X
A A A A A
-A A A+

“Labestības dienas” koncertā saziedoti 91 249,46 euro

27. maija vakarā Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā norisinājās aizkustinošais LNT un sadarbības partneru – Bērnu slimnīcas fonds un Rimi - akcijas “Labestības diena” koncerts, kurā  aicinājām ziedot akcijas vēstnešiem - Agnijai, Robertam, Veronikai, brāļiem Kristoferam un Emīlam, – kā arī vēl 14 bērniem visā Latvijā. Koncerta noslēgumā saziedotā naudas summa sasniedza 91 249,46 euro apmēru, taču ziedot būs iespējams līdz pat 25. jūnijam.

Divpadsmitās “Labestības dienas” koncerta skatītājus pasākuma norises vietā un tiešraidē kanālā LNT iepriecināja Arturs Gruzdiņš, Atis Ieviņš ar meitu Elzu, Olga Rajecka, Normunds Rutulis, Dita Lūriņa, Astro'n'out, MESA, Antra Stafecka un grupa “Otra puse”, “Instrumenti”, Valters Frīdenbergs un citi mākslinieki. Koncertu vadīja Kristīne Garklāva un Kristaps Rasims.

Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa: “Šovakar manā acu priekšā ir “Labestības dienas” akcijas jēga - bērni, kuriem esam palīdzējuši iepriekšējos gados. Mēs esam šiem bērniem iedevuši ļoti vērtīgu ceļamaizi, un viņu vecākiem vārdos neaprakstāmu sajūtu, ka vēl kādam tepat blakus arī rūp. 4000 eiro par ortozēm, 22 tūkstoši eiro par operāciju – lielākajai daļai vecāku šīs abas summas ir vienlīdz nesasniedzamas, bet laimīgā kārtā Latvijā ir gandrīz 2 miljoni cilvēku. Lai palīdzētu visiem 19 bērniem, pietiktu ar 90 tūkstošiem labu cilvēku, kuri būtu gatavi noziedot 1,42 euro. Būsim viens otram atbalsts un kopā ar ziedojumu sniegsim bērniem sajūtu, ka viņi mums ir svarīgi!”

“All Media Baltics” vadītāja Latvijā Baiba Zūzena: “Labestības diena” ir izmainījusi Latviju. Līdz šim mēs kopā esam spējuši no sirds iepriecināt un atbalstīt 491 bērnu Latvijā. Ģimenēm, kuru bērni nonākuši veselības grūtībās, esam spējuši sniegt pašu svarīgāko – ticību un cerību. Spēja būt līdzās ne tikai priecīgos brīžos, bet arī grūtībās, ir nobriedušas sabiedrības pazīme. Kopā mēs varam padarīt dzīvi labāku daudzām ģimenēm Latvijā, un liels jums paldies par to!”

“Tas, ka mēs visus šos 12 gadus esam spējuši atbalstīt tik daudzus bērnus, apliecina, ka mūsu vidū ir ārkārtīgi daudz cilvēku, kas gatavi palīdzēt ne vienu reizi vien. Tā ir ļoti spēcinoša sajūta – zināt, ka apkārt ir cilvēki, kuriem rūp un kuri ir gatavi atdot kaut ko no sevis, lai palīdzētu otram. Ja mērķis ir labs un nodoms ir cēls, tad darbi nekad neapstājas. Tāpēc arī šoreiz varējām dāvāt bērniem cerību uz sapņa piepildījumu, jo Rimi ziedojumu kastītēs jau šobrīd ieripojuši vairāk kā 15 tūkstoši eiro,” sacīja Dace Preisa, Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītāja.

No 23. aprīļa aicinājām ziedot un palīdzēt bērniem, kuriem nepieciešamais atbalsts nav valsts apmaksāts. Akcijas vēstnesei, vienpadsmit gadus vecajai Agnijai, ir kustību traucējumi, tādēļ meitenei vajadzīgas ortozes un fizioterapija. 13 gadus vecajam Robertam jāveic onkoloģiska operācija, pēc kuras būs nepieciešama ilgstoša rehabilitācija. Veronikai, kura ir nepilnus trīs gadus veca, nepieciešama palīgierīce un fizioterapija. Vienam no brāļiem – deviņus gadus vecajam Kristoferam - ir runas un attīstības traucējumi, tādēļ viņam var palīdzēt ABA terapija. Savukārt otram brālim, septiņus gadus vecajam Emīlam, diagnosticēts autisms, tāpēc puisītim nepieciešama ABA terapija, audiologopēds un speciālais pedagogs.

Vēl līdz 25. jūnijam lūdzam ikvienu nepalikt vienaldzīgam un ziedot Rimi un Supernetto veikalos, portālā www.bsf.lv, kā arī zvanot uz tālruni 90006486 (maksa par zvanu 1,42 eiro). Mainīsim dzīvi!

Atpakaļ