X
A A A A A
-A A A+

Latvijas vīriešu basketbola valstvienība Bērnu slimnīcā

Šodien Bērnu slimnīcā viesojās Latvijas vīriešu basketbola valstvienība pilnā sastāvā, Kristapu Porziņģi, brāļus Dāvi un Dairi Bertānus, Jāni Timmu un Jāni Blūmu ieskaitot, lai tiktos ar slimnīcas mazajiem pacientiem! Uzmundrinājums un atbalsts atveseļošanās laikā ir ļoti svarīgs, un iespēja satikt izcilos sportistus bērniem bija īpašs notikums. Šī bija pirmā Latvijas vīriešu basketbola valstvienības viesošanās Bērnu slimnīcā, pēc kuras basketbolisti ieguva vairākus bērnu darinātus uzmundrinājuma plakātus, ko ņemt līdzi uz čempionātu, savukārt bērniem šī diena noteikti paliks atmiņā vēl ilgi, arī pateicoties daudzajām kopbildēm un selfijiem. Katrā ziņā šodien Bērnu slimnīcā bija svētki, un pozitīvās un sirsnīgās emocijas guva pārsvaru pār sāpīgām procedūrām un kreņķiem, ka kāds laiks jāpavada slimnīcā.

„Bērnu slimnīcas fonds ikdienā palīdz bērniem uzlabot veselību, nodrošinot dažāda veida diagnostiku, iespējas ārstēties ārpus Latvijas, sarūpējot medikamentus, palīgierīces un citas lietas, kas nepieciešamas, lai bērns varētu veiksmīgi atveseļoties. Taču arī prieks un pozitīvas emocijas palīdz veseļoties, tāpēc regulāri cenšamies sagādāt mazajiem pacientiem patīkamus pārsteigumus. Satikt Kristapu Porziņģi kopā ar citiem Latvijas valstvienības basketbolistiem Bērnu slimnīcā ir gandrīz kā brīnums, un, iespējams, dažiem pacientiem tas bija vasaras labākais piedzīvojums. Šodien slimnīcā šodien bija priecīga diena visiem, kuri satika mūsu izslases basketbolistus, turklāt ne tikai bērniem, bet arī viņu vecākiem un slimnīcas personālam. Esmu ļoti pateicīga puišiem un komandas vadībai par atsaucību, un ceru, ka šīs dienas labās emocijas un bērnu gatavotie plakāti spēlētājiem dos paplidus stimulu un atbalstu čempionātā, savukārt bērniem basketbolistu novēlējumi palīdzēs ātrāk veseļoties!”  pateicību pauda Liene Dambiņa, Bērnu slimnīcas fonda vadītāja.

Valtsvienības spēlētāji šodien ciemojās Saulaino dienu bibliotekā, kur iepazīšanās viktorīnas laikā centās atbildēt uz dažādiem ar Bērnu slimnīcu saistītiem jautājumiem, kā piemēram, cik tonnu kartupeļu pagājušajā gadā apēda Bērnu slimnīcas pacienti. Kad bija noskaidrotas visas pareizās atbildes un arī pacienti bija atbildējuši uz sportistu uzdotajiem jautājumiem par basketbolu, pacienti komandai pasniedza pašu zīmētos un veidotos plakātus ar uzmundrinājuma vārdiem un veiksmes vēlējumiem. Pēc kopīga foto un daudziem selfijiem un bildēm ar izlases spēlētājiem, basketbolisti devās uz Onkoloģijas un Traumatoloģijas nodaļām, kur apciemoja tos bērnus, kuriem veselība neļāva atstāt nodaļas telpas. Katram bērnam nodaļā sportisti veltīja laiku, dāvināja suvenīrus un vēlēja veselību. Par sportistu apciemojumu sajūsmā bija arī nodaļu māsiņas, kā arī gaiteņos sastaptie pacienti un slimnīcas personāls.

Traumatoloģijas nodaļā, kur šobrīd ir visvairāk pacientu, sportisti dalījās ar saviem bērnības stāstiem par gūtajām traumām. Dāvis Bertāns pastāstīja, ka divas reizes ir bijis spiests ilgstoši izlaist spēles, lai ārstētu krustenisko saišu plīsumu, taču vienmēr bijis apņēmības pilns sasniegt visaugstākos mērķus un spēlēt NBA. No sirds ceram, ka arī šodien sastaptie pacienti pavisam drīz varēs doties mājās un īstenot savas ieceres!

Atpakaļ