X
A A A A A
-A A A+

Labdarības akcija “No Sirds Sirdij 2020” savāca ziedojumus 9397,72 eiro apmērā

Labdarības akcija “No Sirds Sirdij 2020” savāca ziedojumus 9397,72 eiro apmērā. Visi savāktie līdzekļi nodoti Bērnu slimnīcas Fondā, bērniem ar onkoloģiskajām slimībām.

Trīs dienas (21.,22. un 23. februārī) tirdzniecības centrā DOMINA SHOPPING tika rīkots labdarības tirdziņš, kurā bija piedāvāti vairāk nekā 10 000 rokdarbi no Latvijas meistariem, amatniekiem, radošām studijām, dažādām organizācijām un vienkārši cilvēkiem, kuri nav vienaldzīgi. Izstrādājumi tika atdoti par ziedojumiem un draudzīga brīvprātīgo komanda, kas prezentēja stendu, stāstīja katram apmeklētājam par akciju un uzdevumiem, kurus tā risina. Tie ir vairāki.

Pirmkārt – tā ir iespēja piebiedroties un izveidot kaut ko ar savām rokām “No Sirds Sirdij” un nodot izstrādājumu labdarības tirdziņam.

Otrkārt – tas ir vispiemērotākais gadījums, lai apspriestu ar saviem bērniem vai tuviniekiem grūto situāciju tēmu un onkoloģiskās slimības kopumā.

Trešais, svarīga akcijas daļa – rokdarbu savākšana. Tam tika nodibinātas vairākas pieņemšanas vietas, kur strādā nevienaldzīgi  un sirsnīgi cilvēki.

Ceturtā akcijas sastāvdaļa – brīvprātīgo darbs. Lai stends «strādātu», ir jābūt atsaucīgiem, sirsnīgiem un centīgiem cilvēkiem, kuri, nezinot nogurumu, stāstīja visiem garāmgājējiem par akcijas būtību un iemesliem, kāpēc viņiem būtu  jāatrod minūte, lai apstātos.

“Pie stenda bieži atnāk vecāki, kuri bērni slimo ar onkoloģiskajām slimībām. Viņi izsaka pateicību visiem, kuri piedalās šajā labdarības akcijā. Saprotiet… viņiem ir svarīgi, ka cilvēkiem nav vienalga. Ka viņi nav palikuši vieni paši ar savu bēdu, bet, ka ir cilvēki, kuri ir gatavi nesavtīgi palīdzēt un darīt kaut ko viņu bērnu labā. Šajā akcijā ir svarīgi visi dalībnieki un katra tās realizācijas pakāpe. Grūta, daudzlīmeņu, bet svarīga un nenovērtējama!”  stāsta viena no akcijas līdzorganizatorēm Jeļena Tonova.

“Man šis ir apliecinājums tam, ka mūsu sabiedrībā nav vienaldzīgu cilvēku. Un par to, ka man apkārt ļaudis var atļaut sev neabstrahēties no svešām problēmām. Daudz vieglāk izlikties, ka problēmas nav, sevišķi, ja tā Tevi neskar. Un, protams, tā ir iespēja pārliecināties, ka cilvēki ir gatavi apvienoties ne tikai priekos. Iemesls mums ir…sērīgs, bet ļaudis tik un tā apvienojas un atrod iedvesmu un prieku,”  dalās ar savām emocijām līdzorganizatore Ksenija Solovjova.

Pateicoties sekmīgai sadarbībai ar tirdzniecības centru DOMINA SHOPPING, arī nākamā labdarības akcija notiks turpat  2021. gada februārī. Akcijas mehānika paliks nemainīga – sākumā rokdarbu savākšana, pēc tam labdarības tirdziņš, un beigās - līdzekļu nodošana Bērnu fondam.

Sekot informācijai Jūs varat labdarības akcijas “No Sirds Sirdij” Facebook mājaslapā vai arī brīvprātīgo kopienā “No Sirds Sirdij”.

Organizatori izsaka milzīgu pateicību visiem “No Sirds Sirdij 2020” akcijas dalībniekiem. Skaistuma veidotājiem, tiem, kuri piedāvāja savas telpas rokdarbu pieņemšanas punktu izveidošanai, brīvprātīgajiem, kuri strādāja tirdziņā, visiem, kuri atnāca apmeklēt stendu, katram, kurš atbalstīja informatīvi vai vienkārši ar labu vārdu. Patiesi tautiskā labdarības akcija “No Sirds Sirdij” izsaka pateicību katram un novēl bērniem ātrāku izveseļošanos, spēku un izturību vecākiem, bet sabiedrībai – biežāk atrast iemeslus, lai būtu kopā.

Atpakaļ