X
A A A A A
-A A A+

Bērnu slimnīcā atklāts Bērnu slimnīcas fonda informācijas centrs

Šodien, 1. jūnijā, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas daudzfunkcionālajā korpusā tika atklāts Bērnu slimnīcas fonda informācijas centrs, kā arī fonds informēja par BSF paveikto aizvadītajā gadā, kur aizvadītajā gadā tika sarūpēts aprīkojums vairākām nodaļām, uzlabojot gan pacientu, gan vecāku apstākļus, uzturoties slimnīcā. Šis ir Latvijā pirmais labdarības organizācijas informācijas centrs, un fonda mērķis ir kļūt sabiedrībai vēl pieejamākam un atvērtākam.

„Doma par Bērnu slimnīcas fonda informācijas centra izveidi ir aizgūta no ārvalstu pieredzes, jo visās lielākajās bērnu slimnīcās ārzemēs ir šāds labdarības organizācijas informācijas stends. Arī Bērnu slimnīcas fonds vēlas būt vēl pieejamāks un atvērtāks sabiedrībai – gan bērnu vecākiem, kuriem nepieciešama palīdzība, gan ziedotājiem, kuri vēlas atbalstīt slimnīcas darbu un mazos pacientus. Bieži vien pacientu vecāki mūs meklē slimnīcas teritorijā, tāpēc šāds centrs būs ļoti noderīgs, jo viegli atrodams un šeit laikā no plkst.9 -16 vienmēr būs fonda darbinieks.Tāpēc ļoti priecājamies, ka “Maxima Latvija” atbalstīja centra izveidi, un kopā ar šo ziedojumu “Maxima Latvija” 5 gados sniegtais atbalsts Bērnu slimnīcas fondam jau pārsniedz 300 tūkstošus eiro,” pateicību pauda Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

„Jau piecus gadus ejam roku rokā kopā ar Bērnu slimnīcas fondu, kopā rūpējoties par ģimeņu un bērnu labklājību, kas vienmēr ir bijusi viena no „Maxima Latvija” prioritātēm. Šo gadu laikā esam palīdzējuši bērnu vecākiem uzturēties slimnīcā, gan arī iesaistījušies priekšlaikus dzimušo bērnu aprūpes programmas „Drošais apmetnis” izveidē un slimnīcas dārza svētku organizēšanā. Tādēļ arī atbalsts Bērnu slimnīcas fonda informācijas centra tapšanā ir vēl viens loģisks solis atbalsta sniegšanā, dodot iespēju pacientiem, ziedotājiem un slimnīcas personālam uzzināt informāciju par Bērnu slimnīcas fonda iespējām sev ērtā un pieejamā veidā,” stāsta “Maxima Latvija” vadītājs Andris Vilcmeiers.

"Sarežģītās situācijās, kad mūsu bērni saslimst un ir nepieciešama palīdzība, būtisks ir jebkurš atbalsts. Un bieži iespēja iegūt informāciju par to, kur un kā to saņemt, var ietekmēt bērniņa iespējas izveseļoties un to, cik ātri tas notiks. Tāpēc man ir liels prieks, ka no šodienas vecāki Bērnu slimnīcas fonda informācijas centrā varēs saņemt visu nepieciešamo atbalstu un informāciju, lai rastu labākos veidus, kā palīdzēt bērniem pēc iespējas ātrāk atgūt veselību," uzsver Valsts prezidenta kundze Iveta Vējone.

Jaunatklātajā Bērnu slimnīcas fonda informācijas centrā būs katram interesentam būs iespējams:

  • iepazīties ar fonda darbību, aktuālajiem projektiem un ziedošanas iespējām;
  • uzzināt par ziedojumu izlietojumu;
  • aprunāties ar fonda darbinieku un uzzināt par iespējām saņemt palīdzību;
  • noziedot naudu interaktīvajā ziedojumu kastē;
  • speciālisti, taupot savu laiku, varēs ērti satikt fonda darbiniekus un saņemt atbildes uz jautājumiem saistībā ar saviem pacientiem.

2017. gadā ziedojumos izdevies piesaistīt vairāk nekā 1 miljonu eiro

Pērnajā gadā Bērnu slimnīcas fondam atbalsts sniegts 1 007 505 eiro apmērā. Pateicoties ziedojumiem paveikts ir ļoti daudz, piemēram, kopumā sniegts atbalsts vairāk nekā 300 bērniem, sarūpēts aprīkojums vairākām nodaļām, uzlabojot gan pacientu, gan vecāku apstākļus, Bērnu slimnīcas novietnē “Gaiļezers” radīts jauns rotaļu laukums bērniem ar kustību traucējumiem un pacientiem ar psihiskām saslimšanām, izveidots autisma kabinets bērniem ar AST, uzsākts Mātes piena bankas izveides projekts, kā arī atbalstīta slimnīcas personāla izaugsme. Vairāk par Bērnu slimnīcas fonda 2017. gadā paveikto var atrast www.bsf.lv.

Atpakaļ