X
A A A A A
-A A A+

Labdarības akcija “Labestības diena” aicina piepildīt sapņus, ziedojot 48 bērniem visā Latvijā

27. aprīlī tiek uzsākta TV3, Bērnu slimnīcas fonda un veikalu tīkla “Rimi” organizētā labdarības akcija ”Labestības diena”. Akcija norisinās jau četrpadsmito reizi, un aicina līdzcilvēkus piepildīt bērnu sapņus – palīdzot 48 bērniem, kuru atbalstam kopā nepieciešami 135 000 eiro.

Labdarības akcija “Labestības diena” norisināsies no 27. aprīļa līdz 28. jūnijam, aicinot līdzcilvēkus iesaistīties, lai palīdzētu dzīvot pilnvērtīgu un laimīgu dzīvi akcijas vēstnešiem - Jurim, Robertam, Elizabetei, Montai un vēl 44 bērniem visā Latvijā, kuru palīdzībai ir nepieciešami 135 000 eiro.

Kampaņas sauklis “Piepildi bērnu sapņus!” aicina sabiedrību palīdzēt bērniem, kuriem slimības dēļ patstāvīgi nav iespējams veikt it kā šķietami pašsaprotamas lietas – spert pirmos soļus, pateikt vārdu “mamma”, patstāvīgi pusdienot un daudz citas lietas, kas šķiet ikdienišķas. Tomēr, neraugoties uz smagajām diagnozēm, bērni turpina sapņot – akcijas vēstnesis Juris (6 gadi, Bērnu cerebrālā trieka) vēlas kļūt par mūziķi, kura dziesmas dziedātu visa Latvija, savukārt Roberts (8 gadi, 1. tipa cukura diabēts) sapņo kļūt par zinātnieku un izgudrot robotu, kas palīdzētu cilvēkiem ikdienas darbos, Elizabete (9 gadi, Bērnu cerebrālā trieka) ir pārliecināta, ka reiz būs zirgu trenere, savukārt Monta (10 gadi, artrogripoze) vēlas izmācīties par pavāri, lai viņai būtu pašai savs kulinārijas šovs.

“Šobrīd mēs visi piedzīvojam grūtības saistībā ar krīzes situāciju un Covid-19 vīrusa pandēmiju. Daudzas ģimenes, kurās aug bērni ar smagām saslimšanām, krīzes situācijā dzīvo gadiem ilgi. Domāju, ka tagad mums visiem ir nedaudz vieglāk iztēloties, ko tas varētu nozīmēt, kad nav iespējas strādāt, jo ikdienā jārūpējas par smagi slimu bērnu, kad ir ilgstoši jāatrodas tādā kā pašizolācijā, jo nav iespējas sarūpēt bērnam nepieciešamo palīglīdzekli vai nodrošināt terapiju, kas ļautu bērnam integrēties sabiedrībā, iet uz bērnudārzu vai skolu, kad ikdienā uztraukumu rada pastāvīgas finansiālas grūtības un  neziņa par nākotni. Šīm ģimenēm labdarības akcija “Labestības diena” ir bijusi milzīgs atbalsts- gan finansiāls, gan emocionāls, jo pateicoties ziedojumiem bērni ir saņēmuši nepieciešamo palīdzību veselības uzlabošanai. Arī šogad bērniem un ģimenēm ir nepieciešams mūsu atbalsts, tāpēc ceru, ka, neskatoties uz katra paša grūtībām, mums tomēr izdosies palīdzēt visiem, kuri gaida un cer!” ziedot aicina Liene Dambiņa, Bērnu slimnīcas fonda vadītāja.

Šī gada labdarības akcijā “Labestības diena” palīdzību sagaida 25 bērni ar cukura diabētu, kuru ārstniecībai nepieciešami 45 000 EUR, 16 bērni ar autiskā spektra traucējumiem (AST), kuru ārstniecībai nepieciešami 40 350 EUR un 7 bērni ar kustību traucējumiem – 49 650 EUR.

“Jau vairāku gadu garumā Rimi kopā ar TV3 īsteno labdarības akciju “Labestības diena”, sniedzot palīdzīgu roku mazajiem pacientiem. Esam pateicīgi mūsu pircējiem par ilggadējo iesaisti un mūsu piegādātājiem, kuri ik gadu daļu no ieņēmumiem par iegādātajiem produktiem novirza mazo pacientu ārstēšanas vajadzībām. Mēs patiesi ticam, ka labo darbu īstenošana vairos mūsu visu kopā spēku un sniegs praktisku palīdzību bērniem, kuriem šobrīd tā ir īpaši nepieciešama. Vairosim labestību kopā! ” aicina Rimi Latvia Sabiedrisko attiecību vadītāja Regīna Ikala.

“Labestības dienas” pasākumi

25. maijā darbu uzsāks “Labestības dienas” zvanu centrs, kur visas nedēļas garumā katru vakaru ziedotājus uzklausīs un ar viņiem sarunāsies sabiedrībā iemīļotas un zināmas personības.

31. maijā plkst. 20.00 kanālā TV3 un TV3 Life būs skatāms sirsnīgais ”Labestības dienas” koncerts, kuru vadīs ilggadējie akcijas vēstneši - Kristīne Garklāva un Kristaps Rasims. Koncerta laikā populāri skatuves mākslinieki uzstāsies ar muzikāliem priekšnesumiem, atgādinot, ka ikviens no mums var palīdzēt mainīt bērnu dzīves, palīdzot un piepildot sapņus!

Ziedošanas iespējas

Ziedot akcijai var, zvanot pa tālruni 90006869 (maksa par vienu zvanu – 4, 27 EUR), projekta mājas lapā labestibasdiena.lv, “Rimi” veikalu ziedojumu kastītēs, ziedojot uzkrāto “Mans Rimi” naudu, kā arī iegādājoties kādu no īpašajiem piegādātāju akcijas produktiem “Rimi” veikalos.

 

Palīdzi bērniem dzīvot pilnvērtīgāk un piepildīt sapņus!

Atpakaļ