X
A A A A A
-A A A+

Ukrainas bērni turpina saņemt atbalstu Bērnu slimnīcas fondā

Pateicoties ziedojumiem, kas savākti kampaņas "Palīdzi celties" ietvaros, Bērnu slimnīcas fonds turpina nodrošināt Ukrainas bēgļu bērniem fiziskās un mentālās veselības aprūpes pakalpojumus, kurus neapmaksā valsts, kā arī rīko psihoemocionālās rehabilitācijas nometnes bērniem no Ukrainas lielākās bērnu slimnīcas.

Kopš pagājušā gada marta esam snieguši Ukrainas bēgļu bērniem ar autiskā spektra traucējumiem atbalstu 65 944,50 EUR vērtībā. Tā ir pieprasītākā palīdzība un izmaksu kategorija, kam veltīti akcijā "Palīdzi celties" saziedotie līdzekļi.
Kopā esam apmaksājuši ABA terapijas un logopēda nodarbības vairāk nekā 39 Ukrainas bēgļu bērniem ar autiskā spektra traucējumiem, un vismaz 20 no tiem, tāpat kā mazais Stefans, nodarbības apmeklē regulāri visa gada garumā.

160 bērniem esam nodrošinājuši nepieciešamos valsts neapmaksātos ārstniecības pakalpojumus, medicīnas preces un medikamentus, kā arī ēdināšanu Bērnu slimnīcā.

Mūsu algotā bērnu psiholoģe Natālija Rīgas atbalsta centrā Ukrainas iedzīvotājiem un sociālās iniciatīvas centrā “Common Ground” sniegusi psihoemocionālo atbalstu 1063 bērniem no Ukrainas.

Tāpat šoruden esam aizvadījuši jau ceturto psiholoģiskā atbalsta nometni Ohmatdyt bērnu slimnīcas pacientiem un viņu mammām.
Nometnē piedalījās bērni ar onkoloģiskām saslimšanām, ar kara rezultātā iegūtām fiziskām un emocionālām traumām, bērni, kuri karā zaudējuši mājas un savus tuviniekus, un bērni, kuru tēti šobrīd cīnās kara frontē. Nometnes tapšanā ir izmantoti 52 017,57 eur no akcijā "Palīdzi celties" saziedotajiem līdzekļiem. 

Kopumā no 2022. gada decembra līdz 2023. gada beigām nometnēs piedalījušies 83 bērni un 60 mammas.

Atpakaļ