstēšanai, kad nepieciešama palīdzība ārpus Latvijas, Fonds piešķir sākot no 300 līdz 5000 eiro un vairāk. Ja bērnam ārstniecības procesa uzsākšanai Bērnu slimnīcā nepieciešams ārpus Latvijas veikt tikai analīzes vai diagnostiku, tad izmaksas ir zemākas. Turpretim, ja nepieciešama, piemēram, aknu transplantācija, tad izmaksas var pat pārsniegt 5000 eiro,  jo uzturēšanās laiks klīnikā ir aptuveni 3 mēneši, un arī vēlāk bieži vien ir nepieciešams veikt vairākas pārbaudes pie ārvalstu klīnikas speciālistiem. 

“Uzņēmuma vārdā vēlamies pateikties visiem, kas piedalījās un ziedoja šī gada sirsnīgākajam projektam DOD BĒRNAM IESPĒJU. Labdarības projekta ietvaros mūsu klientu ziedojums sasniedza 20 000 eiro. Saprotot, ka šim mērķim ir nepieciešami daudzi lielāki līdzekļi, mēs dubultojām šo summu, šobrīd kopējā ziedojuma summa ir 40 000 eiro. Pateicoties šiem līdzekļiem tiks sniegta palīdzība daudziem bērnu slimnīcas pacientiem. Vēlreiz pateicamies klientiem, kas ziedoja un liels paldies Bērnu slimīcas fondam, kas dara tik daudz bērnu labā, mēs novērtajam šādu sadarbību. Dosim bērniem iespēju kopīgiem spēkiem!” InCREDIT GROUP mārketinga vadītājs Mihails Koklins.

 

Atpakaļ