X
A A A A A
-A A A+

Maksims (15 gadi)

Sapnis par jaudīgu portatīvo datoru

Mielodisplastiski sindromi

46%
Saziedots: 1 188 €
Nepieciešams: 2 600 €
Ziedot

Maksims vienmēr bija vesels, sportisks un enerģisks puisis. Viņa dienas bija piepildītas ar peldēšanu, volejbolu, basketbolu, sporta zāles apmeklējumiem un aizraušanos ar programmēšanu. Pateicoties aktīvajam dzīvesveidam, Maksims arī ļoti maz slimojis, un līdz 14 gadu vecumam ne reizi nebija stacionēts slimnīcā. Taču 2022. gada sākumā viss mainījās. Pēc ierastām asins analīzēm ģimenes ārste pamanīja satraucošus rādītājus. Tika nozīmētas zāles un vitamīni, bet analīzes turpināja pasliktināties. Maksims tika nosūtīts pie hematoonkologa, kur sākās padziļināti izmeklējumi. 

2023. gada vasarā tika noteikta diagnoze – Mielodisplastiski sindromi, kas nozīmēja paaugstinātu akūtas leikozes attīstības risku. Vienīgā ārstēšanas iespēja bija kaulu smadzeņu šūnu transplantācija no donora. Diemžēl vecāki un brālis kā donori nederēja, tāpēc sākās garā un mokošā donora meklēšanas epopeja, vienlaikus gaidot ielūgumu uz transplantāciju bērnu slimnīcā Viļņā.

Stāsta mamma Marija: "Savā 15. dzimšanas dienā - 2023. gada 20. novembrī, pieceļoties sešos no rīta, Maksims ar vecākiem devās uz Viļņas bērnu slimnīcu, kur nodzīvoja gandrīz 2 mēnešus, izgāja augstas devas ķīmijterapijas kursu un transplantāciju, bet jauno 2024. gadu sagaidīja transplantācijas nodaļas palātā, piedzīvojot komplikācijas, nespēku, sliktu dūšu, un apetītes zudumu, zaudējis 10 kilogramus svara. Gatavoties braukt uz Viļņu, jau zinājām, ka slimnīcā būs jāpavada ilgs laiks, 2-4 mēneši, turklāt Maksims mācās 9. klasē un priekšā ir eksāmeni, tāpēc tika nolemts ņemt līdzi datoru, lai būtu iespēja mācīties attālināti. Vajadzēja redzēt medicīnas personāla seju, kad Maksims ieradās palātā ar diviem koferiem – vienā bija viņa vecais, milzīgais stacionārais dators, monitors, klaviatūra un vadu kaudze! Datoru un monitoru viņš nolika uz palodzes, bet klaviatūru uz naktsgaldiņa."

Šobrīd Maksims ir atgriezies mājās, bet spiests ievērot stingru izolāciju. Reizi nedēļā viņš dodas uz kontroli BKUS Hematoonkoloģijas nodaļas dienas stacionārā. Viss, ko Maksims agrāk tik ļoti mīlēja – skola, sports, tikšanās ar draugiem – šobrīd ir liegts, radot dziļas skumjas un vientulības sajūtu.

Šajā grūtajā laikā Maksimam ir radies jauns sapnis – jaudīgs Apple klēpjdators MacBook Pro 16''. Tas ļautu viņam mācīties, skatīties filmas un turpināt aizraušanos ar programmēšanu, neatkarīgi no atrašanās vietas. Šis klēpjdators būtu kā logs uz pasauli, kas šobrīd Maksimam ir tik ļoti ierobežota.



N!B! Gadījumā, ja kāds pieteiksies sapni piepildīt bez maksas, ziedojumi netiks pilnībā izlietoti vai bērns diemžēl nesagaidīs sava sapņa piepildīšanu, šim sapnim jau saziedotie līdzekļi tiks novirzīti citu bērnu sapņu piepildīšanai īpaši steidzamos gadījumos!


Izvēlies ziedojuma summu
Lūdzu uzgaidiet...