X
A A A A A
-A A A+

Riepas ar sirdi 2016

"Riepas ar sirdi" turpina palīdzēt Bērnu slimnīcas pacientiem! Noslēdzoties labdarības akcijas "Riepas ar sirdi" sestajai sezonai, Bērnu slimnīcā pulcējās autoservisu pārstāvji no visas Latvijas. Šī ir kļuvusi par sirsnīgu tradīciju Bērnu slimnīcā, kad ārstiem un māsiņām ir iespēja klātienē teikt paldies akcijas dalībniekiem, un izstāstīt, kā akcijas ietvaros sniegtais atbalsts ir palīdzējis atgūt veselību mazajiem pacientiem!

Akcijas ietvaros Pirelli Key Point no katra pārdotā vasaras riepu komplekta ziedoja 1,44 eiro Bērnu slimnīcai, savukārt Latvijas autovadītāji aciju atbalstīja, ziedojot riepu centros izvietotajās ziedojumu kastītēs. Kopā šogad izdevās saziedot 13 740 eiro, kas tiks novirzīti Bērnu slimnīcas Intensīvās terapijas un Jaundzimušo nodaļas pacientiem!

Iepriekšējos gados akcijas ietvaros saziedoti vairāk nekā 53 000 eiro, kuri tika izlietoti, sarūpējot nepieciešamo aparatūru slimnīcas Jaundzimušo un Priekšlaikus dzimušo bērnu nodaļām, Anestezioloģijas un Intensīvās terapijas nodaļai, kā arī īpašu medicīnisku aprīkojumu pacientiem ar apdegumiem. Šogad par labdarības akcijas ietvaros saziedoto naudiņu tiks sarūpēts nepieciešamais inventārs Intensīvās terapijas nodaļas pacientiem – vitālo funkciju novērošanas monitors un inhalējamais slāpekļa monoksīds, kā arī Jaundzimušo nodaļas pacientiem, kuriem tiks sarūpēta siltuma gulta.

Mārtiņš Zeimanis, Pirelli Key Point tīkla attīstības vadītājs Baltijas valstīs: "Akcijas "Riepas ar sirdi" sauklis jau sešus gadus ir palīdzēt kopā ir viegli, jo tikai kopā ir iespējams paveikt daudz! Pirelli Key Point un Bērnu klīniskās universitātes slimnīca darbojas lieliskā sinerǧijā - mediķi atbild par veselību, savukārt, mēs - par drošību. Šo gadu laikā mums visiem - gan autobraucējiem, gan PKP riepu centriem, kopā ir izdevies savākt vairāk kā 66 000 eiro, par kuriem iegādātas ierīces gan jaundzimušo nodaļai, gan intensīvās terapijas nodaļai. Un pateicoties ziedojumam un nesavtīgajam mediķu darbam, kopā ir izdevies palīdzēt simtiem lielāku un mazāku bērnu no visas Latvijas. Un kopā mēs varam vēl vairāk! Seši gadi ir tikai sākums un mums, Bērnu slimnīcai un Bērnu fondam priekšā ir vēl daudz mērķu, kurus sasniegt, atvieglojot mazo pacientu dzīvi."

“Vēlamies teikt lielu paldies visiem ziedotājiem. Katrs ziedojums ir būtisks, piemēram, pateicoties inhalējamā slāpekļa monoksīdam, šogad ir izdevies izglābt 4 bērnu dzīvības. Tā ir pasaulē atzīta metode, kas plaušu asinsvadu hipertensijas gadījumā paplašina asinsvadus un veicina asinsriti, lai orgāni saņemtu nepieciešamo skābekli. Vidēji gadā ir 5 – 10 bērni, kuriem nepieciešams izmantot šo metodi,” skaidro Anestezioloģijas un intensīvās terapijas klīnikas vadītāja Arta Bārzdiņa.

Tāpat par saņemto ziedojumu Anestezioloģijas un intensīvās terapijas klīnikā ir iegādāta ierīce CO2 gāzes mērījumiem pacientiem, kuriem tiek veikta mākslīgā plaušu ventilācija. Ierīce nosaka ogļskābās gāzes līmeni asinīs. Līdz šim CO2 līmeni asinīs noteica, veicot dūrienu pirkstā.

Vitālo funkciju novērošanas monitori ir neatņemama Intensīvās terapijas nodaļas sastāvdaļa un ar laiku šīs iekārtas ir jāatjauno. Ar ziedotāju atbalstu iegādātais vitālo funkciju novērošanas monitors nomainīs nolietoto tehniku un tiks izmantots nodaļā katru dienu. Ar šo aparātu tiek veikti vitālo funkciju mērījumu raksturlielumi, bez kuriem nav iedomājama medicīniskā ārstēšana, aprūpe un medicīniskās dokumentācijas saturs, kas raksturo pacienta veseļošanās procesu - temperatūra, skābekļa saturācija asinīs, asins spiediens un sirds darbības pulss. Aparāts ļauj vienlaicīgi un ērti pierakstīt visus raksturlielumus, kas ļauj maksimāli saudzēt mazo pacientu, jo, kā zināms, nereti katra parametra mērījuma veikšana bērniem ir ļoti mokoša īpaši pēcoperāciju periodā. Tāpat ierīce ir ar apjomīgu atmiņu, kas ļauj reģistrēt katra pacienta nomērītos raksturlielumus, tos nepierakstot manuāli, kas ļauj novērst cilvēciskās kļūdas un jebkuras neprecizitātes.

“Siltuma gulta jaundzimušajiem ir vajadzīga tiem bērniņiem, kuriem nepieciešama intensīvā ārstēšana un būtiski saglabāt ķermeņa temperatūru. Siltuma gultās temperatūra ir regulējama atsevišķi un pielāgojama katram zīdainītim individuāli, tādēļ šādas gultiņas iegāde ir nozīmīgs atbalsts aprūpē,” skaidro BKUS Neonatoloģijas klīnikas vadītāja Daiga Kviļūna.

Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa atzina, ka akcija Riepas ar sirdi ir lielisks piemērs, kā uzņēmums ar tik daudzām filiālēm un sadarbības partneriem visā Latvijā spēj organizēt palīdzību pašu spēkiem un iesaistīt arī savus klientus.

“Akcija Riepas ar sirdi ir viens no mūsu ilgstošākajiem un uzticamākajiem sadarbības partneriem un draugiem, jo zinām, ka katru gadu varam paļauties uz viņu palīdzību un atbalstu. Bērnu slimnīcas speciālistiem tas ir ļoti svarīgi, jo šādi ir iespēja plānot un sarūpēt pacientiem aprīkojumu, kas būtiski uzlabo ārstēšanās procesu un rezultātu. Akcijas rīkotāju vēlme atbalstīt slimnīcu tieši ar tehniskām lietām ir ļoti labi saprotama, un ir prieks klausīties, kā dāvināšanas pasākuma laikā ārsti un autoservisu pārstāvji apspriež slimnīcai sarūpēto aparatūru. Mums kā Bērnu slimnīcas fondam ir svarīgi, lai ziedotājs varētu redzēt un saprast, kā tiek izlietots ziedojums, tamdēļ šādas tikšanās reizes ir ļoti vērtīgas! ”

Atpakaļ