X
A A A A A
-A A A+

Akcijā “Sūti drosmi ar Omniva” Bērnu slimnīcas pacientiem līdz šim jau saziedota gandrīz pustonna mantu

Vēl līdz 18. oktobrim ikvienam Latvijas iedzīvotājam ir iespēja saņemt bezmaksas sūtījuma kodu, lai, izmantojot Omniva pakomātus, nosūtītu savu ziedojumu – rotaļlietas – Bērnu slimnīcas pacientu pieredzes uzlabošanas iniciatīvai “Drosmes kastes”. Šobrīd akcijā “Sūti drosmi ar Omniva” ir saziedoti gandrīz 500 kilogramu mantu.

“Drosmes kastes ir liels atspaids gan Bērnu slimnīcas pacientiem,  gan medicīnas personālam, tāpēc mums ir liels prieks par ikvienu ziedotāju, kas radis iespēju iesaistīties akcijā. Aicinām izmantot vēl pēdējās akcijas dienas, ziedojot rotaļlietas, spēles vai grāmatas Drosmes kastes papildināšanai,” norāda Gusts Muzikants, “Omniva” vadītājs Latvijā.

“Paldies par jau ziedotajām mantām Drosmes kastēm, kuras dos drosmi bērniem, kuri nonāk mūsu slimnīcā. Veiksmīgu ārstniecību un sadarbību ar medicīnas personālu veicina ne tikai lielisks mediķu darbs, bet arī rūpes par pacientu labsajūtu un baiļu mazināšanu, ” stāsta Beāte Bikova, Bērnu slimnīcas Pacientu pieredzes daļas projektu koordinatore.

Drosmes kaste ir liels palīgs gan pacientiem, gan Bērnu slimnīcas mediķiem, jo tā veicina sadarbību ar mazo pacientu un palīdz mazināt satraukumu un bailes pirms procedūrām un manipulācijām. Drosmes kastes gan Latvijā, gan citviet pasaulē darbojas, pateicoties ziedojumiem, tādēļ būtiski to saturu regulāri papildināt, jo drosme slimnīcas pacientiem nepieciešama katru dienu visa gada garumā.

Drosmes kastēs var likt: nelielas mantas izmērā līdz 30 cm, piemēram, bērniem drošas rotaļlietas, puzlītes, grāmatiņas, galda spēles vai mantas sportiskām aktivitātēm. Visiem priekšmetiem jābūt jauniem.

Drosmes kastē nedrīkst likt: ēdienu (tostarp saldumus) un mantas, kas izmērā pārsniedz 30 cm vai nav bērniem drošas (piemēram, satur sīkas detaļas, magnētus u.c.), kā arī mantas, kas ir vecas, nolietotas un savu laiku nokalpojušas.

Lai nosūtītu ziedojumu, vispirms jādododas uz www.omnivaakcija.lv un jāaizpilda forma. Uz norādīto e-pasta adresi tiks nosūtīts individuāls bezmaksas sūtījuma kods, kas ļaus nosūtīt ziedojumu akcijas organizatoriem. Maksimālais sūtījuma izmērs ir pakomāta L skapītis (augstums 39 cm, garums 64 cm, platums 38 cm, taču svars ne vairāk kā 30 kg). Atnākot uz pakomātu, ekrānā jāizvēlas “Nosūtīt sūtījumu”, tad “Nosūtīt sūtījumu ar iepriekš sagatavotu adrešu karti”, tad jāievada e-pastā saņemtais sūtījuma numurs, un atvērtajā pakomāta skapīti jāievieto ziedojums. Visi ziedojumi sākotnēji tiks nogādāti Omniva noliktavā un tālāk nodoti Bērnu slimnīcai. Kodus bezmaksas sūtījumam iespējams saņemt līdz 18. oktobrim, taču tos izmantot un ziedojumu nosūtīt būs iespējams līdz pat 15. novembrim.

Akciju rīko Omniva sadarbībā ar Bērnu slimnīcu un Bērnu slimnīcas fondu.

Atpakaļ