X
A A A A A
-A A A+

Latvijas simtgadē PepsiCo Baltics pasniedz dāvanu, kas palīdzēs veseļoties jaundzimušajiem Bērnu slimnīcas pacientiem

Piektdien, 18.maijā, Cheetos Česters un PepsiCo Baltics ar dāvinājumu Bērnu klīniskajai universitātes slimnīcai noslēdza pavasarī īstenoto labdarības akciju “Česters dāvina siltu ligzdiņu mazuļiem!”. Ikviens, kas atsaucās Čestera aicinājumam un akcijas laikā iegādājās jebkuru Cheetos iepakojumu, ziedoja 5 centus jaundzimušo mazuļu aprūpes gultiņu iegādei. Latvijas simtgadē kopīgiem spēkiem sarūpēta īpaša dāvana valsts mazākajiem iedzīvotājiem – trīs īpašās jaundzimušo aprūpes gultiņas ar kopējo vērtību 7 000 eiro. Akcija tika organizēta sadarbībā ar Bērnu slimnīcas fondu.

Bērnu slimnīcas Neonataloģijas nodaļā ik gadu ārstējas ap 900 pacientu, kuru vidū ir gan priekšlaikus dzimušie, gan arī jaundzimušie, kuri dzīves sākumā saskārušies ar smagām saslimšanām. To vidū savulaik bija arī nesen iznākušās grāmatas “Kā iemīlēt sevi” autores Inese Prisjolkovas dēliņš Kaspars. Mazulis tik ļoti steidzās satikt savus vecākus, ka piedzima 34. grūtniecības nedēļā, sverot vien 1970 gramus. Viņa pirmās mājas bija Neonataloģijas klīnikas intensīvās terapijas nodaļa Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā, līdz Kaspars sasniedza 2 kg svaru un kļuva pietiekami spēcīgs, lai dotos uz savām īstajām mājām.

“Neonatoloģijas klinīkā ar mazo Kasparu pavadījām pirmās desmit dienas pēc dzemdībām. Kaspars gulēja tieši šādā speciālās aprūpes gultiņā, kas ir ļoti ērta un ļoti vajadzīga ne tikai ārstiem, bet arī vecākiem. Priekšlaicīgas dzemdības pašas par sevi jau bija liels pārbaudījums, pēc kurām sekoja teju visas iespējamās pārbaudes. Šajā laikā iepazināmies ar dažādiem slimnīcas speciālistiem, katrs no tiem caur savu profesionālo pieredzi deva padomus un palīdzēja tikt galā ar šo sarežģīto situāciju. Man tas bija liels atvieglojums - uzzināt, cik daudz var atbalsta var iegūt bērns, kas ir steidzies nākt pasaulē,” atceras mazā Kaspara mamma Inese Prisjolkova.

"Ik gadu Latvijā apmēram 6% no visiem jaundzimušajiem ir dzimuši priekšlaicīgi. Katram no viņiem ir jāpalīdz dzīvot, augt, attīstīties un būt veselam. Bērnu slimnīcas Neonataloģijas nodaļas ir viena no vietām Latvijā, kas spēj sniegt šiem mazuļiem nepieciešamo atbalstu. „Priekšlaicīgi dzimušajiem bērniem ir nepieciešami mammas vidi imitējoši apstākļi, tostarp, siltums. To sākotnēji nodrošina inkubatori, bet, bērnam paaugoties – īpašas, specializētas gultiņas. Tās ir parocīgas gan personālam, veicot ārstnieciskās manipulācijas un aprūpi, gan arī  vecākiem, kuri tiek iesaistīti ārstniecības procesā un mācās rūpēties par mazuli, ļaujot viņam sajust vecāka pieskārienus un klātbūtni,” uzsvēra Neonatoloģijas klīnikas vadītāja Daiga Kviļūna.

“Esam ļoti pateicīgi Cheetos par vēlmi palīdzēt tieši priekšlaicīgi dzimušajiem bērniņiem un par ziedotajiem līdzekļiem iegādāties jaunas speciālizētās aprūpes gultiņas. Tieši šiem mazuļiem ir visvairāk nepieciešams gan mūsu, gan līdzcilvēku atbalsts, lai tie varētu veseļoties un ātrāk doties mājās pie saviem vecākiem. Priecājamies, ka ir tādi uzņēmumi kā PepsiCo, kas izrāda iniciatīvu atbalstīt mūs un palīdzēt nodrošināt pacientiem iespējami labākos, ērtākos un drošākos apstākļus. Ceram uz sadarbību arī turpmāk!” pateicas Bērnu slimnīcas fonda komunikācijas projektu vadītāja Santa Ivanova.

“Vislabākā dāvana, ko Latvijai varam sarūpēt valsts simtgades svētkos, ir stipri un veseli tās vismazākie, visjaunākie iedzīvotāji. Bērni ir valsts nākotne, un ikviens mazulis jau no pirmās savas dzīves dienas ir pelnījis saņemt vislabākās rūpes. Mums ir liels prieks un gandarījums pasniegt šo dāvanu un līdz ar to sniegt mazuļiem siltumu un drošības sajūtu, kas tiem ir visvairāk nepieciešama!” par labdarības akcijas iniciatīvu stāsta "Pepsico Baltics" mārketinga vadītāja Merle Saviauk.

Atpakaļ