X
A A A A A
-A A A+

Atsāk labdarības akciju bērnu onkoloģijas pacientu atbalstam

Covid-19 krīze ir nopietns pārbaudījums ikvienam, tomēr īpaši sarežģīts šis laiks ir tiem, kuru veselība un nākotne lielā mērā ir atkarīga no apkārtējo cilvēku un visas sabiedrības atbalsta, kā piemēram, bērnu onkoloģijas pacienti, kuru atbalstam arī šogad BENU Aptieka sadarbībā ar Bērnu slimnīcas fondu (BSF) organizē labdarības akciju Ar sirsnību pret slimību! Ziedo kopā ar BENU!

“Neskatoties uz Covid-19 radītajiem riskiem iedzīvotāju veselībai, Latvijas veselības aprūpes sistēmai, ekonomikai un citām nozarēm, BENU Aptieka turpina mūsu sirsnīgo draudzību ar Bērnu slimnīcas fondu. Tāpat kā līdz šim, mūsu labdarības akcijas mērķis ir ne vien organizēt ziedojumu vākšanu mazo onkoloģijas pacientu ārstēšanai un iesaistīties ziedošanā pašiem, bet arī aktualizēt bērnu onkoloģijas tēmu sabiedrībā un informēt vecākus par pieejamo informatīvo, emocionālo un finansiālo atbalstu bērna saslimšanas gadījumā,” uzsver BENU Aptiekas direktore Anete Rožkalna.

BSF vadītāja Liene Dambiņa stāsta, ka, lai arī valsts sedz lielāko daļu no onkoloģijas ārstniecības izmaksām, tomēr joprojām ir izdevumi, kuriem ir nepieciešams visas sabiedrības atbalsts. “Bērnu onkoloģijas gadījumos ārstēšana ir īpaši sarežģīta, emocionāli smaga, kā arī bieži vien nepieciešama ilgstoša atrašanās stacionārā, tādēļ visu izmaksu segšanai ir nepieciešami ievērojami līdzekļi un arī ziedotāju atbalsts. Turklāt ir svarīgi, ka bērni un ģimenes palīdzību saņem savlaicīgi. Tāpēc esam ļoti pateicīgi, ka BENU Aptieka ir uzņēmums, kas arī šajos krīzes apstākļos turpina atbalstīt mazos onkoloģijas pacientus. Šogad, pateicoties BENU Aptiekas ziedojumam, esam varējuši palīdzēt jau 28 ģimenēm,” uzsver L. Dambiņa.

Ikdienā BSF cieši sadarbojas ar Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Hematoonkoloģijas nodaļu, kur atbalsts tiek sniegts gan pacientiem un viņu ģimenēm, gan arī nodaļas infrastruktūras uzlabošanai (telpas, aprīkojums) un personālam, rūpējoties par viņu tālākizglītību. Līdz šim saziedotie līdzekļi ģimenēm palīdzējuši segt PET izmeklējumu izmaksas, valsts neapmaksātu medikamentu iegādi, ļāvuši segt ceļa izmaksas, kā arī ārstniecības iespējas ārzemēs. L. Dambiņa skaidro, ka finansiāli vislielākā palīdzība tiek novirzīta tieši medikamentiem, kas, bērnam esot slimnīcā, ir valsts apmaksāti, bet ārpus slimnīcas ir jāsedz no vecāku personīgajiem līdzekļiem. “Dažkārt vienam bērnam mēneša izmaksas ir pat 2000 eiro apmērā un ilgst pusgada garumā, tāpēc ļoti svarīga ir tieši ziedotāju palīdzība,” uzsver L. Dambiņa.

Līdztekus finansiālajam atbalstam BSF palīdz organizēt arī psiholoģisko atbalstu, kas ir nepieciešams gan mazajiem pacientiem un viņu tuviniekiem, gan arī nodaļas personālam. Psiholoģiskais atbalsts ietver ne vien speciālistu konsultācijas, bet arī dažādu pasākumu rīkošanu nodaļā, kas uzmundrina gan mazos pacientus un viņu ģimenes, gan arī personālu. “Piemēram, šogad īstenojām Sirdsauklīšu projektu, ko ļoti atzinīgi novērtēja vecāki, jo viņiem bija iespēja vismaz pāris stundas atpūsties un paveikt savas lietas, kamēr mazos pieskatīja auklītes,” par paveikto stāsta L. Dambiņa.

Kopš 2017. gada labdarības akcijā Ar sirsnību pret slimību! Ziedo kopā ar BENU! kopumā saziedoti jau 57 tūkstoši eiro, palīdzot vairāk nekā 100 bērniem ar onkoloģiskām saslimšanām. Arī šogad līdz decembra beigām ikvienam ir iespēja atbalstīt mazos onkoloģijas pacientus, ziedojot savus BENU Aptiekas lojalitātes kartē uzkrātos līdzekļus BSF. Turklāt labdarības akcijas noslēgumā BENU Aptieka dubultos klientu saziedoto naudas summu un nodos to BSF.

Atpakaļ