X
A A A A A
-A A A+

Uz operāciju jaunās pidžamās!

Jau vairākas nedēļas Bērnu slimnīcas Ķirurģijas nodaļas pacienti uz operāciju dodas īpašās pidžamās, kas tapušas sadarbībā ar Latvijas bērnu apģērba zīmolu HEBE un pateicoties uzņēmuma Mikrotīkls ziedojumam!

Ķirurģijas nodaļā katru gadu tiek operēti gandrīz 9000 mazāki un lielāki pacienti, kuriem līdz šim bija pieejamas baltas, vienkrāsainas operāciju pidžamas. Rūpējoties, lai bērni slimnīcā justos labi, būtiski pievērst uzmanību un uzlabot dažādas ar ārstniecību saistītas lietas, tāpēc pirms pusotra gada Bērnu slimnīcas fonds sāka īstenot ieceri par jaunām operāciju pidžamām, kas bērniem radītu prieku.

”Bērniem operācija ir liels pārdzīvojums un stress, tāpēc vēlējāmies radīt pidžamas, kas ir ne tikai funkcionālas, bet arī patīkamas un interesantas. Rezultātā ir tapušas, manuprāt, lieliskas pidžamas ar dažādu Latvijas mežos sastopamu dzīvnieku attēliem, lai iedrošinātu un mazinātu bērnos ar operāciju saistītās bailes.

Sirsnīgs paldies HEBE komandai par atbalstu un radošo risinājumu, arī par pacietību, jo operāciju pidžamām ir daudz dažādu specifisku detaļu, kas bija jāievēro gan dizaina veidošanas, gan ražošanas procesā. Mīļš paldies mūsu draugiem uzņēmumam Mikrotīkls par atbalstu, lai šī iecere varētu īstenoties!”

“Mums ir svarīgi, lai bērns HEBE  radītajā apģērbā jūtas ērti, jo īpaši tādā dzīves situācijā, kad nākas doties uz operāciju zāli. Mazais prieks, ko var radīt mīļa pidžama, ir mazs solis uz bērna iedrošināšanu lielam, svarīgam darbam. Izvēloties strādāt ar sertificētu organisko kokvilnu, apliecinām mūsu rūpes ne tikai par vidi, bet arī par bērnu veselību, kuru mugurās ir mūsu radītais apģērbs,” uzsver bērnu apģērbu zīmola HEBE vadītāja Inga Blumberga.

Pidžamām ir viens dizains, tāpēc tika izvēlēts neitrālākais modelis, kas patiktu gan mazākiem, gan lielākiem pacientiem. Līdz šim arī pidžamu izmēri bija problēma, tāpēc šoreiz tās ir saražotas 7 izmēros, sākot no 90 cm līdz pat 180 cm. Dizaina un ražošanas procesā tika ņemti vērā arī dažādi praktiski apsvērumi, kā piemēram, mazgāšanas biežums un režīmi, ar mērķi radīt pidžamu, kas ne tikai ir vizuāli skaista, bet arī labi kalpo.
Kopējās projekta izmaksas bija 6027,62 eiro!

Atpakaļ