X
A A A A A
-A A A+

Jau 15. gadu pēc kārtas norisinās sirsnīgākā labdarības akcija "Eņģeļi pār Latviju"!

“TV3 Group Latvija” sadarbībā ar Bērnu slimnīcas fondu jau 15. reizi uzsāk sirsnīgāko labdarības akciju “Eņģeļi pār Latviju”, aicinot palīdzēt 187 bērniem visā Latvijā, kuru ārstēšanai kopā nepieciešami 464 222,31 eiro. Akcijas laikā notiks vairākas īpašas aktivitātes, lai saliedētu sabiedrību vienota mērķa labad un ikvienam sniegtu iespēju piemērīt eņģeļa spārnus, palīdzot bērniem ar veselības problēmām.

Šogad “Eņģeļi pār Latviju” aicina palīdzēt pieciem akcijas vēstnešiem – Aurorai (7), Veltai (10), Mihailam (9), Artūram (4), Polīnai (9) un vēl 182 bērniem visā Latvijā, kam līdzcilvēku atbalsts palīdzēs uzlabot dzīves kvalitāti, dāvājot iespēju cīnīties par laimīgu, veselīgu un skaistiem mirkļiem piepildītu ikdienu. Atbalstu gaidošo bērnu skaits katru gadu palielinās, līdz ar to arī sabiedrības iesaiste kļūst par aizvien lielāku nepieciešamību. Akcijas ietvaros iezīmētais mērķis – 464 222,31 eiro – ļaus palīdzēt 187 bērniem, kam palīdzība nepieciešama visvairāk, taču kopumā atbalstu gaida 337 bērniņi visā Latvijā, kuru ārstēšanai nepieciešami 800 287,29 eiro.

Akcijas ietvaros šogad palīdzību sagaida 88 bērni ar autiskā spektra traucējumiem, 25 bērni ar kustību traucējumiem, 56 bērni, kuriem palīdzība ir nepieciešama ārkārtas situācijās, kā arī astoņi bērni slimnīcas vajadzības gadījumos (neiroloģija).

 

Pateicoties pagājušā gada “Eņģeļi pār Latviju” saziedotajai summai, šogad esam palīdzējuši 471 bērnam. Tas ir neticami, ko tūkstošiem cilvēku Latvijā ir paveikuši – trūkst vārdu, lai pateiktu, cik ļoti daudz tas nozīmē katram bērnam un viņa ģimenei. Varam tikai iztēloties, kā jutās māsiņu Kristenas un Martas vecāki, kad meitenes pirmo reizi sāka runāt, turklāt abas vienlaikus! Vai ko Anetei un viņas mammai nozīmēja iespēja nekavējoties saņemt palīdzību, kad steidzami bija vajadzīga operācija. Katrs ziedojums ir glābis dzīvības, sniedzot palīdzību ārkārtas situācijās un bijis neatsverams atbalsts ikdienas smagajā darbā, ko katrs bērns veic, lai varētu veseļoties. Šogad 188 bērni un viņu vecāki ar cerību gaida akciju, lai nākamajā gadā varētu īstenot katrs savu sapni par veselību un labāku dzīvi. Un, ja vien mēs palīdzēsim, brīnumi notiks!ziedot bērniem aicina Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

Akcija “Eņģeļi pār Latviju”  katru gadu apvieno cilvēkus no visiem mūsu valsts nostūriem ar vienu mērķi – palīdzēt tiem, kam tas ir patiesi svarīgi. Atskatoties uz iepriekšējos gados paveikto, varam redzēt, cik daudzām ģimenēm esam spējuši sniegt izpalīdzīgu roku un cik daudziem bērniem pēc saņemtā atbalsta dzīve ir ieguvusi pavisam citu kvalitāti. Šie veiksmes stāsti ļauj gūt pārliecību, ka esam uz pareizā ceļa,” pastāstīja TV3 Group Latvija vadītājs Mindaugs Rakausks.

Par akcijas kulmināciju ik gadu kļūst aizkustinošs labdarības koncerts, ko iepriekšējos gados varēja vērot tikai televīzijas ekrānos, taču šogad 18. decembrī ikviens aicināts doties uz Rātslaukumu, kur lieliski Latvijas mūziķi vienosies vērienīgā un sirdi sildošā pasākumā, kas veltīts akcijas varoņiem – bērniem, kuri, neskatoties uz veselības likstām, saglabā cīņassparu un priekpilnu attieksmi pret dzīvi.

Savukārt no 12. līdz 18. decembrim darbosies zvanu centrs, kur pulcēsies Latvijā mīlētas un cienītas personības, ar kurām būs iespēja aprunāties un sarunas laikā ziedot kādam no 187 bērniem.

Lai akcijā varētu iesaistīties pēc iespējas lielāks skaits cilvēku, ziedojumu tālruņa maksa šogad no 4,27 eiro samazināta uz 1,42 eiro. Akcijā iesaistītajiem bērniem katrs ziedojums būs kā solis tuvāk viņu sapņu piepildījumam – veselīgai un laimīgai ikdienai.

Akcijas galvenie atbalstītāji ir mazumtirdzniecības veikalu tīkls “RIMI” un “JYSK”.

Ziedot aicinām līdz 2023. gada 31. janvārim:

  • Tepat Bērnu slimnīcas fonda mājaslapā;
  • Iegādājoties preces ar īpašo “Eņģeļi pār Latviju” atzīmi Rimi veikalos no 23. novembra līdz 1. janvārim
  • Ziedojumu kastītēs RIMI veikalos;
  • Ziedojumu kastītēs JYSK veikalos visā Latvijā;
  • Ziedojot Rimi e-veikalā www.rimi.lv;
  • Ziedojot MansRimi naudas uzkrājumu Rimi kioskos vai mājaslapā www.mansrimi.lv;
  • Zvanot pa tālruni 90067011  (maksa par zvanu 1,42 eiro (iesk. PVN)).

Piemēri arī Tu sev eņģeļu spārnus!

Atpakaļ