X
A A A A A
-A A A+

Vecāku mājas pieredzes stāsti

No 2022. gada 1. oktobra līdz 2023. gada 30. septembrim īstenojam Sabiedrības integrācijas fonda finansētu projektu "Ģimenēm draudzīga vide Bērnu slimnīcas Vecāku mājā (II posms)", un viens no projekta mērķiem ir aktualizēt un piesaistīt ziedojumus Vecāku mājas darbības nodrošināšanai. Projekta ietvaros tapuši arī video ar Vecāku mājas viesu un darbinieku pieredzes stāstiem. Aicinām iepazīties ar Vecāku māju tuvāk!

Vecāku māja kalpo par Bērnu slimnīcas pacientu vecāku spēka staciju jau teju 12 gadus. Šo gadu laikā Vecāku mājas komanda piedāvājusi ne vien siltas un mājīgas naktsmājas, bet arī īpašas rūpes un, pateicoties klīniskās psiholoģes, KBT terapeites Ineses Lietavietes darbam, arī psihoemocionālu atbalstu saslimušo vai priekšlaikus dzimušo bērnu vecākiem grūtā brīdī. 

Tāpēc tieši Inesei, kura ir Vecāku mājas komandas neatņemama sastāvdaļa jau no pašiem tās pirmsākumiem, uzticējām ietērpt vārdos - kā šī vieta palīdz ģimenēm, un kur slēpjas tās īpašais sirdssiltums. 

Sandris pirmoreiz ieradās Bērnu slimnīcā pa taisno no Liepājas dzemdību nodaļas ar jaundzimušo meitiņu uz rokām. Viss notika tik pēkšņi, lielā neziņā un apjukumā, taču drīz vien jaunais tētis nonāca vietā, kas vairs nemaz neatgādināja slimnīcu - tās bija ne vien mierīgas un siltas naktsmājas, bet arī vieta, kur par viņu parūpējās. Tā bija Vecāku māja. Kad pēc kāda laika uz slimnīcu bija jādodas atkal, bija vismaz par vienu satraukuma iemeslu mazāk - Sandris zināja, ka Vecāku mājā viņu sagaidīs, izguldīs un nodrošinās vietu, kur atgūt spēkus, kamēr bērns ir turpat pāris minūšu attālumā.

Tomēr šī spēka stacija ģimenēm, kuru bērni ārstējas slimnīcā, var pastāvēt tikai ar ziedotāju atbalstu. Palīdzi mums arī turpmāk atbalstīt, stiprināt un rūpēties par vecākiem un bērniem! Ieskaties: www.vecakumaja.lv

#ĢimeneiDraudzīgi #SIFAtbalstaĢimenes #VecākuMāja #TuvumsDziedē

*Video ir sagatavots ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par video saturu atbild Bērnu slimnīcas fonds.

 

Atpakaļ