X
A A A A A
-A A A+

Bērnu slimnīcas bibliotēkai 10 gadi

Bērnu slimnīcas bibliotēkai sirsnīgas 10 gadu jubilejas svinības mazu un lielu grāmatu draugu vidū!

16. februārī Bērnu slimnīcas bibliotēka kopā ar lieliem un maziem lasītājiem svinēja 10 gadu jubileju! Sadarbībā ar Bērnu slimnīcas fondu, Rīgas Centrālo biblioteku un laikrakstu Diena 2006. gada nogalē īstenojās iecere par biblioteku Bērnu slimnīcas mazajiem pacientiem, lai viņu ikdiena slimnīcā būtu vieglāka, patīkamāka un interesantāka. Kopš tā laika Saulaino dienu biblioteka slimnīcā ir kļuvusi par ļoti svarīgu vietu, kuru ikdienā apmeklē vismaz 70 bērni, viņu vecāki un slimnīcas personāls, turklāt jau vairākus gadus biblioteka dodas ciemos arī uz nodaļām, lai iepriecinātu tos bērnus, kuri paši saviem spēkiem nevar atnākt pēc grāmatas.

Jau 7 gadus Saulaino dienu bibliotēka atrodas jaunās un plašās telpās, kas atrodas blakus reģistrācijai, tamdēļ daudzi bērni bibliotēku pamana jau pirmajā viesošanās reizē slimnīcā. Katru dienu mazos un lielos bibliotēkas apmeklētājus sagaida divas bibliotekāres, kuras palīdz atrast meklēto grāmatu. Bibliotēkā katru gadu notiek vairāk nekā 100 dažādi pasākumi un izstādes bērniem, uz kuriem tiek aicināti mazie pacienti kopā ar vecākiem. Pirmajā bibliotēkas darbības gadā reģistrēto lietotāju skaits bija 912 un bija notikuši 22 pasākumi, tad 2015.gadā reģistrēto lietotāju skaits bija jau 1228, no kuriem 821 bija bērni. Arī bērnu vecāki ir regulāri bibliotēkas apmeklētāji, jo šeit var veikt dažādas praktiskas lietas, piemēram, izprintēt bērna analīžu rezulātus vai datorā veikt maksājumus, kā arī paņemt līdzi uz palātu kādu grāmatu vai žurnālu.

“Saulaino dienu bibliotēka šo gadu laikā ir attaisnojusi savu nosaukumu, jo šeit patiešām ir ne tikai gaišas un saulainas telpas, bet arī jauka un sirsnīga atmosfēra. Par bibliotēkas īpašo lomu un vajadzību liecina arī nemainīgi augstais apmeklētāju skaits, kas gadu no gada ir pieaudzis, neskatoties uz straujo tehnoloģiju attīstību un pieejamību pacientiem. 2016.gadā vien Saulaino dienu bibliotēkā viesojās gandrīz 14 000 lasītāju!“ par bibliotēkas darbu prieku pauda Bērnu slimnīca fonda vadītāja Liene Dambiņa.

Atpakaļ