X
A A A A A
-A A A+

Sākas sirsnīgākā labdarības akcija “Eņģeļi pār Latviju”

12.novembrī, sākas sirsnīgākā labdarības akcija “Eņģeļi pār Latviju”. Akcija norisinās jau divpadsmito reizi, un mēs ceram, ka ar skatītāju palīdzību izdosies iepriecināt daudzus bērnus un viņu vecākus, dāvinot to, kas patiesi svarīgs – iespēju būt veselam un laimīgam. Šogad palīdzēsim 139 bērniem, kuru atbalstam kopā nepieciešami 279 210 eiro.

Pagājušajā gadā viena no akcijas vēstnesēm bija mazā Diāna, un viņas mamma ir atsūtījusi vēstuli par to, kā viņiem šogad gājis, pateicoties ziedotāju atbalstam:"Man tikai gribētos vēlreiz pateikt Jums liels paldies par Jūsu atbalstu, un vēlos dalīties ar Diānas panākumiem, kā arī pastāstīt par viņas runas un attīstības progresu šogad. Jau vairākus gadus, pateicoties Jums, Diāna apmeklē Aba terapijas kursus, kur 3 reizes nedēļā ar viņu nodarbojas tiešām labi speciālisti. Pagājušā gadā Diāna ar grūtībām varēja sasiet pāris vārdus kopā, nesaprotot to nozīmi, bet šogad viņa ne tikai iemācījās daudz jaunus vārdus un frāzes, bet arī sāka tos salikt mazos teikumiņos. Viņa sāka saprast, ko tieši no viņas grib, kā arī izteikt ar vārdiem savu prieku, zinātkāri, neapmierinājumu un citas emocijas. Diāna visu laiku izvairījās no svešiem cilvēkiem, bija aizvērta, nepatika kontaktēties ar citiem bērniem, nedalījās ar savām mantām un rotaļlietām. Bet tagad viņa pamazām kļūst atvērtāka citiem bērniem bērnudārzā vai spēļu laukumiņā, kā arī sadraudzējās ar meiteni no mūsu bērnudārza grupas. Viņas spēlējas kopā, iet uz brokastīm, turoties aiz rokām, dalās ar savām mantām un rotaļlietām, smejas un jautri kopā pavada laiku. Diāna kļuvusi daudz mierīgāka, uzticamāka un draudzīgāka. Viņa iemācījās klausīties, domāt, saprast un arī izpildīt dažādus lūgumus, kas ir ļoti svarīgi!"

Šogad akcijai nepieciešamā ziedojuma summa ir 279 210 eiro. Ziedojuma summu veido izmaksas, kuras nepieciešamas bērniem ar dažādām veselības problēmām, kuru ārstēšanai pietrūkst valsts finansējums. Tikai aktīva sabiedrības iesaiste un atbalsts var palīdzēt šiem bērniem dzīvot pilnvērtīgāku dzīvi. Labdarības akcijas mērķis šogad būs rūpēties arī par to bērnu vajadzībām, kuriem nepieciešams finansējums ārkārtas situācijās, palīdzība autisma gadījumos, tehnisko palīglīdzekļu iegādē u.c. Mēs sakām lielu paldies ikvienam, kurš šo gadu laikā ir radis iespēju palīdzēt gan mūsu akcijas vēstnešiem, gan arī pārējiem bērniem.

Kā atklāj “Bērnu slimnīcas fonds” vadītāja Liene Dambiņa: “Šogad vajadzības un arī nepieciešamais finansējums ir ļoti audzis, turklāt paredzu, ka nāks klāt vēl jauni lūgumi, jo tā notiek katru gadu. Bērnu veselībai valstij nauda joprojām pietrūkst, un, ņemot vērā, ka bērniem ir pieejamas ārstniecības iespējas, kas būtiski uzlabo bērnu veselību un dzīves kvalitāti, bet nav valsts apmaksātas, tad mēs, sabiedrība, šiem bērniem paliekam vienīgā cerība. Katru gadu kopā ar ārstiem ļoti rūpīgi izvērtējam, kas ir pašas svarīgākās lietas bērnu veselībai, kurām aicināt ziedot, un vienmēr šīs izvēles ir ļoti grūtas, jo apzināmies, ka pilnīgi visu nepieciešamo bērniem nevarēsim nodrošināt. Esam ļoti pateicīgi visiem, kuri gadu no gada piedalās labdarības akcijā un ziedo! Arī šogad sabiedrības iesaiste ir neatsverama, jo bērnu veselībai palīdzība ir nepieciešama šodien. ” Atgādinām, ka pērnā gada labdarības akcijā saziedotā summa bija 275 411,80 eiro, kas ir lielākā akcijas vēsturē. Šobrīd jau lielākā daļa līdzekļu ir ieguldīti bērnu veselības uzlabošanā.

“Eņģeļi pār Latviju” arī īpašā atklāšanas hokeja spēle

30. novembrī norisināsies īpašā “Dinamo Rīga” hokeja spēle, kur Dinamo Rīga mērosies spēkiem ar “SKA Saint Petersburg”. Dinamo Rīga spēlētāji spēlēs īpašos akcijas kreklos, kuri vēlāk ar hokejistu parakstiem vairāksolīšanā tiks pārdoti, visus izsolē iegūtos līdzekļus ziedojot akcijas mērķim. Pirms hokeja spēles ar atbalstītājiem BSF, “RIMI Latvia” un “Dinamo Rīga”, tiks iedegta svētku egle, kas jau tradicionāli ir kļuvusi par vienu no pieturvietām akcijas “Eņģeļi pār Latviju” ceļā, pievēršot sabiedrības uzmanību bērnu veselībai un rūpēm par to.

Satiec eņģeļus “Svētdienī”

Šogad sadarbībā kultūrvietu “Hanzas Perons” un “Piena Svētkiem” eņģeļi būs satiekami Hanzas Peronā rīkotajos mazajos svētkos “Svētdienī”, kuri notiks 8., 15., 22. un 29.decembrī no 11:00 līdz 20:00. Siltumā un omulībā apmeklētājiem būs iespēja ne tikai iegādāties dāvanas, gardi paēst un noskaņoties ziemas gaidītākajiem svētkiem, apmeklējot izrādes un koncertus, bet arī ziedot akcijas mērķim, tādējādi palīdzot daudziem bērniem atgūt veselību.

Ziedošanas iespējas

Labdarības akcijas „Eņģeļi pār Latviju” ietvaros ikvienam ir iespēja sniegt bērniem palīdzību, ziedojot portālā bsf.lv, izmantojot ziedojumu kastītes, iegādājoties akcijas preces Rimi veikalos vai ziedojot MansRimi naudas uzkrājumu kioskos vai mājas lapā mansrimi.lv, kā arī zvanot uz tālruni 90006486 (maksa par zvanu 1,42 eiro). Ar visu informāciju par labdarības akcijas esošajām un plānotajām aktivitātēm aicinām iepazīties www.engeliparlatviju.lv.

 

 

Dāvini to, kas patiesi svarīgs!

Atpakaļ