X
A A A A A
-A A A+

Miera vēstneši – 149 Berlīnes lāči – pošas uz Latviju, lai vāktu ziedojumus bērnu veselības uzlabošanai

Pirmo reizi Baltijā – Domā laukumā – būs apskatāma starptautiska un ceļojoša divmetrīgu „United Buddy Bears” lāču izstāde. No 12. jūlija plkst. 12.30 līdz 22. augustam ikviens varēs sasveicināties ar 149 Berlīnes lāčiem, kuri atbraukuši no Vācijas un ir miera un saprašanās vēstneši. Krāsaino ķepaiņu īpašā misija ir palīdzēt trūkumā nonākušiem bērniem, tāpēc Rīgā „United Buddy Bears” kopā ar Bērnu slimnīcas fondu vāks ziedojumus mazajiem pacientiem, kuru ārstēšanu valsts neapmaksā.

Fonda ieskatā šī ir arī iespēja kārtējo reizi izgaismot problēmu, kuras risināšana pagaidām gulstas uz sabiedrības līdzjūtību. “Bērnu slimnīcas fonda pagājušā gada pieredze rāda, ka bērnu ārstēšanai, ko neapmaksā valsts, mēs izlietojām gandrīz pusmiljonu eiro, un tas nozīmē, ka vajadzība ir ļoti liela. Tās ir gan onkoloģiskas saslimšanas, gan smagas alerģijas, gan kardioloģiskas problēmas, gan vēl virkne citu saslimšanu bērniem, kad nepieciešams cilvēku atbalsts, tāpēc sirsnīgs paldies Vācijas vēstniecībai par šo iniciatīvu!" stāsta Liene Dambiņa, Bērnu slimnīcas fonda vadītāja.

25. jūnijā, uz dažām stundām Bērnu slimnīcas pagalmā varēja apskatīt vienu no Berlīnes lāčiem, kuram uz vēdera redzamas Mazirbes ainavas un ko 2002. gadā apgleznojis mākslinieks Aleksejs Naumovs.

Šī ir divmetrīgo Bērlīnes laču pirmā vizīte Baltijā, kas ir Vācijas dāvana Latvijas iedzīvotājiem simtgadē. Tie apceļo pasauli jau kopš 2002. gada un ir priecējuši aptuveni 40 miljonus izstādes apmeklētāju 30 pilsētās visos kontinentos. Berlīnes lāči ir viesojušies Kubā, Japānā un pat Ziemeļkorejā.

Plašāka informācija par „United Buddy Bears” atrodama šeit: www.buddy-bear.lv

Ziedot bērnu veselībai var jau šobrīd, zvanot pa labdarības tālruni 90006681 (maksa par zvanu 1,42 eiro), kā arī Bērnu slimnīcas fonda mājas lapā www.bsf.lv .

Atpakaļ