X
A A A A A
-A A A+

Programma "Viegliem soļiem" nāk talkā ģimenēm, kurās aug bērni ar autismu

Pateicoties A/S “Latvijas valsts meži” finansētai Sociālās palīdzības programmai, ko administrē Fonds Ziedot.lv, Bērnu slimnīcas fonds ir adaptējis Latvijas auditorijai ārvalstīs atzinību ieguvušo programmu "Viegliem soļiem" ("Simple Steps"), kas paredzēta ģimenēm, kurās aug bērni ar autiskā spektra traucējumiem, vai arī ir aizdomas, ka tādi varētu būt.

Programma ir izveidota un aprobēta Lielbritānijā, uz zinātnē un pierādījumos balstītām metodēm (pamatojoties uz ABA terapijas jeb lietišķās uzvedības analīzes pieeju), piemērota lietošanai vecākiem mājas apstākļos. Šobrīd pie mums tā ir ne tikai adaptēta, bet tai ir arī izveidota jauna sadaļa, kura tika veidota tepat Latvijā un saskaņota ar licences autoriem. Adaptētā programma Latvijas ģimenēm, kurās aug bērns ar AST vai bērnam ir aizdomas par AST, ir pieejama bez maksas.

Kas ir šī programma un kā tā var palīdzēt ģimenēm, kurās aug bērns ar autiskā spektra traucējumiem? Bērnu slimnīcas fonda raidieraksta "Vienādas iespējas visiem" jaunākajā sērijā stāsta sertificēta uzvedības analītiķe Ilona Smirnova.

;

Jau šobrīd programmai iespējams reģistrēties vietnē www.viegliemsoliem.lv - spiežot pogu "Reģistrēties" un aizpildot reģistrācijas veidlapu! (pieteikuma izskatīšana ilgst līdz 3 darba dienām)

Reģistrētiem programmas lietotājiem būs iespēja arī pievienoties slēgtai Facebook grupai, kurā Ilona Smirnova reizi nedēļā atbildēs uz lietotāju jautājumiem, kā arī lietotājiem būs iespēja dalīties ar savu pieredzi. Drīzumā programma tiks iztulkota arī krievu valodā.

Informējam, ka programma būs pieejama: vismaz 200 Rīgas iedzīvotāju ģimenēm (projekta ietvaros), bet kopumā ir paredzēts programmu izdalīt 700 Latvijas ģimenēm. Ja pieprasījums pēc programmas būs lielāks – pēc vienošanās ar licences autoriem, to varēsim izdalīt vairāk ģimenēm.

Sabiedrības informēšanas aktivitātes par programmu "Viegliem soļiem" tiek īstenotas Rīgas pilsētas Sabiedrības integrācijas programmas līdzfinansētā projekta ietvaros.

Atpakaļ