X
A A A A A
-A A A+

Koncertā "Palīdzi celties" Ukrainas bēgļu ģimeņu atbalstam saziedoti vairāk nekā 140 tūkstoši eiro

Spītējot vētrai aiz logiem, 26. martā Mežaparka Lielās estrādes Kokaru zālē norisinājās atbalsta koncerts “Palīdzi celties” Ukrainas bēgļu ģimeņu un bērnu atbalstam. Ziedojot Biļešu paradīzes kasēs, zvanot uz ziedojumu tālruni un pārskaitot ziedojumu Bērnu slimnīcas fondam, saziedoti vairāk nekā 140 tūkstoši eiro! Tie dos iespēju Bērnu slimnīcas fondam atbalstīt Ukrainas bēgļu ģimenes brīžos, kad bērniem nepieciešama psiholoģiskā un veselības aprūpe.

Neskatoties uz pēdējā brīža izmaiņām koncerta norisē, visi dalībnieki ar muzikāliem priekšnesumiem un uzrunām atbalstīja Ukrainas bēgļu bērnus un ģimenes, ziedoja, uzmundrināja un stiprināja, lai visi kopā palīdzētu viņiem atkal celties – fiziski, emocionāli un visiem kopā.

Šībrīža ziedojumu aplēses veido ienākumi no “Biļešu paradīzes” kasēm, zvani uz ziedojumu tālruni, pārskaitījumi uz Bērnu slimnīcas fonda bankas kontu un koncerta norises laikā veiktie ziedojumi maksājuma karšu termināļos. Gala saziedotā summa tiks precizēta, ņemot vērā no ārvalstīm ienākošos ziedojumus, koncerta norises laikā savāktos skaidrās naudas ziedojumus un korekcijas “Biļešu paradīzes” aplēsēs.

Bērnu slimnīcas fonds saka sirsnīgu paldies:

  • koncerta iniciatoram Džonam M. Tallijam (Latvijas bērnu onkoloģijas fonds),
  •  pasākuma rīkotājiem Rīgas Domei, Ziemeļrīgas kultūras apvienībai un Latvijas Televīzijai,
  •  valsts prezidentam Egilam Levitam un Andrai Levites kundzei, Ukrainas vēstniekam Oleksandram Miščenko, veselības ministram Danielam Pavļutam, kā arī Bērnu slimnīcas valdes priekšsēdētājam Valtam Ābolam par spēcīgajiem uzmundrinājuma un atbalsta vārdiem,
  • sirsnīgajiem un enerģiskajiem koncerta vadītājiem Ditai Lūriņai un Aivim Ceriņam,
  • māksliniekiem, kuri brīvprātīgi ieguldīja savu laiku un enerģiju, lai ar dziesmām un vārdiem emocionāli saliedētu cilvēkus un aicinātu ziedot (Latvian Voices un Maria Savenko, Ance Krauze ar bērniem, Sējānu ģimene, Juris Kaukulis ar meitu Rūtu, Kristīne un Marts Kristiāns Kalniņi, Edgars Kārklis, Anmary, Zigfrīds Muktupāvels, Carnival Youth, Ieva Kerēvica, Emīls Balceris, Andris Ērglis, Dināra Rudāne, Aija Vītoliņa, Daumants Kalniņš, Ieva Sutugova, Jānis Stībelis, Ainars Mielavs, Atis Zviedris, Māra Upmane-Holšteine, Goran Gora, Miks Dukurs, Jānis Aišpurs, Aija Andrejeva, Ralfs Eilands, Džonijs Salamanders, Aminata, kamerkoris Nošu planētas un Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu koris, Džulians un MC orķestris),
  • māksliniekam Reinim Pētersonam par pasākuma ilustrāciju un radošajai aģentūrai NORD DDB Rīga par vizuālā koncepta izstrādi,
  • Verifone Baltic par maksājuma karšu termināļu nodrošināšanu,
  • brīvprātīgajiem, kuri palīdzēja vākt ziedojumus koncerta laikā,
  • kā arī ikvienam, kurš ziedoja, skatoties koncertu klātienē vai tiešraidē!

Pateicoties Jums, Ukrainas bērni un ģimenes tagad var justies droši, ka Latvijā parūpēsimies par tiem, kuriem atbalsts visvairāk nepieciešams!

Par ziedojumu izlietojumu

Bēgot no postošā kara, pēdējā mēneša laikā Latvijā ieradušies vairāki tūkstoši Ukrainas ģimeņu ar bērniem, tostarp ar veselības problēmām. Kaut gan valsts apmaksā bēgļu bērniem veselības aprūpes pakalpojumus tādā pašā apmērā, kā Latvijas pilsoņiem, diemžēl ir arī gadījumi, kad nepieciešams papildu atbalsts. Jūtot līdzi Ukrainas bēgļu ģimenēm šajos īpaši smagajos apstākļos, kad viņi spiesti būt atrauti no mājām un zaudējuši atbalsta sistēmu, Bērnu slimnīcas fonds piedāvā bēgļu bērniem palīdzību: koordinējot veselības pakalpojumu saņemšanu, kā arī finansiālo atbalstu gadījumos, kad nepieciešami valsts neapmaksāti medicīnas pakalpojumi, transports uz medicīnas iestādi, psiholoģiskā vai sociālā palīdzība, medikamenti vai medicīnas preces. 

Līdz šim visbiežāk saņemti lūgumi pēc psiholoģiskās palīdzības vai finansiālā atbalsta valsts neapmaksātu medikamentu iegādei, piemēram, bezrecepšu zālēm vieglu saslimšanu gadījumos. Tiek apmaksāti ēdināšanas izdevumi, ģimenēm uzturoties Bērnu slimnīcā, kā arī transporta izdevumi nokļūšanai līdz Bērnu slimnīcai un atpakaļ līdz pagaidu dzīvesvietai Latvijā. Atbalsts bijis nepieciešams arī bērniem ar autiskā spektra traucējumiem terapiju saņemšanai. Ar katru dienu Bērnu slimnīcas fondā ienāk arvien vairāk lūgumu pēc palīdzības, tāpēc katrs ziedojums ir ļoti vērtīgs!

Lai Bērnu slimnīcas fonds varētu turpināt nodrošināt atbalstu gan Latvijas bērniem, gan Ukrainas bēgļu bērniem šeit Latvijā, aicinām atbalstīt īpašo ziedojumu kampaņu "Palīdzi celties"! Ziedot joprojām iespējams gan Bērnu slimnīcas fonda mājaslapā, gan pa ziedojumu tālruni 90006864 (4,27 EUR ar PVN).

“Pasākumu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.”

#NVObrivpratigie2022

Atpakaļ