X
A A A A A
-A A A+

Labestības dienā saziedota pēdējo gadu vērienīgāka summa - 179 270,95 eiro

Šogad jau 13. reizi norisinājās LNT, Bērnu slimnīcas fonda, Rimi Latvia un Mastercard rīkotā labdarības akcija “Labestības diena”, kurā tika saziedoti 179 270,95 eiro, kas ir ievērojami lielāka summa nekā sākotnēji plānots. Saziedotie līdzekļi nodrošinās palīdzību 70 bērniem visā Latvijā.

Labdarības akcijas “Labestības diena” šogad aicināja ziedot vērtīgajam un palīdzēt 51 bērnam visā Latvijā, kuru ārstēšanai bija nepieciešami 123 640 eiro. Šogad akcija ir guvusi īpaši lielu ziedotāju atsaucību, kā ietvaros tika saziedots pēdējo gadu lielākais ziedojumu apjoms - 179 270,95 eiro, kas palīdzēs akcijas vēstnešiem - Martai, Marijai, Kārlim, Artūram un vēl 66 bērniem visā Latvijā.

"Labestības diena akcijas laikā piedzīvojām ļoti lielu sirsnību un atsaucību, un tas ir bezgala svarīgi tām ģimenēm, kurām nepieciešams mūsu atbalsts! Visus gadus esam centušies pēc iespējas labāk parādīt, cik liela vērtība ir cilvēku ziedojumam, stāstot ne tikai akcijas vēstnešu, bet arī to bērnu stāstus, kuriem esam palīdzējuši iepriekšējo gadu laikā. Šobrīd, redzot akcijas rezultātu, ir sajūta, ka ziedojuma vērtību ir ieraudzījuši ļoti daudzi! Akcija ir veiksmīgi noslēgusies, bet mums, Bērnu slimnīcas fondā, šobrīd ir ļoti priecīgs un darbīgs laiks, organizējot palīdzību, lai jau pavisam drīz dalītos ar labajām ziņām par kopā sasniegto," par rekordlielo ziedojumu pateicību pauž Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

“Rimi Latvia” sabiedrisko attiecību vadītāja Regīna: “Jau vairākus gadus Labestības dienās varam pārliecināties, ka Rimi pircēji zina kā darīt lielus un labus darbus. No sirds esam pateicīgi mūsu pircējiem un piegādātājiem par lielo atsaucību un pierādījumu, ka svarīgos brīžos varam sadoties rokās un sniegt atbalstu tiem, kam tas patiešām ir nepieciešams. Esam īpaši gandarīti, ka noslēdzoties šīm Labestības dienām, pateicoties līdzcilvēku atsaucībai, būs iespēja palīdzēt vairāk bērniņiem nekā tika sākotnēji plānots.”

Labestības dienā kopumā saziedoto līdzekļu izlietojums:

  • Ortozes un ortopēdiskie apavi tiks nodrošināti 7 bērniem (izmantojot 23661 eiro);
  • Ārkārtas gadījumos tiks palīdzēts 21 bērnam (izmantojot 35400 eiro);
  • 25 bērniem ar autismu tiks nodrošinātas terapijas (izmantojot 64810 eiro);
  • VNS terapija un operācija sniegs palīdzību vienam bērnam (izmantojot 24000 eiro);
  • 15 jauniešiem tiks sniegts atbalsts ar depresiju un pašnāvību risku, kuri katrs saņems 3 mēnešus ilgu terapiju (zmantojot 11150 eiro);
  • 1 bērnam tiks veikta klejotājnerva stimulatora implantācija (izmantojot  20500 eiro).

Kanāls LNT, Bērnu slimnīcas fonds, Rimi un Mastercard izsaka pateicību ikvienam ziedotājam, kā arī saviem draugiem TET, Kalnciema kvartālam un Baibai Prindulei!

Atpakaļ