X
A A A A A
-A A A+

Pateicoties "SIXT" atbalstam, divu gadu laikā onkoloģijas pacienti izmantojuši 178 braucienus

Kopš pirms teju 14 gadiem auto nomas uzņēmums SIXT piedāvāja Bērnu slimnīcas fondam savu atbalstu, uzņēmuma sirsnīgie šoferi palīdzējuši jau simtiem Bērnu slimnīcas pacientu droši nonākt mājās starp ārstēšanās kursiem vai tiem noslēdzoties, kad bērna veselības stāvoklis vēl ir trausls. Pateicoties projektam “Braucam mājās” un ziedotāju atbalstam, pēdējo divarpus gadu laikā veikti 178 braucieni.

Programmas “Braucam mājās” sniegto palīdzību visbiežāk izmanto bērni ar onkoloģiskām saslimšanām, kuru ģimenēm nav iespējas bērnu nogādāt mājās un uz slimnīcu ar privātajiem transportlīdzekļiem. Pēdējo divu gadu laikā ar SIXT šoferiem sešas reizes devušies mājup arī bērni no Kardioloģijas nodaļas, kuriem pēc nopietnām operācijām ārsti trauslā veselības stāvokļa dēļ vēl neiesaka izmantot sabiedrisko transportu.

“Bieži vien Bērnu slimnīcas pacientiem no Hematoonkoloģijas nodaļas ārstēšanās turpinās vairākus gadus, un ne vienmēr ir iespējams laicīgi zināt, kad ārsti dos “zaļo gaismu” un bērns varēs atkal doties mājās, kaut uz pāris dienām. Iespēja nokļūt mājās ar šoferi ir ļoti būtisks atbalsts jo īpaši tiem bērniem, kuri nāk no attālākiem Latvijas reģioniem. Nereti palīdzību viens pacients izmanto vairākas reizes, tāpēc bērniem ir prieks ne tikai pār došanos mājup, bet arī par atkalsatikšanos ar iemīļoto šoferi. Sirsnīgs paldies uzņēmumam SIXT un visiem šoferiem, kuri daudzu gadu garumā ir bijuši uzticami ceļabiedri un svarīgs atbalsts simtiem bērnu un viņu ģimenēm”, pateicību pauda Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

“Svaigākais pieredzes stāsts ir par puisi no Baltkrievijas pierobežas, kurš kopā ar mammu slimnīcā tika nogādāts ar ātro palīdzību. Puisis bija diezgan sarežģītā stāvoklī, un slimības izplatības dēļ viņam ļoti sāpēja kāja, tāpēc pārvietošanās bija iespējama tikai ar kruķiem, ar kuriem vēl bija jāiemācās staigāt. Turklāt sliktās analīzes un zemā imunitāte pēc ķīmijterapijas kursa lika bažīties par vīrusiem, ko varētu "saķert", braucot autobusā. Ģimenei privātā transporta nebija, un ar autobusu tālo ceļu līdz mājām veikt bija neiespējami. Mamma jutās patiesi atvieglota, kad piedāvāju iespēju nokļūt gan uz mājām, gan atpakaļ uz slimnīcu ar mašīnu. Viņa nebeidz vien slavēt šoferīti Ardi, kas ar viņiem bija kopā visu ārstēšanās laiku, vairāk nekā gadu, gatavs vest arī brīvdienās, jo katra diena, ko varēja pavadīt mājās, bija ļoti svarīga,” vienas ģimenes stāstā dalās Hematoonkoloģijas nodaļas sociālā darbiniece Baiba Zariņa.

“Šī draudzība, par kuru no sirds priecājamies un katrā projektā iesaistāmies ar pilnu atdevi, ilgst jau vairākus gadus. SIXT šoferi ir laimīgi, ka var palīdzēt bērniem nokļūt uz dažādām procedūrām, ārstēšanos slimnīcā un nogādāt tos atkal mājās, nodrošinot labāko iespējamo servisu un iejūtīgu attieksmi. Tas, ka varam būt noderīgi, mums sniedz lielu prieku un gandarījuma sajūtu. Uz sadarbību arī turpmāk! ‘’ SIXT vadītājs Baltijas valstīs Arnis Jaudzems.

 
Atpakaļ