X
A A A A A
-A A A+

Saziedotie līdzekļi labdarības kampaņai “Es apņemos” palīdzēs vairāk nekā 21 bērnam ar autiskā spektra traucējumiem!

31. augustā noslēdzās labdarības un informatīvā kampaņa “Es apņemos”, kura aicināja ikvienam mainīt savu dzīvi uz brīdi, lai mainītu bērnu ar autiskā spektra traucējumiem (AST) dzīvi uz mūžu! Kampaņā tika saņemti privātpersonu ziedojumi 27196.31 EUR apjomā, kuri ar Eiropas Attīstības un Rekonstrukcijas bankas (ERAB) kopienas iniciatīvas atbalstu tika dubultoti, tādējādi nodrošinot 54392.62 EUR, lai vairāk nekā 21 bērns ar AST varētu saņemt agrīno intervenci – terapiju, kas bērniem palīdz attīstīt trūkstošās prasmes, piemēram valodu un komunikāciju ar apkārtējo pasauli.

Kampaņa “Es apņemos” tika atklāta 26. februārī un sākotnēji bija plānota līdz 15. aprīlim.  Taču diemžēl Covid – 19 pandēmijas dēļ, kampaņas aktivitāte strauji kritās, un esam ļoti pateicīgi ERAB kopienai par pretimnākšanu un kampaņas pagarināšanu, lai varētu palīdzēt maksimāli vairāk bērniem ar AST.

Kampaņa tika organizēta sadarbībā ar Latvijas sabiedriskajiem medijiem. Gan Latvijas televīzijā, gan Latvijas radio, gan LSM bērnistaba bija redzami dažādi informatīvi un izglītojoši sižeti un materiāli par AST, kā arī aicinājumi piedalīties kampaņā, lai mēs visi kopā varētu sniegt atbalstu bērniem ar AST, kuriem tā tik ļoti trūkst. Vairākas LTV ētera personības, tostarp Tomes Grēviņš, Karīna Rubene, Inga Šņore un Reinis Ošenieks bija sagatavojuši savus stāstus par to, no kā viņi ir gatavi atteikties vai ko ir gatavi mainīt savā ikdienā, lai atbalstītu bērnus.

Jau septembrī vairāk nekā 21 bērna vecāki saņēma priecīgo ziņu, ka var uzsākt viena gada garumā apmaksātas ABA terapijas un logopēda nodarbības, kuras pateicoties ziedotājiem un ERAB, Bērnu slimnīcas fonds varēs nodrošināt. Ģimenēm tas ir milzīgs atvieglojums un cerība, jo atbalsts no valsts puses bērniem ar AST praktiski nav, savukārt bērniem tā ir iespēja attīstīt savu potenciālu un nākotnē arvien labāk iekļauties sabiedrībā. Terapiju izmaksas vidēji gadā ir ap 2400 EUR.

Sakām milzīgu paldies visiem, kuri iesaistījās kampaņā “Es apņemos” – ERAB kopienas iniciatīvai, LTV, bankai Citadele, lielveikalam Spice, Mobilly, aģentūrai VUCA, Ziedot.lv

Atpakaļ