X
A A A A A
-A A A+

Ziedotāji sniedz iespēju 49 bērniem ar autiskā spektra traucējumiem

Ir noslēgusies Bērnu slimnīcas fonda (BSF) rīkotā labdarības akcija “Dosim bērnam iespēju!”, kuras ietvaros tika vākti ziedojumi, lai atbalstītu bērnus ar Autiskā spektra traucējumiem (AST). Akcijas mērķis bija palīdzēt vismaz 40 bērniem ar AST vecumā līdz 7 gadiem saņemt nepieciešamo terapiju, lai bērni varētu pilnvērtīgi attīstīties un apgūt nepieciešamās prasmes, kas palīdzētu viņiem iekļauties sabiedrībā. Pateicoties ziedotāju atsaucībai, palīdzību saņems 49 bērni ar AST!

Vislielāko ieguldījumu ir snieguši veikalu tīkla Rimi Latvia klienti, kuri ziedojot akcijai ziedojumu kastītēs Rimi veikalos, Rimi e-veikalā vai ziedojot savu Mans Rimi naudas uzkrājumu, ir saziedojuši 49 029,87 eiro, savukārt Bērnu slimnīcas fonda un ziedot.lv kanālos saziedoti vēl 28 362,87 eiro! Eiropas Attīstības un Rekonstrukcijas bankas (ERAB) kopienas iniciatīvas ietvaros 50 000 eiro tiks dubultoti, un tādejādi bērniem ar AST akcijas ietvaros kopā ir saziedoti 127 392,74 eiro!

Bērnu slimnīcas fonda ilggadējs draugs un labdarības kampaņas atbalstītājs – Rimi Latvia. “Mēs esam pagodināti piedalīties un atbalstīt Bērnu slimnīcas fonda akcijas, jo zinām, cik tās ir svarīgas un nepieciešamas Latvijas sabiedrībai. Īpaši pateicīgi esam saviem pircējiem par viņu lielo atsaucību un mēs varam redzēt akcijas rezultātos, ka pat vismazākie ziedojumi ir svarīgi, lai sasniegtu būtiskus mērķus – lielas pārmaiņas var paveikt arī ar maziem soļiem, galvenais to atcerēties un nebūt vienaldzīgiem,” uzsver Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītājs Juris Šleiers.

“Esam ļoti aizkustināti un pateicīgi par cilvēku atsaucību, un akcijas rezultāti ir vienkārši neticami! Šī laikam ir pirmā diena vairāk nekā 3 gadu laikā, kad Bērnu slimnīcas fondā rindā pēc palīdzības nav neviens bērns ar AST vecumā līdz 7 gadiem. Lūgumus pēc atbalsta mēs saņemam gandrīz katru dienu, taču vismaz šodien varam visiem 47 bērnu ar AST vecākiem, kuri gaidīja rindā, teikt, ka palīdzība būs. Sirsnīgs paldies visiem, kuri ziedoja, lai bērni varētu saņemt nepieciešamo terapiju,  mīļš paldies mūsu draugiem Rimi Latvia par neizsīkstošo atbalstu bērniem un ERAB kopienas iniciatīvai par iespēju dubultot ziedojumus. Cilvēku ieguldījums ir nenovērtējams, tas ir milzīgs atbalsts katram bērnam un viņa ģimenei, tā ir palīdzība šodien un iespējas nākotnē. Vienlaikus ir ļoti svarīgi turpināt ceļu uz valsts apmaksātu pakalpojumu ieviešanu bērniem ar AST, lai viņiem vairs nekad nebūtu jāgaida rindā pēc palīdzības un lai viņu veselības, sociālās aprūpes un izglītības pamatvajadzības turpmāk nodrošinātu valsts,” pateicību ziedotājiem pauda Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati liecina, ka 2019. gadā Latvijā bija 2369 bērni, kuriem ir diagnosticēti autiskā spektra traucējumi (AST), Aspergera sindroms vai jaukti specifiski attīstības traucējumi. Tas ir par 12% vairāk nekā 2018. gadā. 1285 bērniem bija diagnosticēts bērnības autisms vai atipisks autisms, kas ir par 22% vairāk nekā 2018. gadā, 97 bērniem bija diagnosticēts Aspergera sindroms, savukārt 987 bērniem tika noteikti jaukti specifiski attīstības traucējumi.

2020.gada 12.maijā Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija skatīja jautājumu par Bērnu slimnīcas fonda iniciatīvu “Par valsts apmaksātu pakalpojumu ieviešanu bērniem ar autiskā spektra straucējumiem”, un komisijas deputāti vienbalssīgi nolēma šo jautājumu virzīt tālāk, uzticot atbildību Saeimas Sociālo un darba lietu komisijai.

 

#NVOFonds2021

Atpakaļ