X
A A A A A
-A A A+

Uzsāk labdarības akciju "Dod bērnam iespēju!"

Uzsāk labdarības akciju "Dod bērnam iespēju", lai palīdzētu ārkārtas situācijās!

Ik gadu Bērnu slimnīcas fonds palīdz Bērnu slimnīcas pacientiem saņemt neatliekamu medicinīsku palīdzību ārvalstīs, jo viņu veselībai nepieciešamās medicīniskās manipulācijas Latvijā netiek veiktas. Lai palīdzētu un nodrošinātu, ka visi bērni, kuri nonākuši ārkārtas situācijā, var saņemt atbalstu, uzņēmums InCREDIT GROUP ir uzsācis labdarības akciju Dod bērnam iespēju. Akcija notiks laika periodā no 2. oktobra līdz 30. novembrim. Akcijas ietvaros ikviens InCREDIT GROUP klients, noformējot jebkuru naudas kredītu ziedos 5 eiro. Ikvienam ziedotājam pateicībā par sniegto atbalstu kreditēšanas centros tiks dalītas īpašas labdarības projektam veltītas nozīmītes.  Kā arī projekta noslēgumā, mazajim pacientiem tiks dāvināts ceļabiedrs, baltais rotaļu lācītis ar motivējošo uzrakstu “tagad es varu visu”.  

Situācijās, kuras Bērnu slimnīcā dēvē par ārkārtas gadījumiem, ir jāreaģē ļoti operatīvi, nodrošinot bērnam iespēju saņemt medicīnisko palīdzību, visbiežāk, kādā no Eiropas klīnikām. Bērnu slimnīcas ārsti sazinās ar saviem ārvalstu kolēģiem un organizē bērna ārstniecības procesu, kas ir valsts apmaksāts, savukārt Bērnu slimnīcas fonds uzņemas rūpes par bērna un viena no vecākiem, kā arī atsevišķos gadījumos donora un pavadošā ārsta transportēšanu un uzturēšanos konkrētajā klīnikā. Fonds sedz visus nepieciešamos izdevumus, kas nav saistīti ar tiešajām ārstēšanās izmaksām -  pārlidojumus, analīzes un slimības diagnostiku, atsevišķu medikamentu iegādi, ja to nekompensē valsts, kurjerpasta pakalpojumus analīžu nogādāšanai laboratorijā, kā arī bērna pavadošās personas, visbiežāk vecāka uzturēšanās izdevumus bērna ārstēšanās laikā

InCREDIT GROUP jau pagājušajā gadā atbalstīja Bērnu slimnīcu un mazos pacientus, nodrošinot finansējumu bērniem, kuriem nepieciešama medicīniska palīdzība, kas šobrīd nav valsts apmaksāta. Esam priecīgi par sadarbības turpināšanu arī šogad, jo daudziem bērniem, lai viņi varētu uzlabot veselību, joprojām ļoti svarīgs ir līdzcilvēku atbalsts. Ārkārtas gadījumos bērniem nav laika gaidīt, jo palīdzība nepieciešama steidzami, savukārt vecākiem jāpiedzīvo gan šoks par bērna veselības stāvokli, gan uztraukumi par to, kā varēs nokļūt līdz klīnikai un segt izmaksas. Daudzām ģimenēm nav iespējas šos izdevumus segt pašu spēkiem, tāpēc jau vairākus gadus savlaicīgi veidojam uzkrājumus, lai varētu operatīvi nodrošināt bērnam palīdzību. InCREDIT GROUP veidotā akcija būs ļoti vērtīgs atbalsts daudzām ģimenēm un bērniem Latvijā!" pateicību pauda Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

Atkarībā no nepieciešamās palīdzības un slimības smaguma, viena ārkārtas gadījumā nokļuvuša pacienta ārstēšanai Fonds piešķir sākot no 300 līdz 5000 eiro un vairāk. Ja bērnam ārstniecības procesa uzsākšanai Bērnu slimnīcā nepieciešams ārpus Latvijas veikt tikai analīzes vai diagnostiku, tad izmaksas ir zemākas. Turpretim, ja nepieciešama, piemēram, aknu transplantācija, tad izmaksas var pat pārsniegt 5000 eiro,  jo uzturēšanās laiks klīnikā ir aptuveni 3 mēneši, un arī vēlāk bieži vien ir nepieciešams veikt vairākas pārbaudes pie ārvalstu klīnikas speciālistiem. 

InCREDIT GROUP ir ļoti pateicīgi Bērnu slimnīcas fondam par sadarbību labdarības projektā Dod bērnam iespēju. Ļoti ceram, ka kopā ar mūsu klientiem izdosies savākt pietiekami daudz līdzekļu, lai sniegtu palīdzību bērniem, kuriem tā ir nepieciešama. Ar savu piemēru vēlamies vērst lielāku sabiedrības uzmanību tam, cik svarīgi ir ziedot ārkārtas gadījumos nonākušiem bērniem, jo kopīgiem spēkiem mēs varam palīdzēt efektīvāk. Tādā veidā glābjot bērnu dzīvības un veidojot labāku nākotni Latvijas ģimenēm. Aicinām visus ziedot un dot bērnam iespēju!” InCREDIT GROUP mārketinga vadītājs Mihails Koklins.

 

Atpakaļ