X
A A A A A
-A A A+

Aicinām uz tiešsaistes konferenci "Bērnu un pusaudžu mentālā veselība", š.g. 8. oktobrī!

2021. gada 8. oktobrī norisināsies tiešsaistes konference "Bērnu un pusaudžu mentālā veselība", kur ar savu pieredzi un zināšanām dalīsies Latvijā un starptautiski atzīti speciālisti un nozares eksperti! Reģistrācija ir atvērta!

Katru gadu 10. oktobrī visā pasaulē tiek atzīmēta Pasaules garīgās veselības diena, un, ņemot vērā Covid-19 pandēmiju un tās ietekmi uz bērnu un pusaudžu mentālo veselību, Bērnu slimnīcas fonda 20 gadu jubilejas konference tiks veltīta tieši aktualitātēm šajā jomā.

Mentālās veselības jautājumi arī šogad ir īpaši aktuāli ne vien, lai uzlabotu slimību ārstēšanu, bet arī, lai nodrošinātu adekvātu preventīvu intervenci. To pierāda arī Bērnu un pusaudžu resursu centra statistika. 2020. gadā Pusaudžu resursu centrā pēc palīdzības vērsās vairāk kā 1000 cilvēku, un uz pirmreizējo izvērtēšanu tika uzaicināti 659 klienti. 2021. gada pirmajā pusē pēc palīdzības un atbalsta vērsušies jau 1026 klienti, mēnesī ap 150 – 200 klientiem. Turklāt, saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem, uzvedības traucējumi un psihiskas slimības ir kļuvušas par galveno iemeslu pusaudžu stacionēšanai slimnīcā.

Konferences laikā gan Latvijā, gan starptautiski atzīti jomas speciālisti dalīsies savā pieredzē un zināšanās par tādām tēmām kā sabiedrībā balstīti pakalpojumi mentālās veselības jomā, palīdzība bērniem ar autiskā spektra traucējumiem, kā arī pasaules praksē pierādītas terapijas metodes, īpaši darbā ar bērniem un jauniešiem.

Aicinām iepazīties ar pasākuma programmu un reģistrēties oficiālajā konferences interneta vietnē: https://konference.bsf.lv/

Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa: ”Bērnu slimnīcas fonds kopā ar ziedotājiem un sadarbības partneriem ir daudz ieguldījis, lai bērniem un pusaudžiem Latvijā uzlabotu iespējas saņemt kvalitatīvu palīdzību. Šobrīd veiksmīgi darbojas Bērnu un pusaudžu resursu centrs, pamazām top arī valsts atbalsta sistēma bērniem ar Autiskā spektra traucējumiem, taču vēl ir ļoti daudz darba priekšā, lai palīdzība bērniem un ģimenēm būtu pieejamāka, daudzpusīgāka. Tāpēc svarīgi iepazīt citu valstu un nozares līderu pieredzi, un biju patīkami pārsteigta, ka aicinājumam piedalīties konferencē atsaucās visi, kurus uzrunājām. Ceru, ka pēc konferences gan mums, gan politikas veidotājiem un nozares speciālistiem Latvijā būs iegūta jauna, vērtīga pieredze un zināšanas, ko likt lietā, lai atbalsta sistēma mentālās veselības jomā Latvijā kļūtu arvien pilnvērtīgāka.”

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Valts Ābols: “Sasniegt izcilus ārstniecības rezultātus, t.sk. psihiskās veselības jomā var tikai tad, ja pārzinām starptautisku pieredzi, veidojam dažādu iestāžu un nozaru sadarbību, kā arī iedziļināmies bērnu un jauniešu individuālajās vajadzībās. Aktīva līdzdalība šādās starptautiska mēroga konferencēs ir ceļš kā arī mēs, Bērnu slimnīca, varam ne tikai dalīties ar savām zināšanām un kompetencēm, bet arī paši turpināt mērķtiecīgi uzlabot ārstniecības un aprūpes procesus.”

Konference būs pieejama visiem interesentiem bez maksas tiešsaistē! Visa informācija vienuviet, kā arī reģistrācija pieejama vietnē: https://konference.bsf.lv/

Konferenci organizē Bērnu slimnīcas fonds, Bērnu klīniskā universitātes slimnīca un Bērnu un pusaudžu resursu centrs ar Sabiedrības integrācijas fonda atbalstu par Latvijas valsts budžeta līdzekļiem! #NVOFonds2021

Atpakaļ