X
A A A A A
-A A A+

Bērnu slimnīcas fonds uzsāk sadarbību ar InCREDIT GROUP

Pateicoties InCREDIT GROUP atbalstam, janvārī specializēto pārtiku saņēmuši jau 18 bērni!

Šī gada janvārī Bērnu slimnīcas fonds ir sniedzis atbalstu 18 bērniem, kuriem bija nozīmēta specializētā pārtika. 205 medicīniskās pārtikas bundžu iegādei tika iztērēti 10 072,55 eiro. Bērniem speciālo pārtiku ir nozīmējis ārstējošais ārsts, jo bērna veselības uzlabošana un attīstība bez šīs pārtikas nav iespējama. Palīdzību bija iespējams nodrošināt, jo pagājušā gada nogalē Bērnu slimnīcas fonds uzsāka sadarbību ar InCREDIT GROUP. InCREDIT GROUP Bērnu slimnīcas fondam ziedoja 40 000 eiro, lai varētu bērniem sniegt operatīvu atbalstu, ņemot vērā, ka bieži vien situācijas ir neparedzamas un svarīgi, lai palīdzība tiktu sniegta uzreiz.

Lielākā daļa pacientu, kuriem tiek nozīmēta speciālā pārtika, ir līdz 1 gada vecumam, kad piena maisījums ir vienīgais uzturs. Jaunākajiem pacientiem, kuriem tika sniegta palīdzība - Artim un Robertam, ir tikai 4 mēneši, un šī pārtika vizdrīzāk būs nepieciešama vēl ilgāku laika posmu. Speciālās pārtikas lietošanas ilgumu nosaka ārstējošais ārsts, kurš seko līdzi bērna veselības stāvoklim. Kamēr bērns atrodas slimnīcā  valsts nodrošina visu nepieciešamo neatkarīgi no diagnozes, taču, tiklīdz bērns tiek izrakstīts no slimnīcas, medicīniskās pārtikas izdevumu slogs gulstas uz vecākiem. 

“Patiess prieks, ka sniegtais atbalsts palīdzējis tik daudziem bērniem. Mēs saprotam, ka nelaimē nonākušajiem bērniem un to vecākiem ir nepieciešams milzīgs atbalsts, tāpēc jau vairāku gadu garumā tiek ziedots tieši šim mērķim, jo mūsu kompānijas politika vienmēr bijusi palīdzēt bērniem. Tādā veidā mēs līdzdarbojamies, lai nākošā paaudze augtu stipra un vesela. Atsevišķi vēlamies pateikties Bērnu slimnīcas fondam, bez kuru iniciatīvas tas viss būtu izdarāms daudz grūtāk, tāpēc paldies par sadarbību, kas nes tik daudz laba mūsu Latvijas ģimenēm. Aicinām arī pārējos palīdzēt un kopīgi veidot veselīgu nākotni mūsu bērniem!”, sadarbību komentēja InCREDIT GROUP pārstāve Rita Breice-Barča. 

Pateicību par atbalstu pauda arī 2 gadus jaunās Līvas mammas, kura dalījās ar savu pieredzi: ”Līvai 1 gada vecumā, precīzi viņas 1 gada jubilejas dienā, uzstādīja diagnozi – piena alerģija. Ļoti stiprā formā, un pat mazākās piena pilītes kontakts ar ādu viņai izsauca spēcīgu reakciju – attiecīgā vieta pāris sekunžu laikā noklājas ar nātrenes izsitumiem. Piena olbaltumvielām saskaroties ar gļotātu –tas ir kādu no piena produktiem vai pienu lietojot iekšķīgi un nenoreaģējot gana laicīgi - reakcija būs letāla, jo organisms reaģēs ar spēcīgu tūsku elpvados. 1 gada vecumā Līva ļoti atturīgi un ar lielām aizdomām skatījās uz jebkuru piedāvāto papildus ēdienu, jo līdz tam 90% no ēdienreizēm tika nodrošināti ar mammas pienu. Kopš mammas pienu vairāk nebija iespējams nodrošināt un kļuva skaidrs, ka arī piena produkti un produkti ar mazāko piena olbaltumvielu saturu ir kategoriski jāizslēdz no ēdienkartes, pārņēma viegla panika, kā gan nodrošināt Līvai sabalansētas ēdienreizes. Izmēģinot ēdienkartē iekļaut graudaugus, dažādus dārzeņus, nācās secināt, ka no gandrīz jebkura dārzeņa un uz visiem graudaugiem Līvas organisms reaģē noraidoši, signalizējot ar spēcīgas niezes palīdzību. Pie diagnozes atopiskais dermatīts tikām ļoti ātri. Bija   sajūta, ka neeksistē tāds produkts no kā bērnam nebūtu alerģija. Pilnīgi neticamu sakritību dēļ, Līvas ārstējošā ārste mūs saveda kopā ar Bērnu slimnīcas fondu, kura spēkos, pateicoties ziedojumam, bija Līvas dzīves kvalitāti no apaļas „nulles” pēkšņi pārvērst „desmitniekā”. Sākot lietot uzturā Neocate aminoskābju piena pulveri, varējām strauji piebremzēt ar nealerģisku pārtikas produktu meklējumiem. Kā rezultātā, dažu dienu laikā bērna āda atguva normālu stāvokli un meita beidzot varēja mierīgi paēst un priecāties par dzīvi. Mēs pat nespējam iedomāties kāda būtu Līvas un mūsu dzīve, ja liktenis mūs nebūtu savedis kopā ar Bērnu slimnīcas fonu un ja nebūtu bijuši ziedotāji, kas sniedz iespēju lietot Neocate piena maisījumu nu jau veselu gadu. Līva, pateicoties maisījumam, ir aktīva, gudra, veselīga meitene, kurai vēl priekšā ir aizraujoša dzīve.”

“Esam ļoti pateicīgi InCREDIT GROUP par sadarbību, jo ikdienā redzam, cik liels un nozīmīgs atbalsts ģimenēm ir bijis viņu ziedojumu! Pārtikas alerģijas ir arvien pieaugoša tendence mazo pacientu vidū, tāpēc kopš pagājušā gada Bērnu slimnīcas fonds atbalsta tās ģimenes, kuras šo pārtiku nevar sarūpēt pašu spēkiem. Viens medicīniskās pārtikas iepakojums maksā apmēram 50 eiro, kas tiek izlietots vidēji 3 dienu laikā (10 bundžas mēnesī), gadā sastādot 6000 EUR. Bez ziedotāju atbalsta nebūtu iespējams bērniem nodrošināt palīdzību,” uzsvēra Liene Dambiņa, Bērnu slimnīcas fonda vadītāja.     

2016. gadā Bērnu slimnīcas fonds specializēto pārtiku sarūpēja vairāk nekā 45 bērniem! 

 

Atpakaļ