X
A A A A A
-A A A+

Jau otro gadu Rimi Rīgas maratona labdarības kampaņā “Labas gribas kilometri” saziedo gandrīz 22 000 eiro

Līdz ar jūlija izskaņu noslēdzās Rimi Rīgas maratona labdarības iniciatīva “Labas gribas kilometri”, kas tapa sadarbībā ar Rimi, Bērnu slimnīcas fondu un Latvijas televīziju. Iniciatīva jau otro gadu tika rīkota ar mērķi skriet par tiem, kuri nevar, un ziedot bērniem ar kustību traucējumiem. Kopā kampaņas laikā saziedoti 21 694 eiro. Iniciatīvas ietvaros pirmo reizi tika rīkota “Garmin” tempa turētāju labdarības izsole, kurā trīs dāsnākie ziedotāji tika pie “Garmin” tempa turētājiem Rimi Rīgas maratonā, kas šogad norisinās 28. un 29. augustā.

Jau otro gadu pēc kārtas Rimi Rīgas maratons sadarbībā ar Rimi, Bērnu slimnīcas fondu un Latvijas televīziju rīko labdarības iniciatīvu “Labas gribas kilometri”. Iniciatīvas mērķis ir vākt ziedojumus bērniem ar kustību traucējumiem un vienlaikus pievērst uzmanību šo bērnu iesaistīšanai pasākumos un aktivitātēs, ļaujot būt un justies iekļautiem sabiedrībā. Iniciatīva tika īstenota Rimi Rīgas maratona virtuālajā Skriešanas klubā, reģistrējoties mēnesi garam izaicinājumam “Labas gribas kilometri”, lai visā Latvijā un pasaulē būtu iespēja skriet par tiem, kuri nevar, un ziedot bērniem ar kustību traucējumiem.

Šī gada kampaņas seja un vēstnese bija pasākumu vadītāja Anete Bendika ar dēlu Hermani: “Es piekritu piedalīties šajā labdarības iniciatīvā, jo labi zinu, cik grūti ir lūgt un cik viegli ir dot. Īpaši veidā, kas pašam liek par sevi vairāk parūpēties – izkustoties! Vēl man svarīgi, lai mans dēls un citi bērni ar veselības sarežģījumiem vai kustību traucējumiem būtu redzami. Viņi ir tepat un mums jābūt viņiem līdzās, iekļaujot sabiedrībā un atbalstot katrā solī.”

Skrējēji, privātie uzņēmēji un Rimi Rīgas maratons saziedoja 6 856 eiro, savukārt Rimi ziedojuma kastītēs tika saziedoti 14 838 eiro. Tādējādi kopējā saziedotā summa veidojas 21 694 eiro apmērā, ko Rimi Rīgas maratona direktors Aigars Nords svinīgi nodeva Bērnu slimnīcas fonda valdes priekšsēdētājai Lienei Dambiņai.

“Mēs, skrējēji, varam ne tikai skriet par tiem, kuri nevar, bet arī atbalstīt ziedojot. Un ja mēs to varam, tad tas vienkārši ir jādara! Jau otro gadu rīkojam “Labas gribas kilometrus”, lai sniegtu palīdzīgu roku bērniem ar kustību traucējumiem, un man ir prieks, kas arī šogad kopīgiem spēkiem esam varējuši saziedot vairāk nekā 20 000 eiro. Paldies visiem skrējējiem un ziedotājiem!” ir pateicīgs Rimi Rīgas maratona direktors Aigars Nords. 

Savukārt Bērnu slimnīcas fonda valdes priekšsēdētāja Liene Dambiņa uzsver: “Šis ir būtisks atbalsts bērniem ar kustību traucējumiem. Viņiem ik gadu ir nepieciešamas jaunas palīgierīces, lai kustētos, jo šie bērniņi aug tāpat kā jebkurš bērns. Paldies ikvienam ziedotājam, kurš atbalsta “Labas gribas kilometrus” skrienot un ziedojot, jo tas vairākiem bērniem ļaus saņemt nepieciešamo, lai varētu kustēties.” 

No sirds pateicamies kampaņas atbalstītājiem un ziedotājiem!

#NVOCovid2021

Atpakaļ