X
A A A A A
-A A A+

Dārza svētki Bērnu slimnīcā

Jau trešo gadu pēc kārtas Bērnu slimnīcas mazie pacienti, vecāki un slimnīcas personāls kopīgi atzīmēja Starptautisko bērnu aizsardzības dienu īpašos Dārza svētkos.

1. jūnijā Bērnu slimnīcā visi bija priecīgi, jo kopā izdevās radīt sirsnīgus svētkus! Sirsnīgs paldies visiem, kuri palīdzēja un atbalstīja, un uz tikšanos nākamgad Bērnu slimnīcas Dārza svētkos nr.4! 

Svētku sajūtu nodrošināja ne tikai veselīgās uzkodas un daudzveidīgās atrakcijas, bet arī Latvijas hokeja un basketbola spēlētāju viesošanās, iepriecinot un iedvesmojot bērnus nodarboties ar fiziskām aktivitātēm. 

Par svētku galdu, piedāvājot daudzveidīgas un veselīgas ēdienkartes, Dārza svētkos bija parūpējušies 16 dažādi ēdinātāji. Viņu vidū: Hotel & Restaurant NeiburgsStockpotrigaRestaurantKIDUNCE eko un dabas lietas, svaigu produktu virtuālais tirgus Svaigi.lvPica Lulū, garškopju kustību Gardu Muti, Mālpils muiža, restorāni 36.Line restaurantEntresolRestaurant Le Dome, viesnīcas Radisson Blu restorāns un Accorhotels grupas viesnīcu Mercure Riga CentrePullman Riga Old Town Hotel un ibis Riga Centre restorāni, kā arī Orkla Confectionery & Snacks Latvija zīmols Spilva kopā ar A/s Rīgas Dzirnavnieks zīmolu Herkuless.

Dārza svētku laikā bērni kopā ar basketbolistiem no basketbola kluba VEF Riga un Latvijas sieviešu basketbola izlase mērojās spēkiem metienu konkursā, bet jau vēlāk ne tikai bērni, bet arī pieaugušie iesaistījās spraigā galda hokeja turnīrā ar hokeja kluba Dinamo Rīgaspēlētājiem, radot daudz patīkamu emociju, smieklu un īsti sportisku azartu. 

Hokeja kluba „Dinamo Rīga” galvenais treneris Sandis Ozoliņš Dārza svētku atklāšanā aicināja bērnus dauzīties, spēlēties, krist un celties un izbaudīt savu bērnību. Lai bērni nodarbotos vairāk ar fiziskām aktivitātēm, S. Ozoliņš norādīja uz vecāku atbildību: „Daudz runā par to, ka bērni mūsdienās daudz laika pavada pie datora. To var arī pieņemt. Taču vecākiem arī ir jāuzņemas atbildība – lai bērni vairāk nodarbotos ar sportu, vecākiem jābūt ieinteresētiem un jāiesaistās bērnu dzīvēs.”

Paralēli fiziskajām aktivitātēm bērni varēja piedalīties radošajās darbnīcās, spēlēt milzu spēles, kā arī iemūžināt svinības interesantās fotogrāfijās. Ar īpašiem priekšnesumiem Bērnu slimnīcas pagalmu pieskandināja mazie dziedātāji no bērnu vokālās grupas Dzeguzīte, kā arī iemīļotie dziedātāji – Aija AndrejevaNormunds RutulisKatrina Bindere un Lauris Reiniks.

Dārza svētkiem tapt palīdzēja Bērnu slimnīcas fonda ilggadējs sadarbības partneris un lieldraugs – mazumtirdzniecības veikalu tīkls Maxima un tā ģimeņu atbalsta programma Augošai Latvijai, sagādājot bērniem brīnišķīgu piedzīvojumu un atmiņas.

Atpakaļ