X
A A A A A
-A A A+

Labdarības akcijā “Eņģeļi pār Latviju” saziedota rekordliela summa - 658 036,46 EUR!

31. janvārī noslēdzās labdarības akcija “Eņģeļi pār Latviju”, kuru kopā ar Bērnu slimnīcas fondu organizēja TV3 Group. Akcijas laikā izdevies saziedot akcijas vēsturē lielāko summu - 658 036,46 eiro! Saziedotie līdzekļi pilnā apmērā tiks izlietoti, lai palīdzētu nodrošināt ārstniecības un rehabilitācijas pakalpojumus 293 bērniem visā Latvijā.

Labdarības akcija “Eņģeļi pār Latviju” pērn gada nogalē norisinājās jau 14. reizi, ko TV3 Group kopā ar partneriem – Bērnu slimnīcas fondu, veikalu tīklu “Rimi Latvija” un tirdzniecības centru “Alfa” -  aicināja palīdzēt 176 bērniem visā Latvijā, kuru veselības uzlabošanai bija nepieciešami 373 217 eiro. Pateicoties lielajai sabiedrības iesaistei, akcijas noslēgumā izdevies saziedot gandrīz divtik lielu summu.

"293 bērni šogad varēs saņemt nepieciešamo palīdzību - tik lielu un vērtīgu dāvanu esam sarūpējuši mūsu bērniem! Jebkura krīze visvairāk skar neaizsargāto sabiedrības daļu, tostarp, ģimenes, kurās aug smagi slimi bērni, tāpēc esošajā situācijā atbalsts ir jo īpaši svarīgs. Jau akcijas laikā sākām saņemt papildus lūgumus pēc palīdzības, un tie turpinās arī šobrīd. Esmu ļoti pateicīga katram ziedotājam, un ir milzīgs aizkustinājums redzot, ka tūkstošiem cilvēku Latvijā atbalsta bērnus un viņu ģimenes. Ļoti ceru, ka katram ziedotājam sirdī ir prieks un gandarījums par iesaistīšanos un milzīgo rezultātu, kāds iespējams tikai tad, ja darām kopā!" pauž Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

Ziedojuma summu veido izmaksas, kuras nepieciešamas bērniem ar dažādām veselības problēmām, kuru ārstēšanai pietrūkst valsts finansējuma. Uz doto brīdi ir jau apmaksāts un apstiprināts atbalsts par kopsummu 418 442,15 eiro, sniedzot palīdzību 195 bērniem. Ir apstiprināta tehnisko palīglīdzekļu apmaksa 15 bērniem, 134 bērniem ar autiskā spektra traucējumiem ir apstiprinātas ABA terapijas un logopēda nodarbības uz veselu gadu, kā arī sniegts atbalsts 46 bērniem ārkārtas gadījumos – medikamentu, lidojumu apmaksai un analīžu sūtīšanai.

“TV3 Group vārdā vēlos pateikties ikvienam, kas atsaucās aicinājumam dāvāt to, kas patiesi svarīgs. Rekordlielais ziedojums mums sniedz iespēju palīdzēt ievērojami lielākam bērnu skaitam nekā sākotnēji bija paredzēts un tas ir patiesi aizkustinošs sasniegums, kas daudzās ģimenēs ienesīs prieku un cerību. Mums kopā ir izdevies paveikt patiesi nozīmīgu sirdsdarbu, ļaujot bērniem visā Latvijā dzīvot pilnvērtīgāk un laimīgāk,” pateicību pauž TV3 Group Latvijā vadītājs Mindaugas Rakauskas.

TV3 Group akcija “Eņģeļi pār Latviju” 2021. gadā norisinājās jau 14. reizi. No 25. novembra līdz 31. janvārim akcijas rīkotāji aicināja palīdzēt sešiem akcijas vēstnešiem – Kristenai (5), Martai (2), Kristai(8), Viktorijai (14), Anetei (10), Kristīnei Odrijai (5) un vēl 170 bērniem visā Latvijā, kuri vēlas būt laimīgi un veseli. Lai palīdzētu piepildīt brīnumu, kopumā bija nepieciešami 373 217,32 eiro. Akcijas mērķis ir palīdzēt segt izdevumus smagi slimiem bērniem, kuriem iedzimtu vai iegūtu slimību dēļ ir nepieciešama ilgstoša ārstniecība un rehabilitācija, kas nav ietverta valsts apmaksātajos ārstniecības pakalpojumos.

Sakām lielu un sirsnīgu paldies gan partneriem un akcijas organizētājiem, gan ikkatram, kurš atbalstīja akciju kaut ar mazumiņu! Tikai visi kopā mēs spējam nodrošināt, ka ikviens bērns veselības grūtībās, neatkarīgi no ģimenes finansiālā stāvokļa, var gūt labāko pieejamo aprūpi! 

 

Atpakaļ