X
A A A A A
-A A A+

Piedāvājam noskatīties 8. oktobra konferences "Bērnu un pusaudžu mentālā veselība" ierakstu!

2021. gada 8. oktobrī tiešsaistē norisinājās konference "Bērnu un pusaudžu mentālā veselība", kurā gan nozares speciālisti, gan valdības pārstāvji dalījās zināšanās, pieredzē, priekšlikumos un plānos saistībā ar bērnu un pusaudžu mentālās veselības aprūpes sistēmu Latvijā, palīdzību bērniem ar autiskā spektra traucējumiem, pusaudžiem ar depresiju un aktuālākajām terapijas metodēm!

Bērnu slimnīcas fonds, Bērnu klīniskā universitātes slimnīca un Pusaudžu resursu centrs, pateicoties Sabiedrības integrācijas fonda realizētajam projektam no Valsts budžeta līdzekļiem, kā arī ilggadējam atbalstītājam SIA Mikrotīkls un TVNET GRUPA īstenoja ilgi gaidīto starptautisko konferenci! 

Konferences tiešraidei īpašajā platformā stasti.lv un Facebook straumē kopumā pieslēdzās vairāk nekā 1600 dalībnieku! Pateicamies visiem dalībniekiem par izrādīto interesi un iesaisti! 

10. oktobrī visā pasaulē tika atzīmēta Pasaules garīgās veselības diena, un, ņemot vērā Covid-19 pandēmiju un tās ietekmi uz bērnu un pusaudžu mentālo veselību, Bērnu slimnīcas fonda 20 gadu jubilejas konference tika veltīta šai tēmai. Bērnu slimnīcas fonds un Bērnu klīniskās universitātes slimnīca jau ilgstoši rūpējas un sniedz palīdzību bērniem un pusaudžiem ar mentālās veselības grūtībām. Sadarbības ietvaros ir izveidots arī jauns, sabiedrībā balstīts pakalpojums pusaudžiem– Pusaudžu resursu centrs, savukārt pašlaik norit darbs pie jaunu pakalpojumu veidošanas bērniem ar Autiskā spektra traucējumiem.

Konferences laikā tika vērtēts, kādi pakalpojumi bērniem un pusaudžiem ar dažādām mentālās veselības grūtībām ir un nav pieejami, kā arī kopā ar ekspertiem un valsts atbildīgajām amatpersonām apspriesta pakalpojumu un atbalsta iespēju attīstīšana Latvijā tuvāko gadu laikā. Konferences dalībnieki varēja iepazīties arī ar pasaules praksē pierādītām terapijas metodēm, kas sniedz rezultātus un ko varētu ieviest darbā ar bērniem un jauniešiem Latvijā.

Ar pilno konferences programmu un ierakstu var iepazīties arī konferences mājaslapā!

Atpakaļ