X
A A A A A
-A A A+

Paldies par atbalstu Ukrainas bērniem!

No sirds pateicamies katram, kurš pielicis savu roku, lai Ukrainas bērni, kuri Latvijā ar ģimenēm patvērušies no kara šausmām, varētu saņemt nepieciešamo palīdzību savas garīgās un fiziskās veselības uzlabošanai! Ar sabiedrības atsaucību viena gada un divu mēnešu laikā programmā “Palīdzi celties” Ukrainas bēgļu bērnu un ģimeņu atbalstam esam savākuši 263 177 eiro, no kuriem šobrīd izlietoti 71,6 tūkstoši eiro. Lielākā ziedojumu daļa, 38,5 tūkstoši eiro līdz šim izlietoti bērnu ar autiskā spektra traucējumiem atbalstam – ABA terapijas un logopēda nodarbībām, kuras šobrīd regulāri apmeklē jau 27 bērni, un šis atbalsts visticamāk būs nepieciešams vēl ilgāku laiku.

Saziedotie līdzekļi palīdzējuši nodrošināt vēl 137 bēgļu bērniem nepieciešamos valsts neapmaksātos ārstniecības pakalpojumus, medicīnas preces un medikamentus, kā arī ēdināšanu Bērnu slimnīcā. 13 reizes esam nodrošinājuši bērniem arī transportu uz/no slimnīcas. Savukārt atbalstu vislielākajam skaitam bērnu sniegusi Bērnu slimnīcas fonda algotā bērnu psiholoģe, kura no pagājušā gada aprīļa līdz šī gada maijam Ukrainas bēgļu bērniem līdz 10 gadu vecumam un viņu vecākiem sniegusi jau 800 terapijas sesijas Rīgas atbalsta centrā Ukrainas iedzīvotājiem (Kaļķu ielā 1) un sociālās iniciatīvas centrā “Common Ground”.

Atbalstu pilnvērtīgas rehabilitācijas apmeklēšanai saņēmis arī Ļevs, kuram ir gan autiskā spektra traucējumi, gan bērnu cerebrālā trieka. “Vēlos izteikt sirsnīgu pateicību Bērnu slimnīcas fonda darbiniekiem par palīdzību mana dēla Ļeva ārstēšanas organizēšanā. Jūsu nevienaldzīgā attieksme un tik laikus pastieptā palīdzīgā roka pierāda, ka pasaulē netrūkst labu cilvēku! Manam bērnam ir divas diagnozes, autisms un cerebrālā trieka, un tas ļoti apgrūtina iespēju saņemt komplekso rehabilitāciju. Autisma diagnozes dēļ Ļevam vairāk nekā gadu netika ārstēta cerebrālā trieka. Latvijā mēs beidzot atradām iestādi, kurā rehabilitācijas pasākumu komplekss strādā ar abām diagnozēm, taču tas ir ļoti dārgi. Par laimi mums izdevās satikties ar labdarības fondu, pateicoties kuram tas vairs nebija nepārvarams šķērslis. Vēlos teikt LIELU PALDIES ziedotājiem par spēju atbalstīt tos, kuriem tas ir nepieciešams. Galu galā tieši jūsu līdzdalība ir pats pirmais un galvenais posms, bez kura šī labestības ķēde nebūtu notikusi!” stāsta Ļeva mamma Nadija.

Atpakaļ