X
A A A A A
-A A A+

Akcijā "Eņģeļi pār Latviju" saziedotie līdzekļi jau pārspējuši jebkuras cerības

2021. gadu aizvadījām ar īpaši lielu saviļņojumu par sabiedrības dāsnumu un sirsnību - līdz akcijas "Eņģeļi pār Latviju" labdarības koncerta noslēgumam tika saziedoti 530 427,83 eiro - par 40% vairāk, nekā sākotnēji tika cerēts! Tas dos iespēju palīdzēt vēl vairāk nekā sākotnēji cerētajiem 176 bērniem nosargāt dzīvības vai uzlabot dzīves kvalitāti!

 

Vairāk par akcijas un koncerta norisi, kā arī ziedojumu saņēmēju stāstiem, skaties -->  "Eņģeļi pār Latviju" mājaslapā!

Tas, kas svētdien, 19. decembrī notika, bija brīnums. Zvanu centrs visas nedēļas garumā strādāja, lai iedrošinātu cilvēkus zvanīt un ziedot. Protams, ziedot varēja arī Bērnu slimnīcas fonda mājaslapā, norādot jebkuru summu, ko var atļauties un kuras nav žēl bērnu veselībai. Bet to, ka saziedot izdosies vairāk nekā pusmiljonu, pat sapņot neuzdrošinājāmies.

Aizkustinājuma asaras nespēja valdīt ne tie, kuri uz skatuves, ne tie, kas pie televizoru ekrāniem. No ziedojumu summas bija atkarīgs, vai pietiks katram no 176 bērniņiem, kuri šogad lūguši palīdzību. Mērķis bija saziedot 373 000 eiro. Un, ja nepietiktu, kādam būtu jāatsaka.

Mairitas un Māra ģimenē atbalstu gaidīja abas māsiņas – piecgadīgajai Kristenai ir autisms, un aizdomas par to ir arī divgadīgajai Martai.  Šodien sazvanīta, mamma knapi valda aizkustinājumu: “Pati pirms dažiem gadiem nevarēju iedomāties, ka mums nāksies būt lūdzēju lomā. Un ka tik daudzi ir palīdzējuši, un summas ir. Neticas. Ir daudzi, kas katru gadu piedalās, ir, kas pirmo reizi.. Neticas, kur var būt tāds spēks cilvēkos ņemt un zvanīt. Fantastiski. Ka visiem bērniņiem tas būs. Nevaru izteikt vārdos gandrīz. Koncerts bija brīnišķīgs. Meitenes arī pieslēdzās, laikam pazina sevi.”

Nākt ar savu stāstu publiski ģimene nolēma, saprotot, ka tas ir vienīgais veids, kā meitām palīdzēt. ABA terapija ir dārga, bet citas iespējas nav. To vajag trīs četras reizes nedēļā. Tikai tad ir cerība palīdzēt meitenēm iekļauties sabiedrībā.

“Mums laiks vēl ir. Ļoti ceru, ka pusotra gada laikā tik lieli uzlabojumi. Pa gadu-diviem vēl daudz kas var notikt. Cerība ir vienmēr, kā vienam, tā otram. No tādiem pozitīviem stāstiem rodas tā ticība, ka mums ar būs! Un pirmie vārdi Kristenai arī jau nāk. Vēl jo lielāka cerība tad ir,” pauž Mairita.

Tieši pozitīvie piemēri, kā desmitgadīgā Kristera stāsts, kur ar terapiju puisēns no nerunājoša un noslēgta bērna izcīnījis ceļu līdz parastai pamatskolai ir tie, kas pārējām ģimenēm dod spēku, bet ziedotājiem – izpratni, kāpēc tik svarīgi iesaistīties.

“Tas nav nācies viegli, daudz terapijas. Un arī vecākiem grūti, jo vecāki paliek vieni ar šo izaicinājumu. Sākumā vaino sevi, tad citus. Vēlāk tu žēlo bernu, par ko vinam, ir periodi, kad žēl pašam sevi, jo jauniem cilvekiem visiem ekspektacijas – kāda būs tava dzīve,” teic Kristera mamma Elīna.

Palīdzību gaida gan bērni ar autiskā spektra traucējumiem, gan kustību traucējumiem, neiroloģiskām un kardioloģiskām saslimšanām, un palīdzība vajadzīga arī ārkārtas situācijās. Lai arī koncerts izskanējis, TV3 un Bērnu slimnīcas labdarības akcija turpināsies līdz 2022. gada janvāra beigām.

Sirsnīgs paldies akcijas organizētājiem TV3 Group, lieldraugam Rimi Latvia, kā arī ERAB kopienai, kas pievienoja ziedojumu tehnisko palīglīdzekļu iegādei bērniem ar kustību traucējumiem!

Atpakaļ