X
A A A A A
-A A A+
Sapnis piepildīts

Adrija Ketija (10 gadi)

Sapņu krēsliņš

Volfa – Hiršhorna sindroms

100%
Saziedots: 915 €
Nepieciešams: 900 €
Adrijai Ketijai ir 9 gadi, un viņai ir ļoti reta ģenētiska saslimšana - Volfa-Hiršhorna sindroms, kas Latvijā diagnosticēts vien dažiem cilvēkiem. Šo saslimšanu izraisa tas, ka vienai no 4. hromosomu pāra hromosomām ir pazudis tās īsā pleca gals.

Sindroms Adrijai neļauj staigāt, rāpot, runāt, pašai patstāvīgi ēst, tāpēc viņa tiek barota ar šprices palīdzību. Ikdienā meitenītei ir vajadzīgas ļoti daudzas zāles, ar kuru palīdzību tiek novērstas epilepsijas lēkmes. Lēkmes ir ļoti smagas - reiz uz pāris sekundēm pat apstājusies Adrijas sirsniņa, taču mediķi sirdpukstus atjaunojuši. Pēc katras epilepsijas lēkmes meitenei ir smagas sekas. Pēc tām Adrijai ir jāmācās no jauna, piemēram, norīt ēdienu vai atpazīt savus ģimenes locekļus. Meitene apmeklē arī rehabilitācijas nodarbības, kurās viņa atslābinās un vingrina savus muskuļus. Savukārt masāžās izmasē muguriņu, ar kuru Adrijai diemžēl ir lielas problēmas, un nesen pārciesta arī smaga operācija.

Ikdienā meitene skatās multenes un klausās savas iemīļotās dziesmiņas - tas ir veids, kā viņa var justies labi un pavadīt savu brīvo laiku, stāsta mamma. Adrijai ir liela, stipra un burvīga ģimene, kurā visi viens par otru rūpējas, atbalsta un vēlas būt kopā. Lai Adrija varētu būt blakus saviem mīļajiem ikkatrā ģimenes notikumā un ikdienā, jūtoties komfortabli un droši, nepieciešams īpašs krēsliņš, ko var pievienot krēslam pie galda, novietot zemē vai ielikt ratos. Tas ir ērts, elpojošs un drošs bērnam. Krēsliņš tiktu izgatavots īpaši Adrijas auguma vajadzībām, lai tas neradītu nekādas neērtības, bet dotu milzum daudz pozitīvas sajūtas kā viņai pašai, tā arī viņas ģimenei un tuvajiem.

Vecāku noskatītā krēsliņa piemērs: https://www.specialtomato.com/special-tomato-soft-touch-sitter.html - palīdzi piepildīt šo sapni, lai Adrija Ketija varētu justies ērti, pavadot laiku kopā ar saviem mīļajiem cilvēkiem!

Kā sapnis tika piepildīts

2023. gada maijā Adrija Ketija beidzot saņēma savu sapņu krēsliņu - īpaši pielāgotu, lai meitene ikdienā varētu ērtāk sēdēt pie ģimenes galda, kopīgi skatīties filmas vai doties ārā. Nopietnas muguras operācijas dēļ vēl līdz rudenim Adrija krēsliņu var izmantot vien neilgu laiku, pusguļus pozīcijā, taču meitenes mamma jau tagad ir ļoti pateicīga visiem ziedotājiem un zina, ka krēsliņš ļoti atvieglos abu ikdienu:
"Vēlos Jums visiem teikt milzīgu paldies! Nespēju nodot tās emocijas, ko šobrīd jūtu. Adrijai tagad ir viņas sapņu krēsliņš. Līdzekļi tika saziedoti Adrijas 10. dzimšanas dienā, un jau jutām, ka Dievs mums uztaisīs lielu pārsteigumu. Pat nenojaušat, cik priecīgi un laimīgi esam, ka tik īsā laika posmā tika saziedoti krēsliņam vajadzīgie līdzekļi. Esam sajūsmā - pateicoties Jums, Adrija varēs sēdēt viņai speciāli izgatavotajā krēsliņā, kā pienākas, un tas būs piemērots pēc ļoti smagās muguras operācijas. Tiešām milzīgs paldies Jums no mūsu ģimenes!"