X
A A A A A
-A A A+
Sapnis piepildīts

Roberts (11 gadi)

Sapņu skrejritenis

1. tipa cukura diabēts

100%
Saziedots: 600 €
Nepieciešams: 600 €
Roberts ir ļoti aktīvs un dzīvespriecīgs puisis, kura aizraušanās ir braukšana ar skrejriteni. No astoņu gadu vecuma viņš ikdienā pārvietojas ar skrejriteni, un kaut gan sākumā aizraušanās nebija liela, tagad tā ir pāraugusi par nopietnu lietu - jau divus gadus Roberts apmeklē treniņus un vasarā dzīvo trasēs, kur ar skrejriteni taisa dažādus trikus.

No malas to būtu grūti pateikt, taču patiesībā katra aktivitāte Robertam ir īpaši riskanta, jo viņam ir 1. tipa cukura diabēts - Roberta organisms vairs neražo insulīnu (hormonu, kas atbildīgs par to, ka uzņemtais uzturs, pārvēršoties par glikozi, nepaliek asinsvados, bet nonāk šūnās un dod enerģiju). Tas nozīmē, ka 24 stundas diennaktī Robertam un viņa vecākiem jāseko līdzi cukura līmenim asinīs, ko paaugstina un pazemina dažnedažādi apstākļi. Pa nakti rūpējas vecāki, bet pa dienu atbildību uzņemas pats Roberts - cukura līmenis jāpārbauda gan pirms izkāpšanas no gultas, gan pirms ēšanas, gan katras sportiskas aktivitātes. Rūpīgi jāseko līdzi arī uzņemtajam uzturam, jāskaita ogļhidrātu daudzums, lai strauji neietekmētu glikozes daudzumu asinīs. Vienmēr pa rokai jābūt arī glikozes tabletei vai sulai, kas zema cukura līmeņa gadījumā, palīdzēs to pacelt drošā līmenī. Kā arī vienmēr jāseko līdzi tehnoloģiju stāvoklim, kas palīdz gan ievadīt insulīnu, gan informē par glikozes līkni. Robertam ne vienmēr izdodas sākumā ielaist insulīnu un pēc tam apēst kaut ko garšīgu, kā dēļ ir augsts cukurs un tad viņš jūtas noguris, dusmīgs vai viegli aizkaitināms. Arī zema cukura dēļ viņš jūtas vājš un ir bail, ka var palikt ļoti slikti.

Kopumā tas nozīmē, ka skrejriteņa aizraušanās ir ļoti riskanta, jo var gan paaugstināt glikozes līkni adrenalīna dēļ, gan strauji samazināt cukura līmeni fiziskās slodzes dēļ. Taču Roberts gūst lielu gandarījumu par trikiem, kurus izdodas veikt, un šādi panākumi ir dubultsaldi, tāpēc viņu šajās aktivitātēs atbalsta visa ģimene. Par spīti tam, cik daudz rūpju prasa veselības stāvokļa uzraudzība, Roberts ļoti vēlas būt aktīvs un sportisks, un īpaši priecājas, ka skrejriteņu trašu pieejamība un sarežģītības līmenis pieaug ar katru gadu. Skrejritenis ir viņa sabiedrotais ikdienā, pat ziemā. Roberts sapņo no dažādām detaļām izveidot pašam savu profesionālo skrejriteni. Atzīst, ka noteikti noderētu arī kāda profesionāla skrejriteņa triku meistara padoms - kādas detaļas labāk izvēlēties, vai padalīties ar triku izpildes tehnikas noslēpumiem.

Cukura diabēta uzraudzība ir ļoti sarežģīta un ikdienā saistās ar daudziem izaicinājumiem, taču viņš cenšas un nākotnē cer kļūt par profesionālu skrejriteņa sacensību dalībnieku! Piepildi Roberta sapni un palīdzi viņam uzbūvēt savu sapņa skrējriteni!

Kā sapnis tika piepildīts

Kādā jaukā un pavasarīgā marta sestdienā, kad varēja jau teju sasmaržot aktīvās skrejriteņa sezonas sākšanos, Roberta sapnis piepildījās! Kopā ar zinošu padomdevēju viņš devās uz specializēto veikalu, kur no īpaši pielāgotām sastāvdaļām sakomplektēja savu sapņu skrejriteni. Tas viņam būs lielisks sabiedrotais ceļā uz saviem mērķiem - piedaloties skrejriteņa triku sacensībās!

"Roberts ir neizsakāmi priecīgs un ļoooti pateicīgs, tā pat kā mēs! Kaut kur sirdī domāju par to, ka tā nav pirmā nepieciešamības prece (viņam noteikti tā ir), bet esmu tik pateicīga par šo projektu un iespēju, jo tas tiešām bija viņa sapnis. Tas māca viņu sapņot un TICĒT, ka viss ir iespējams!" ar lielu pateicību visiem ziedotājiem stāsta Roberta mamma Landa.