X
A A A A A
-A A A+

“Labestības dienā” saziedotie 126 368,93 eiro ļaus palīdzēt visiem 19 bērniem

Sirsnīgs paldies ikvienam, kurš iesaistījās, lai 19 bērni varētu dzīvot pilnvērtīgāk!

Šogad jau 12. reizi norisinājās LNT un sadarbības partneru – Bērnu slimnīcas fonda un mazumtirdzniecības veikalu tīkla Rimi Latvia – rīkotā labdarības akcija Labestības diena. Kopumā sirsnīgās akcijas laikā saziedoti 126 368,93 eiro, kas ļaus palīdzēt 19 bērniem.

Akcija Labestības diena šajā gadā ir nodrošinājusi atbalstu pieciem akcijas vēstnešiem – Agnijai, Robertam, Veronikai un brāļiem Kristoferam un Emīlam, kā arī vēl 14 bērniem visā Latvijā.

Mediju grupas All Media Baltics vadītāja Latvijā Baiba Zūzena: "Esam ļoti pateicīgi ikvienam Latvijas cilvēkam, kurš piedalījās, lai palīdzētu mūsu bērniem. Labestības diena ir Latvijas tautas sirdsiltuma termometrs, un mēs ar gandarījumu varam secināt, ka esam iejūtīga un patiesi sirsnīga tauta. Mēs noteikti turpināsim veikt šo sirdsdarbu arī turpmāk un atbalstīsim savus līdzcilvēkus.”

Rimi Latvia sabiedrisko attiecību vadītāja Dace Preisa: “Šī akcija ik gadu mūsu veikalā ienes labestību. Pie ziedojuma kastītēm pulcējas gan bērni ar vecākiem, gan vecāka gadagājuma cilvēki, kuri ziedojot atplaukst smaidā. Tas iedvesmo, tāpēc vēlamies teikt lielu paldies ikvienam, kurš izmanto šo iespēju – kļūt par Labestības dienas vēstnesi un atbalstītāju.”

Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa: “Pateicoties cilvēku atsaucībai, Roberts jau ir saņēmis palīdzību un šobrīd plāno rehabilitāciju. Arī Kristofers un Emīls ir uzsākuši terapiju, lai uzlabotu veselību, un pavisam drīz atbalstu organizēsim arī pārējiem 16 bērniem, kuri šogad cerēja uz cilvēku atsaucību. Lūgumus pēc palīdzības mēs turpinām saņemt arī pēc akcijas, jo daudzām ģimenēm un bērniem Latvijā ziedojumi ir vienīgā iespēja uzlabot veselību un dzīves kvalitāti. Esmu ļoti pateicīga ziedotājiem, mūziķiem, akcijas organizētājiem un atbalstītājiem par to, ka gadiem ilgi viņi atbalsta bērnus, palīdz viņiem augt un ar savu palīdzību sniedz nenovērtējamu morālu atbalstu bērnu ģimenēm. Tagad ir Dziesmu svētku laiks, kad esam ļoti vienoti un sirsnīgi viens pret otru, bet Labestības dienās kopības izjūtu un labsirdību vienam pret otru mēs jūtam ik gadu. Un tā ir liela vērtība, kuru mēs nododam saviem bērniem – gan tiem, kuriem nepieciešams atbalsts, gan tiem, kuri redz mūsu piemēru un kādā dienā paši būs gatavi atbalstīt otru grūtā brīdī.”

Šogad Labestības dienas ietvaros no 23. aprīļa līdz pat 25. jūnijam ikvienam bija iespēja ziedot Rimi un Supernetto veikalos, portālā www.bsf.lv, kā arī zvanot uz tālruni 90006486 (maksa par zvanu 1,42 eiro).

Šajā gadā labdarības akcijas Labestības diena ietvaros norisinājās jaunas aktivitātes, kas ļāva mainīt tradicionālo akcijas noskaņojumu: zvanu centrs ar sabiedrībā zināmiem cilvēkiem, kas šajā pavasarī darbojās veselu nedēļu, pārsteiguma koncerts Vērmanes dārzā ar Latvijas Nacionālā Simfoniskā orķestra mūziķiem un pateicības ziedotājiem radiostacijā Star FM. Tradicionāli maija izskaņā notika arī Labestības dienas koncerts – LU Botāniskajā dārzā uz skatuves kāpa tādi izpildītāji kā Valters Frīdenbergs, Instrumenti, Arturs Gruzdiņš, Atis leviņš ar meitu Elzu, Olga Rajecka un citi.

Atpakaļ