X
A A A A A
-A A A+

The Coca-Cola Foundation ziedojums sniedz Bērnu slimnīcai 24 modernas gultas

Bērnu slimnīcas fonds no “The Coca-Cola Foundation” saņēma 150 tūkstošus ASV dolāru lielu ziedojumu, kas tika paredzēts slimnīcas kapacitātes stiprināšanai un Covid-19 pandēmijas seku mazināšanai. Ziedojuma ietvaros Bērnu slimnīcas nodaļām, kurām tas šajā laikā visvairāk nepieciešams, tika iegādātas daudzfunkcionālās gultas – 20 gultas 7. (infekciju) nodaļai, kurā tiek ārstēti Covid-19 pacienti, kā arī četras gultas intensīvās terapijas nodaļai.

Saskaņā ar Bērnu slimnīcas apkopotajiem datiem, slimnīcā ir vairāk nekā 400 gultu, kuras vecākas par 10 gadiem, un 45 no tām ir vecākas par 15 gadiem, turklāt daļa regulējamas tikai mehāniski. Kopumā daudzas gultas ir gan fiziski, gan morāli novecojušas. Taču, pateicoties ziedojumam, bijis iespējams segt vismaz steidzamākās slimnīcas vajadzības.

Iegādātas 20 elektriski regulējamās daudzfunkcionālās gultas infekciju nodaļai, aprīkotas ar infūzu statīviem, infūziju pudeļu un urīna maisu turētājiem, monitora plauktiem, kā arī pagarināšanas funkciju (līdz 220 cm) un seši pagarinājuma matrači; divas elektriski regulējamās daudzfunkcionālās gultas intensīvās terapijas nodaļai ar integrēto svaru sistēmu; divas elektriski regulējamās daudzfunkcionālās gultas intensīvās terapijas nodaļai ar integrēto svaru sistēmu, pretizgulējumu matračiem un laterālā savērsuma iespējām, kā arī motorizēto pārvietošanas funkciju un grīdas apgaismojumu.

“Šādas mūsdienīgas gultas ir ļoti nozīmīgas Bērnu slimnīcas pacientiem, kuri gan daudz labāk jutīsies dažādu manipulāciju laikā, jo māsa un ārsts ērtāk varēs novietot pacientu vajadzīgajā pozīcijā, gan esot gultā visu uzturēšanas laiku slimnīcā. Un tas būs nenovērtējums atspaids personālam, kas ļaus ergonomiskāk un ātrāk veikt pacienta ārstniecību un aprūpi, ērti pārvietot pacientu ar visu gultu uz izmeklējumiem un operācijām, turklāt intensīvās terapijas nodaļas pacientiem šīs gultas un matrači būtiski samazinās izgulējumu rašanās risku,” stāsta Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas virsārste Dr. Renāte Snipe.

Intensīvajā terapijā ik gadu ilgstoši (vidēji 8 līdz 36 dienas) uzturas aptuveni 60 bērni ar dažādām smagām saslimšanām vai pēc nopietnām ķirurģiskām operācijām. Savukārt 7. nodaļā ilgāku laiku nākas pavadīt bērniem, kuri smagāk sasirguši ar Covid-19 infekciju un jāatrodas karantīnas apstākļos. 24 jaunās gultās nākamo desmit gadu laikā varēs nodrošināt kvalitatīvāku aprūpi vairākiem tūkstošiem bērnu.

“Šis ir jau otrais “The Coca-Cola Foundation” ziedojums, ko saņemam divu gadu laikā un kas ļauj būtiski uzlabot ārstniecības apstākļus Bērnu slimnīcas mazajiem pacientiem. Esam pateicīgi un novērtējam atbalstu, kas palīdzēs bērniem veseļoties un justies ērtāk un labāk. Bērnu slimnīcā uzlabojumi ir nepieciešami nepārtraukti, jo vēlamies, lai gan bērns, gan viņa vecāks šeit justos cik labi vien iespējams. Ziedotāji ir svarīga mūsu komandas daļa, un kopīgas rūpes par bērniem slimnīcā ir redzamas un jūtamas ik uz soļa”, pateicību pauda Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

Atpakaļ