X
A A A A A
-A A A+

Pateicamies ziedotājiem par paveikto fonda 20 darbības gados!

Bērnu slimnīcas fonda 20 gadu jubilejas gadā, vēlamies teikt sirsnīgu paldies visiem atbalstītājiem un ziedotājiem. Pateicoties Jums, mums ir bijusi iespēja realizēt lielus un bērnu veselībai nozīmīgus darbus. Esam apkopojuši 20 gados padarīto un ar prieku vēlamies dalīties padarītajā ar Jums.

  • Milzīgu paldies ziedotājiem saka visas ģimenes, kurās aug bērni ar Autiskā spektra traucējumiem (AST), kuri saņem atbalstu gan diagnostikai, gan ABA terapijām un logopēda nodarbībām.
    • Diemžēl valsts joprojām neapmaksā terapijas, kas palīdz bērniem ar AST, un šīs izmaksas jāsedz bērna ģimenei, tādēļ bieži vien nākas lūgt palīdzību sabiedrībai. Bērnu slimnīcas fonds jau vairākus gadus rūpējas, lai bērni ar AST varētu saņemt nepieciešamo terapiju, un šo gadu laikā atbalstu esam snieguši jau 500 bērniem!
    • Pateicoties ziedotājiem, fonds BKUS novietnē "Gaiļezers" izveidojis arī Autisma kabinetu. Atvērta tipa kabinetā vecāki vai aprūpētāji, kuri audzina bērnu ar AST, var saņemt bezmaksas psiholoģisko palīdzību.

  • Ar dāsno ziedotāju atbalstu Bērnu slimnīcā izveidoti 3 jauni rotaļu laukumi, kur atpūsties no slimnīcas telpām un rotaļāties var arī mazie pacienti ar īpašām vajadzībām.
    • 2017. gadā Bērnu slimnīcas novietnē "Gaiļezers" izveidots laukums bērniem ar kustību un garīgās veselības traucējumiem, bet kopš 2019. gada īpašs laukums pieejams arī Hematoonkoloģijas nodaļas pacientiem. Trešais bērnu laukums slimnīcas teritorijā pieejams jebkuram slimnīcas pacientam un apmeklētājam.

  • Paldies ziedotājiem un sadarbības partneriem kustības "Ēstprieks" ietvaros! Ar Jūsu palīdzību Bērnu slimnīcā tika atjaunota virtuve, kas nodrošināja arī jauna, uzlabota ēdināšanas koncepta ieviešanu. Tagad mazajiem pacientiem ir iespēja baudīt vietēju, sabalansētu, gardu, krāsainu un, galvenais, savai terapijai atbilstošu ēdienu! Ēdienkartē, kas izstrādāta kopā ar uztura speciālisti Lizeti Pugu, ir iekļauti 8 diētu veidi tā, lai 10 dienās maltītes neatkārotos.

  • Pateicoties ziedotājiem, Bērnu slimnīcas fonds ir spējis savākt uzkrājumu, lai brīžos, kad bērnam steidzami nepieciešama ārstēšana ārvalstīs, ģimenei nebūtu jāpaļaujas tikai uz saviem spēkiem un līdzekļiem ceļojuma nodrošināšanai. Kopīgiem spēkiem varam panākt, ka ik gadu vismaz 100 bērni, kam nepieciešama šāda palīdzība, var nezaudēt cerību par atveseļošanos.

  • Tūkstošiem privātpersonu un arī uzņēmumu atbalsts kampaņas Saulainas dienas ietvaros ir nodrošinājis, ka kopš 2016. gada bērni ar diagnozi - vēzis, var ārstēties jaunās, īpašajām vajadzībām pielāgotās telpās Hematoonkoloģijas nodaļā.
    • BKUS pacientiem slimnīcā jāpavada laiks, kas ir viņu bērnība vai pusaudžu gadi, kad vienīgajiem pārdzīvojumiem dzīvē būtu jābūt saistītiem ar sabrāztu celi, atzīmēm skolā vai strīdu ar draugiem, tomēr viņi mēnešiem ilgi ir spiesti cīnīties par savu veselību un dzīvību. Pateicoties ziedotāju nesavtīgajam atbalstam un darbam, tagad mazajiem pacientiem atveseļošanās ceļš slimnīcā ir vieglāks.
    • Telpas iekārtotas tā, lai būtu ērti lietojamas, funkcionālas, patīkamas un medicīniski augstvērtīgi aprīkotas. Turklāt, lai bērniem būtu iespēja atpūsties no slimnīcas vides, izveidota īpaši aprīkota, daudzfunkcionāla rotaļu istaba, kurā sev interesantu nodarbošanos var atrast gan pavisam mazi, gan lielāki pacienti. 

  • Pateicoties ziedotājiem kampaņas "Drošais apmetnis" ietvaros, fonds ir palīdzējis aprīkot Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Neonatoloģijas nodaļu ar dažādu tai nepieciešamo aprīkojumu, lai ik gadu būtu iespējams atbalstīt aptuveni 300 priekšlaikus dzimušo bērniņu veselīgu augšanu. 
    • No saziedotajiem līdzekļiem atbalstītas arī speciālistu apmācības dažādos Latvijas reģionos, sagatavoti informatīvie materiāli vecākiem, ieviesta vienota bērnu attīstības vērtēšanas skala un īstenoti citi pasākumi, lai nodrošinātu priekšlaikus dzimušo bērnu veselīgu attīstību ne vien atrodoties slimnīcā, bet arī vecāku apgādībā mājas apstākļos.

  • Bērnu slimnīcas fonda misija ir atbalstīt bērnu un jauniešu veselību visos tās aspektos, tādēļ ar ziedotāju līdzdalību esam nodibinājuši Pusaudžu resursu centru (PRC), kur profesionālu un multi-disciplināru atbalstu var saņemt ikviens bērns vai jaunietis, kurš saskāries ar garīgās veselības vai atkarību riskiem.
    • Visbiežāk palīdzību centra speciālisti sniedz jauniešiem vecumā no 10 līdz 18 gadiem, kuri saskārušies ar tādām grūtībām kā pārmērīgu telefona vai datora lietošanu, uzvedības problēmām, apreibināšanos vienaudžu kompānijās, apgrūtinātu saskarsmi ar vienaudžiem vai vecākiem, kā arī citiem emocionāliem izaicinājumiem.
    • No šī gada jūlija PRC filiāles atrodas jau 5 pilsētās Latvijā - Rīgā, Liepājā, Valmierā, Daugavpilī un Ventspilī. Turklāt konsultācijas iespējams saņemt arī neklātienē - Zoom, WhatsApp un Skype platformās.

  • Pirms 10 gadiem Bērnu slimnīcas fonds, pateicoties ziedotāju un brīvprātīgo dāsnajam atbalstam, atvēra ilgi gaidīto Vecāku māju, kas tagad kalpojusi ne vien kā naktsmītne, bet arī miera osta jau vairākiem tūkstošiem slimnīcā nonākušo bērnu vecākiem.
    • Bieži vien vecākiem nav iespējas kopā ar bērnu uzturēties slimnīcas nodaļā, taču savas mājas ir par tālu. Tāda emocionāla pārdzīvojuma brīdī, kad jāraizējas par sava bērna veselību vai pat dzīvību, Vecāku māja dod iespēju atrasties turpat tuvumā, slimnīcas teritorijā, taču gaišās un mājīgās telpās, kur pieejams arī psiholoģisks atbalsts.
    • Īpašu paldies sakām ne vien ziedotājiem, bet arī brīvprātīgajiem, kuru darbs ikdienā palīdz uzturēt Vecāku mājas patīkamo gaisotni un pieejamību ikkatram klientam.

  • No Jūsu ziedojumiem veidotais uzkrājums nodrošina, ka Bērnu slimnīcas fonds ik gadu palīdz vairākiem simtiem bērnu, kuru veselībai nepieciešams atbalsts arī atrodoties ārpus slimnīcas.
    • Fonds sniedzis tādu atbalstu kā: tehnisko palīglīdzekļu nodrošinājumu bērniem ar kustību traucējumiem, glikozes monitoringa sistēmas mazajiem diabēta pacientiem līdz 7 gadu vecumam, valsts neapmaksātu zāļu iegādi, savlaicīgu analīžu nosūtīšanu uz laboratorijām ārvalstīs, kā arī dažāda cita veida palīdzību.

Ar Jūsu atbalstu 20 gados esam paveikuši ļoti daudz, taču mēs neapstāsimies pie sasniegtā! Tikai kopā un ar neatlaidīgu darbu varam panākt, ka katram Latvijas bērnam un jaunietim tiek dota vislabākā iespēja būt veselam un laimīgam.

Atpakaļ