X
A A A A A
-A A A+
Sapnis piepildīts

Iļja (15 gadi)

Sapnis par melnbalto zobenvali

Čenga-Džensena sindroms

100%
Saziedots: 1 300 €
Nepieciešams: 1 300 €

Iļjam ir 15 gadi, un viņš sirgst ar ārkārtīgi retu ģenētisku slimību - Čenga-Džensena sindromu (Chung-Jansen syndrome, diagnosticēts tikai ~300 cilvēkiem pasaulē), kas izraisa dažādus vispārējās attīstības traucējumus, un Iļjam rada pastāvīgas sāpes un dažādas veselības problēmas. Viņam konstatēts juvenilais artrīts, bronhiālā astma u.c. veselības grūtības.

Spītējot visiem šiem šķēršļiem, Iļja izaudzis ir par ārkārtīgi mērķtiecīgu, izturīgu un apņēmīgu jaunekli. Viņš mācās divās muzikas skolās, spēlē klavieres un ērģeles, dzied un labprāt spēlē arī ukuleli. Iljas mamma stāsta, ka 8. martā viņš savai mammai un vecmāmiņai sacerējis dziesmu, kuru drīz ierakstīs ierakstu studijā!

Taču viņa lielākā aizraušanās ir fotografēšana, un no 8 gadu vecuma viņš tika uzņemts foto pulciņā kā tā jaunākais dalībnieks. Gadu laikā zēns paguvis uzvarēt dažādos konkursos, tostarp starptautiskos - pērn konkursā talantīgajiem Eiropas bērniem. Iļjas foto publicēts kalendārā, ir bijušas divas personīgās foto izstādes un arī šobrīd, līdz maija beigām viņa radītās fotogrāfijas var apskatīt arī Dubultu bibliotēkā, stāsta mamma. Pirmo lielo dzīves sapni Ilja jau piepildīja, mērķtiecīgi mācoties - viņš tika uzņemts Bolderājas mūzikas un mākslas skolā ērģeļspēles specialitātē. Taču viņam ir arī otrs sapnis, ko divatā ar mammu viņi pagaidām pašu spēkiem nevar piepildīt - dzīvē redzēt lielos melnbaltos zobenvaļus. Pirms vairākiem gadiem Ilja redzēja filmu "Brīvību Villijam" (Free Willy), kas viņu dziļi aizkustināja. Vēlāk, uzzinot, ka dzīvē atbrīvotais valis Keiko nav ticis pieņemts citu savvaļas zobenvaļu barā, ticis apbižots un nomiris, Iļja esot ilgi raudājis. Mamma stāsta, ka viņš Keiko stāstā atpazinis sevi, jo arī viņu veselības problēmu dēļ vienaudži nav pieņēmuši un apsaukā, un nav izveidojušās labas attiecības arī ar daudziem radiniekiem. Tādēļ zēnu ļoti iepriecinātu iespēja dzīvē satikt gan zobenvaļus, ar kuriem jūt īpašu saikni, gan citus eksotiskus dzīvniekus, kā arī tos fotografēt.

"Iļja ļoti mīl dzīvniekus, jo zina, ka dzīvnieki nedodod," stāsta zēna mamma. Šādu iespēju zēnam dotu došanās uz Loro parku Tenerifē. Tur Ilja varētu gan sastapt skaistos dzīvniekus, gan uzņemt fotogrāfijas un peldēties siltajā okeānā. Mamma tic, ka gūtās pozitīvās emocijas kaut mazliet uzlabos arī zēna veselību, ko negatīvi ietekmē satraukums un bēdas. Pieliec roku, lai piepildītu šo sapni un palīdzētu Iļjam aizmirst par slimības radītajām sāpēm un noticēt saviem sapņiem!


Kā sapnis tika piepildīts

Septembrī Iļjas sapnis piepildījās! Stāsta mamma Milena:

"Es vēlos pateikt paldies katram, kurš palīdzēja piepildīt Iļjas sapni apmeklēt Tenerifes salu! Viņa lielais sapnis bija redzēt zobenvali un apmeklēt Loro parku. Mes lidojām 7 stundas, bet tas bija tā vērts! No mūsu viesnīcas loga varēja redzēt Teides vulkānu.Nākamajā dienā mēs devāmies uz Loro parku, lai redzētu Iļjas melnbalto sapni - tur bija gan jūras lauvu, gan delfīnu šovs un, protams, arī zobenvalis! Iļjas acis mirdzēja no laimes. Žēl, ka šova laikā neļāva filmēt un fotografēt. Loro parkā ir pārsteidzošs skaistums, un tur atrodas izglābtie dzīvnieki, kuri diemžēl vairs nevar dzīvot dabā. Parkā mēs bijām 8 stundas. Iļja aizmirsa, ka viņam kaut kas sāp! Tenerifē bijām 7 dienas, un katra diena bija neaizmirstama. Devāmies uz okeānu, klausījāmies viļņu skaņās un izbaudījām siltās vulkāniskās smiltis. Drusciņ arī peldējāmies, bet viļņi bija ļoti lieli. Apmeklējām gan trīs pludmales, gan pilsētu, un ļoti skaistu vietu - Lago Martiánez baseinus okeāna krastā.  Liels paldies visiem, kuri palīdzēja Iļjam uz mirkli aizmirst par sāpēm, kaut gan decembrī viņam būs operācija. Vēlam visiem veselību!"